„Stegarul” Poverlovici a spart gheața la 31 de ani: „Era și timpul să marchez și eu un gol pentru FC Brașov”. Fundașul abia așteaptă derby-ul cu Juventus

Marius ANGHEL 06 Dec. 2016, 11:42 Liga 2

Crescut în curtea lui FC Brașov, Andrei Poverlovici (31 ani) nu s-a lipit de gol pentru gruparea brașoveană până sâmbătă, când a spart gheața, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Fundașul a debutat pentru FC Brașov în Liga 1, apoi a jucat și în liga secundă, după care s-a transferat la Unirea Alba Iulia, iar ulterior la FC Botoșani, Victoria Brănești, Corona Brașov, FC Voluntari și în vara lui 2015 a revenit la FC Brașov.

Deși are la activ câteva sezone la „stegari”, „Pove” a marcat abia sâmbătă primul său gol în tricoul „galben-negru”. În acest sezon, Poverlovici a început sezonul ca titular, făcând pereche în centrul defensivei cu Ioan Șerban, însă odată cu venirea lui Mihai Leca la Brașov și-a pierdut locul în primul 11. La meciul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Poverlovici a revenit în garnitura de start, asta și pentru că Șerban era suspendat.

„Era și timpul să marchez și eu un gol pentru FC Brașov. Am marcat câteva goluri pentru FC Botoșani, pentru Unirea Alba Iulia, dar la Brașov nu reușisem să sparg gheața până la meciul cu Sepsi. În ultima perioadă am lucrat mult la fazele fixe, iar Cornel Țălnar chiar ne spunea că ar fi timpul să mai înscriem și la astfel de faze. La meciul de la Clinceni a marcat Stan după un corner, iar acum am reușit să înscriu eu, după un corner executat de Iulian Popa. Mă bucur că am marcat, dar îmi pare rău că golul meu nu a fost suficient să câștigăm acest joc extrem de important”, a spus Poverlovici pentru Monitorul Expres.

„Nu ne temem de Juventus”

Fundașul brașovean așteaptă cu mare încredere „finala” de sâmbătă cu Juventus București. „Meciul cu Juventus este derbiul campionatului, păcat că nu se televizează pentru că sunt convins că multă lume ar fi dorit să vadă acest joc. Important este să nu pierdem, iar o victorie ar fi ceva fantastic. Nu ne temem de cei de la Juventus, i-am bătut la Brașov, iar în această perioadă parcă nu mai sunt în forma bună pe care au avut-o la mijlocul campionatului”, a încheiat Poverlovici.

Derbiul cu Juventus nu va fi televizat

Programul etapei a 21-a din Liga a 2-a a suferit modificări, dar meciul Juventus București – FC Brașov rămâne netelevizat. „Chiar nu înțeleg de ce aproape la fiecare joc, cei de la Juventus beneficiază de penalti și de ce nu vor să fie televizați în partidele pe care le joacă pe teren propriu? Cum să nu se transmită la TV un meci ca Juventus – FC Brașov? Sunt primele două clasate și normal ar fi ca meciul să poată fi văzut în toată țara. Îți pui tot felul de întrebări, iar cei care conduc fotbalul românesc ar trebui să se gândească la aceste aspecte”, a punctat, săptămâna trecută, pentru Monitorul Expres, Cornel Țălnar.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 06 Dec. 2016, 11:42 Liga 2
Pe aceeași temă