„Stegarii” promit să doboare „Bătrâna Doamnă”! UTA atacă Brașovul cu Strătilă, Andor și David

Marius ANGHEL 08 Sep. 2016, 12:34 Liga 2

În ciuda tuturor problemelor din această vară, FC Brașov a pornit bine în campionat, trei victorii și două egaluri, iar Cornel Țălnar este convins că echipa va crește de la meci la meci. Și pentru următorul joc, de vineri cu UTA, „Țânțarul” nu a scăpat de problemele de lot, pentru că Goge nu a putut fi recuperat. Mai mult, Vagner și Stan s-au accidentat, astfel că antrenorul va fi nevoit să improvizeze.

Meciul de vineri cu UTA poate fi și un moment al adevărului pentru „stegari”, pentru că adversarul este unul de același calibru. În sezonul trecut, UTA a fost cu adevărat coșmarul brașovenilor, din patru meciuri, arădenii au câștigat trei, iar unul s-a terminat la egalitate. Rezultatele bune au atras și fanii la stadion, astfel că la meciul de vineri, de la ora 17:30, sunt așteptați peste 2.000 de suporteri.

Țălnar spune că jocul cu UTA este un meci obișnuit de campionat în care miza vor fi cele trei puncte puse în joc. „Nu știu dacă este un derbi meciul cu UTA. Noi tratăm acest joc ca oricare altul, se joacă pe puncte și pentru noi este foarte important să câștigăm. Trei puncte cu UTA sunt la fel de importante ca și trei puncte obținute cu Berceniul, Pâncota sau cu alte echipe din serie. UTA este o echipă cu nume, probabil și ei se gândesc la promovare, astfel că jocul în sine poate va avea o altă implicare. E un avantaj pentru UTA că l-au cedat pe Man la Steaua, o jumătate de milion de euro este o sumă mai importantă decât jucătorul la Liga a 2-a. Man este un puști, un jucător de perspectivă, la fel cum a fost și Mihalcea care a plecat acum un an de la Brașov la Steaua și nu prinde nici acum primii 18. Sunt convins că și Man după an va fi acolo pe la echipa a doua să încerce să ajungă în lotul primei echipe”, a spus Țălnar, care consideră că Sorin Strătilă este cel mai periculos jucător din tabăra arădenilor. „Strătilă este jucătorul cu cea mai mare experiență de la UTA. Eu l-am antrenat acum trei ani la Dinamo, e un jucător bun, cu tehnică bună, care scoate ușor om din joc. În ultimii ani am tot vorbit cu el și am încercat să-l iau la echipele la care am antrenat. Este unul dintre favoriții mei, însă la meciul de vineri va fi «dușmanul» meu”.

Fundașul central Ioan Șerban, „Piciu” cum este poreclit de colegi, spune că FC Brașov poate continua seria bună a rezultatelor din acest campionat. „Putem spune că meciul cu UTA este un derbi. Putem rămâne neînvinși și după acest joc, avem echipă bună și la ora actuală suntem destul de bine pregătiți, astfel că putem tranșa meciul în favoarea noastră. Important este să continuăm pe aceeași linie a rezultatelor bune, să strângem cât mai multe puncte, iar la finalul campionatului să fim acolo sus unde ne este locul și să obținem promovarea. Noi o să dăm totul pe teren pentru club și pentru fani să obținem cele trei puncte. Vrem la finalul meciului cu UTA să sărbătorim din nou cu fanii. În acest moment sunt cam la 75la sută din capacitatea fizică, dar încet, încet voi ajunge la forma optimă. Concurența este acerbă în defensivă, dar acest lucru te face să te pregătești mai bine și să lupți pentru un loc de titular. Dacă este nevoie să joc și în atac, mă reprofilez așa cum am făcut și anul trecut la Tărlungeni când am marcat șase goluri”, a spus Ioan Șerban.

