Sucevenii așteaptă încrezători vizita liderului: „Vom aborda meciul la victorie”

Marius ANGHEL 19 Sep. 2014, 17:56 Liga 2
Sucevenii așteaptă încrezători vizita liderului:**

Ca urmare a debutului extraordinar de sezon, presărat cu rezultate pozitive atât în campionat, cât și în Cupa României, Rapid a ajuns să joace în decurs de trei zile poate cele mai importante două meciuri din întreaga sa istorie. Sâmbătă, sucevenii vor primi pe Areni vizita liderului Săgeata Năvodari, iar în cazul unei victorii au șansa de urca în premieră în fruntea ierarhiei Ligii a II-a. După care, marți, „alb-vișiniii” au programat meciul din șaisprezecimile Cupei României cu gruparea de primul eșalon Gaz Metan Mediaș, însă pentru moment toată atenția jucătorilor, antrenorilor și oficialilor suceveni este îndreptată către jocul de campionat cu Năvodariul.

„Ne aflăm fără doar și poate în fața celui mai greu meci de până acum. Lotul Săgeții este alcătuit din fotbaliști experimentați și valoroși, jucători precum Stana, Muzac, Vezan, Deletic sau Guerra fiind deosebit de periculoși pe faza ofensivă. Dar ținând cont că și noi avem o echipă solidă și traversăm un moment foarte bun nu trebuie să ne speriem și să ne vedem de jocul nostru. Vom aborda meciul la victorie, mai ales că vom beneficia și de aportul publicului sucevean, care a început să vină din nou în număr mare pe stadion”, a declarat Bogdan Tudoreanu.

Tehnicianul Rapidului a mărturisit că nu-i este frică de arbitraj în duelul cu Săgeata Năvodari, chiar dacă gruparea constănțeană a câștigat ultimele două meciuri oficiale evoluând în superioritate numerică. „Nu are rost să ne formăm idei preconcepute pe marginea acestui subiect. Noi trebuie să ne concentrăm la maxim pe jocul nostru, să dăm totul pe teren. Oricum, presiune mai mare va fi pe echipa oaspete, care are drept obiectiv promovarea și va veni la Suceava să joace la victorie”, a mărturisit Tudoreanu.

Rapidiștii solicită suportul publicului pentru a câștiga acest meci

Fundașul Claudiu Velescu, unul dintre cei mai experimentați fotbaliști ai grupării sucevene, s-a arătat și el conștient de dificultatea confruntării cu Săgeata Năvodari. „Ne așteaptă un meci greu, în fața principalei pretendente la promovarea în Liga I. Nu vreau să mă hazardez în declarații, însă eu cred că suntem capabili să câștigăm acest meci și să mai facem un pas spre îndeplinirea obiectivului propus, calificarea în play-off. Traversăm o perioadă extrem de bună din punct de vedere sportiv și trebuie să profităm la maxim de această situație”, a precizat Claudiu Velescu.

Fotbalistul Rapidului s-a arătat încântat de faptul că gruparea suceveană va fi susținută începând de acest meci și de o galerie organizată. „Am auzit că vom fi încurajați din tribune de Cavalerii Nordului și abia aștept să văd cum se manifestă. Ca fotbalist este plăcut să evoluezi cu tribunele pline, iar atmosfera creată de publiculul sucevean la meciul cu FCM Dorohoi a fost cu adevărat deosebită. Cu așa suporteri, puține echipe vor pleca în acest an cu puncte de pe Areni”, a relatat Velescu.

În ce-l privește pe mijlocașul Ciprian Sumanariu, acesta s-a arătat încrezător în șansele grupării sucevene, chiar dacă vor avea în față o echipă cu un buget uriaș pentru eșalonul al doilea, cifrat la un milion de euro. „Avem un moral excelent, suntem încrezători în șansele noastre, așa că nu ne considerăm dinainte învinși. Având în spate suportul publicului, demonstrând atitudine și jucând cu determinare, cred că putem să trece cu bine și de acest puternic adversar”, a conchis fotbalistul în vârstă de 25 de ani.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 19 Sep. 2014, 17:56 Liga 2
Pe aceeași temă