Sucevenii nu și-au luat încă gândul de la Liga 2. Varianta prin care Rapid ar putea continua în eșalonul secund

Marius ANGHEL 08 Jun. 2016, 14:05 Liga 2
Sucevenii nu și-au luat încă gândul de la Liga 2.** Varianta prin care Rapid ar putea continua în eșalonul secund

Chiar dacă au retrogradat în eșalonul al treilea la finalul actualului sezon, sucevenii de la Rapid încă trag speranțe că ar putea evolua și pe viitor în Liga a II-a. Oficialii clubului speră că se va retrage măcar una dintre cele 22 de echipe aflate pe tabloul ligii secunde, iar gruparea suceveană va fi nominalizată să umple acel loc rămas vacant, în condițiile în care Daniel Bălan și compania au cel mai bun punctaj dintre formațiile retrogradate direct la finele sezonului 2015-2016.

Formațiile nominalizate de Federația Română de Fotbal pentru a alcătui viitoarea unică serie a Ligii a II-a sunt ACS Poli Timișoara, Petrolul Ploiești, Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila, SC Bacău, Farul Constanța, FC Academica Clinceni, Chindia Târgoviște, CS Mioveni, FC Brașov, FCM Baia Mare, CS Balotești, ACS Berceni, CSM Râmnicu Vâlcea, Șoimii Pâncota, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Juventus București, CS Afumați, ASU Poli Timișoara, Luceafărul Oradea, pierzătoarea meciului de baraj dintre FC Voluntari și UTA Bătrâna Doamnă, precum și Olimpia Satu Mare, care a beneficiat de retragerea din competiție a Gloriei Buzău, formație care va fi retrogradată, cel mai probabil, în eșalonul al cincilea.

Dintre aceste grupări, cu mari probleme financiare care ar putea duce la faliment se confruntă Petrolul Ploiești, FC Brașov și Farul Constanța, astfel că Rapid Suceava ar putea prinde în extremis un loc pe tabloul noului format al Ligii a II-a.

Deocamdată nu a transpirat nimic dinspre FRF în ceea ce privește eșalonul al doilea, iar acest lucru este de înțeles, în condițiile în care conducătorii fotbalului românesc sunt plecați cu mic cu mare în Franța, pentru a asista pe viu la Campionatul European.

Oricum, toate aceste necunoscute trebuie rezolvate cât mai repede, deoarece startul ediției de campionat 2016-2017 va avea loc peste doar 7 săptămâni, pe data de 30 iulie.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 08 Jun. 2016, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă