Suceava la un pas de desființare! Cum comentezi?

18 Jun. 2009, 13:00 Liga 2
Suceava la un pas de desființare!** Cum comentezi?

Lovitură de teatru la cel mai înalt nivel al fotbalului sucevean. Pentru datorii de 23,6 miliarde de lei vechi, Asociația Fotbal Club Cetatea Suceava este pe punctul de a fi dizolvată de către Judecătoria Suceava, care urmează să decidă mâine dacă sunt îndeplinite condițiile pentru declanșarea procedurilor de dizolvare a societății.

 

Primarul Ion Lungu crede că două ar fi cauzele care au dus la actuala situație.
„S-au făcut o serie de greșeli de management ale conducerii clubului, cum ar fi drepturile salariale prea mari din era Pană. La aceasta s-a adăugat lipsa de finanțare apărută odată cu retragerea unor sponsori importanți, respectiv Altex și Mopan. Nu vreau să acuz pe nimeni pentru situația în care s-a ajuns, dar este clar că fotbalul sucevean este subfinanțat”, a declarat primarul Lungu.

 

Ion Lungu este de părere că fotbalul local se subscrie situației actuale din România.
„Cred că 90% din cluburile românești, mai mari sau mai mici, au probleme financiare și datorii la stat. Tot fotbalul românesc este bolnav, dar vreau să-i asigur pe iubitorii acestui sport că indiferent de hotărârea pe care o va lua mâine Judecătoria, fotbalul va continua să existe la Suceava”, a susținut Ion Lungu.

 

El a mai adăugat că bugetul destinat acestui sport va fi redus drastic din cauza rezultatelor dezastruoase înregistrate de FC Cetatea în ediția de campionat recent încheiată.
Președintele FC Cetatea, Dumitru Moldovan, a ținut să precizeze că pe adresa clubului nu a venit nici o citație de la Judecătoria Suceava pentru ziua de astăzi. Moldovan mai spune că s-au făcut constant plăți la bugetul de stat, în limita posibilităților, numai că piatra de moară o reprezintă penalitățile acumulate pe societate în decursul timpului, penalități care reprezintă cea mai mare parte din datoria clubului, cifrată la 23,6 miliarde de lei vechi.

 

„Anul trecut, spre exemplu, am plătit 3,5 miliarde de lei vechi la bugetul de stat, iar anul acesta nu am reușit deocamdată să achităm nimic, pentru că banii repartizați de Consiliul Local au fost virați cu întârziere”, a declarat Dumitru Moldovan.

 

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

18 Jun. 2009, 13:00 Liga 2
Pe aceeași temă