„Stegarii” vor să-și ia revanșa în fața Clinceniului. Fără victorie de șase meciuri, FC Brașov speră să își întrerupă seria negativă în fața echipei cu defensivă dezastruoasă

Marius ANGHEL 19 May. 2017, 13:52 Liga 2

În doar două luni, FC Brașov a pierdut contactul cu primele trei clasate din Liga 2, astfel că singurul obiectiv al „stegarilor” este să termine cu fruntea sus acest campionat. Pe lângă problemele financiare cunoscute, brașovenii stau prost și pe plan sportiv. În ultimele nouă etape a câștigat un singur meci pe teren, acel 2-0 de la finalul lunii martie cu ASU Poli Timișoara. De atunci, elevii lui Cornel Țălnar au bifat patru egaluri, cu Balotești, Foresta Suceava, Metalul Reșița și CS Mioveni, două înfrângeri, cu Chindia Târgoviște și Dacia Unirea Brăila, în etapa 28 au stat, iar în etapa 30, „stegarii” au câștigat la „masa verde”, pentru că CSM Râmnicu Vâlcea s-a retras din campionat. În ultimele patru etape din acest campionat, FC Brașov va mai juca trei meciuri, cu Academica Clinceni și Luceafărul Oradea, ambele pe teren propriu, și un joc în deplasare, în ultima etapă, la Afumați.

Rușinea din tur

Sâmbătă, FC Brașov va juca, pe teren propriu, cu Academica Clinceni, o echipă aflată în pragul desființării, după ce în acest retur ilfovenii au fost ciuca bătăilor în campionat, iar corectitudinea unor meciuri a fost pusă la îndoială. „Stegarii” au de luat și o revanșă în fața celor de la Academica, după eșecul din turul campionatului, 1-2 la Clinceni.

Revenit la antrenamente în această săptămână, Cornel Țălnar are mari bătăi de cap pentru alcătuirea lotului pentru meciul de sâmbătă, în condițiile în care patru jucători sunt suspendați. Este vorba de fundașul central Andrei Poverlovici, fundașul dreapta Robert Băjan, dar și mijlocașii Paul Iacob și Iulian Popa.

„Avem probleme enorme de lot pentru acest meci. Cea mai mare problemă este cea cu jucătorii U21. Tripșa nu e refăcut, Căucă și-a reziliat contractul, iar Băjan și Paul Iacob sunt suspendați”, spunea Țălnar.

În aceste condiții, stafful tehnic al „stegarilor” va miza, cel mai probabil, pe Răchișan, Angelescu și Cristil, iar în lot se vor afla și doi juniori aduși în această săptămână la antrenamente, Popescu și Mitrică.

Lincar nu știe în ce s-a băgat

Numit, surprinzător, în urmă cu o săptămână, pe banca celor de la Academica, Erik Lincar a avut parte de un debut umilitor, 0-6 cu UTA. Mai mult, situația financiară este dezastruoasă, cu jucători neplătiți de peste două luni.

Tensiunile de la Academica au luat amploare marți, atunci când jucătorii au refuzat să se antreneze, iar doi dintre aceștia, Andrei Nițu și Adrian Udrea, și-au reziliat contractele. „A fost o situație mai delicată la stadion, fiindcă băieții nu au vrut să facă antrenament. Au niște restanțe financiare și nu au vrut să se antreneze. Am fost neplăcut surprins că după un asemenea scor (n.r. – 0-6 cu UTA), parcă nu îți mai arde de așa ceva. Îți vine să te bagi în cochilie și măcar o zi, două-trei să nu mai ieși de acolo”, a explicat, pentru Liga2.ro, Erik Lincar situația de la Academica. „Atât Brașovul, cât și Academica sunt două echipe aflate în pragul colapsului. Sâmbătă e un meci în care joacă morții cu răniții. Ă‚sta nu mai e fotbal!”, spunea un jucător al celor de la Clinceni.

Dacă FC Brașov are un golaveraj pozitiv: 47-30, Academica Clinceni arată destul de bine în ofensivă, însă dezastruos în defensivă: 42-66. Ilfovenii au a doua apărare cea mai proastă din campionat, peste CSM Râmnicu Vâlcea (58), echipă retrasă în iarnă, și Metalul Reșița (65), ultima clasată. Mai slabă e doar Unirea Tărlungeni (72), club retras și el în iarnă și care rundă de rundă pierde la „masa verde”.

Fără invitații

Pentru ultimele două meciuri din acest sezon, cele cu Academica Clinceni și Luceafărul Oradea, oficialii lui FC Brașov au decis să nu acorde nicio invitație. „În contextul situației financiare mai mult decât delicată în care se află clubul și în dorința de a încheia acest campionat pe teren, disputând toate cele trei jocuri rămase din sezonul 2016-2017 al Ligii a 2-a, conducerea lui FC Brașov face următorul anunț: la meciurile de pe teren propriu nu se vor mai acorda invitații gratuite, accesul urmând a se face pe baza abonamentelor sau a biletelor. Acestea din urmă vor fi disponibile la casele de la stadionul Tineretului, în zilele în care vor avea loc partidele FC Brașov – Academica Clinceni (sâmbătă, 20 mai), respectiv FC Brașov – Luceafărul Oradea (sâmbătă, 27 mai), la prețurile de 10 lei (tribuna I și tribuna a II-a), 15 lei (sectorul S), respectiv 50 de lei (tribuna VIP)”, se precizează în comunicatul FC Brașov.

„Trebuia să luăm demult o astfel de decizie. Toată lumea știe în ce situație disperată ne aflăm”, spun oficialii lui FC Brașov.

Partida FC Brașov – Academica Clinceni se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 19 May. 2017, 13:52 Liga 2
Pe aceeași temă