Meci special pentru David, Andor revine cu plăcere la Brașov

De partea cealaltă, arădenii vin la Brașov cu mult optimism, dar și cu avantajul moral luat sezonul trecut, atunci când din patru meciuri, „Bătrâna Doamnă” a câștigat trei, iar un joc s-a terminat la egalitate. Față de echipa de anul trecut, UTA tocmai și-a cedat cel mai bun jucător, atacantul Dennis Man, la Steaua. Chiar și așa, arădenii au o echipă bună, construită în jurul brașoveanului Strătilă. Din această vară, UTA a transferat și doi foști „stegari”. Este vorba de fundașul dreapta Alexandru David și mijlocașul Cristian Andor. Dacă Strătilă este născut la Brașov, dar nu a jucat niciodată în tricoul „stegarilor”, în schimb, David este format de FC Brașov unde a și debutat în Liga 1, iar Andor a jucat în returul campionatului trecut, atunci când a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei.

Alexandru David recunoaște că meciul de vineri este unul special pentru el, ținând cont că va înfrunta fosta echipă. „Cu siguranță este un meci special pentru mine, voi juca contra Brașovului, echipa mea de suflet la care eu m-am format și unde am debutat în Liga 1. Acum sunt la UTA, sunt jucător profesionist, astfel că voi da totul pe teren ca echipa mea să câștige. Sunt convins că nu va fi un meci ușor, mai ales că Brașovul este în creștere față de sezonul trecut”, a spus David.

Cristi Andor a fost la un pas să continue și din vară la FC Brașov. Andor s-a pregătit cu Concordia Chiajna, dar în cele din urmă a ajuns la UTA. Cum la Brașov lucrurile s-au mișcat greoi, atunci când Andor a fost sunat de Țălnar, mijlocașul tocmai semnase cu echipa arădeană. „Îmi face mare plăcere să revin la Brașov și sunt convins că voi fi bine primit de către suporteri. În vară am fost dorit de cei de la FC Brașov, dar cei de la UTA s-au mișcat mai repede. Timp de 90 de minute vom fi adversari, dar la final, cu siguranță, vom fi din nou prieteni. Sunt încă mulți jucători la Brașov cu care am jucat anul trecut”, a declarat Andor.

Strătilă și „clienții” de la tribuna a 2-a

Dacă David și Andor nu vor avea probleme cu fanii brașoveni, situația se schimbă atunci când este vorba de Sorin Strătilă. „La fiecare meci de la Brașov am «clienții» mei la tribuna a 2-a care mă contestă. Mie astfel de jocuri îmi plac. Etapa trecută am făcut egal cu Mioveniul, o echipă care s-a apărat tot meciul, în schimb cu Brașovul va fi altceva pentru că este o echipă care joacă fotbal. Știm că întâlnim o echipă bună, cu un antrenor valoros, Cornel Țălnar, cu care am lucrat foarte bine la Dinamo. Sunt convins că «stegarii» vor să ne bată cu orice preț, mai ales că sezonul trecut noi am câștigat de trei ori, iar un joc s-a terminat la egalitate. Nu există o favorită la acest meci deschis oricărui rezultat”, a spus Strătilă.

„Toată lumea în galben-negru”

Prețul unui bilet pentru meciul cu UTA este de 5 lei – intrare generală. Cu prilejul acestei partide, fanii brașoveni vor avea ocazia să-și arate inventivitatea, în cadrul unui concurs organizat de către club, sub sloganul „Toată lumea în galben și negru”. Astfel, doi dintre fanii care vor veni îmbrăcați în culorile tradiționale ale lui FC Brașov, având totodată inscripționat un mesaj dedicat clubului sau jucătorilor, vor primi câte un abonament valabil la toate meciurile de pe teren propriu din sezonul actual.

Totodată, în cadrul aceluiași concurs, alți doi suporteri se vor alege cu câte un produs promoțional al echipei. Cei care doresc să participe la acest concurs, pot trimite câte un mesaj privat pe pagina de facebook a clubului (FC Brașov Official), în timpul meciului sau imediat după finalul acestuia, în care să fie incluse: o fotografie din timpul jocului, cu suporterul participant „echipat” în galben-negru, o fotografie cu biletul de intrare de la partida FC Brașov-UTA (sau abonamentul valabil în acest tur), numele și prenumele, precum și modalitatea de contact (nr. de telefon, email, profil facebook).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 08 Sep. 2016, 12:34 Liga 2
Pe aceeași temă