Strigătul de disperare al „stegarilor”: „Vor avea parte de transparență totală.” FC Brașov e blocată din lipsa banilor și se teme să nu scape singura șansă de salvare: promovarea

Marius ANGHEL 05 Jan. 2017, 14:13 Liga 2
Strigătul de disperare al

Chiar dacă situația de criză a fost deblocată în urma plății a 100.000 de euro de către Steaua, un avans din tranșa a doua a transferului lui Alexandru Chipciu la Anderlecht, antrenorul și jucătorii lui FC Brașov au destule motive de îngrijorare.

Antrenorul Cornel Țălnar spunea încă dinaintea Crăciunului că își dorește cel puțin cinci transferuri importante, dar și perfectarea a două stagii de pregătire, unul montan la Cheile Grădiștei și unul extern, cel mai probabil în Antalya. Cum însă din banii achitați de Steaua, grosul sumei s-a dus către plata salariilor jucătorilor, antrenorilor și angajaților, dar și pentru plata unor datorii acumulate la hotelul unde au fost cazați jucătorii în prima parte a campionatului, oficialii clubului caută resurse financiare pentru continuarea activității.

Apel disperat

Aflat acasă, la Alba Iulia, Cornel Țălnar nu are parte de liniște în aceste zile. Concret, Țălnar nu poate face strategia de transferuri, pentru că nu știe pe ce sume se bazează clubul pentru partea a doua a sezonului. „Pentru a ne atinge obiectivul impus, promovarea, trebuie să întărim lotul cu câțiva jucători. Am avut mai multe discuții în aceste zile cu jucători pe care doresc să-i aducem la Brașov, dar, până acum nu am rezolvat nimic pentru că nu le pot promite marea cu sarea și apoi să ne vedem în postura că nu ne putem onora obligațiile. Avem un culoar favorabil la promovare, iar dacă vom avea stabilitate financiară și vom face câteva achiziții sunt convins că putem reuși să ducem Brașovul în Liga 1. Fac un apel către oamenii de afaceri din Brașov și către autoritățile locale să vină alături de noi, îi asigurăm că vor avea parte de transparență totală. FC Brașov este un brand și nu pot să cred că oamenii din Brașov vor asista impasibili la prăbușirea celui mai important club al județului. Orice ajutor este binevenit, nu cerem sume exorbitante. Un lucru este cât se poate de clar, din banii oferiți de Steaua pentru Chipciu nu vom reuși să acoperim toate cheltuielile. Gigi Becali ne-a ajutat cu plata în avans, voi încerca să mai discut cu dânsul să ne mai dea o sumă, acum rămâne de văzut dacă vom putea să-l convingem”, a spus Cornel Țălnar pentru Monitorul Expres.

În urma transferului lui Chipciu, FC Brașov trebuie să încaseze în total circa 750.000 de euro. Până acum, Steaua a virat prima tranșă, în luna septembrie, în valoare de circa 375.000 de euro, iar înaintea Crăciunului au fost virați în avans și 100.000 de euro din tranșa a doua care ar fi trebuit plătită în iunie-iulie 2017.

Reunire cu multe incertitudini

Săptămâna viitoare este programată reunirea lotului. Dacă alte echipe importante din Liga a 2-a, gen Juventus București sau UTA, și-au stabilit programul de pregătire din această iarnă, la FC Brașov lucrurile tărăgănează. „Eu sper ca până săptămâna viitoare să avem o situație clară a programului de pregătire și să conturăm lotul. Toate echipele vor începe pregătirile, iar jucătorii pe care dorim să-i aducem nu vor mai aștepta”, declara antrenorul lui FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 05 Jan. 2017, 14:13 Liga 2
Pe aceeași temă