„Stegarii”, avertizați să nu subestimeze ASU Poli. „De multe ori, astfel de meciuri sunt mult mai dificile”

Marius ANGHEL 16 Sep. 2016, 11:36 Liga 2

Chiar dacă se confruntă cu probleme de lot, „stegarii” nu-și permit pași greșiți în campionat. Pentru Ștefan Grigorie și compania urmează hopul ASU Poli Timișoara, o echipă nou-promovată, care a dat de greu la impactul cu Liga a 2-a. Pentru acest meci, Cornel Țălnar se teme mai mult de elevii săi, dar și de suporterii Timișoarei.

Proiectul ASU Poli Timișoara este visul fanilor bănățeni, care s-a transformat în realitate și, în ciuda startului modest de campionat, fanii au rămas lângă echipă. „Sunt convins că vom avea un meci greu, mai ales că ASU Poli este susținută de toți timișorenii. Chiar dacă noi părem favoriți, eu cred că va fi un meci de care pe care. De multe ori, un meci cu UTA sau Chindia este mai ușor decât unul cu o grupare mai slabă din punct de vedere valoric. Cel mai bun exemplu este înfrângerea celor de la Dinamo la Târgu Mureș. Le-am spus băieților că trebuie să fie foarte atenți la meciurile următoarele, chiar dacă întâlnim adversari din subsolul clasamentului. De multe ori, astfel de meciuri sunt mult mai dificile. Noi trebuie să tratăm foarte serios meciul de la Timișoara, iar cei care vor intra pe teren trebuie să dea totul pentru obținerea celor trei puncte. Este un meci extrem de important în economia acestui campionat”, spune Cornel Țălnar.

Schimbări în primul 11

Tehnicianul brașovenilor a stat cu gura pe jucători la toate antrenamentele din această săptămână, tocmai pentru a-i ține în priză pe jucători. Absențele unor jucători din cauza accidentărilor, forma slabă a unor titulari cerți l-au făcut pe antrenorul brașovean să fie extrem de încordat la ultimele ședințe de pregătire.

„Noi trebuie să ne concentrăm acum pentru jocul de la Timișoara, unde vom întâlni o echipă care nu a avut rezultate foarte bune. Vom face și câteva schimbări în echipă, pentru că avem ceva probleme de lot, Florin Iacob nu s-a antrenat toată săptămâna, din cauza unei ușoare contracturi, Vlad Munteanu, Răsdan și Vagner sunt accidentați. În schimb, cred că Goge va putea intra și sper să-l putem legitima și pe Leca”, a spus Cornel Țălnar, care nu a uitat nici acuzele celor de la UTA la adresa arbitrajului. „Am revăzut fazele incriminate de arădeni, a fost penalti clar și cartonaș roșu la Burlă, care l-a lovit cu capul în gură pe Paul Iacob. Ceea ce spuneau cei de la UTA că a fost furăciune se pare că nu au dreptate”.

Goge: „Să rămânem cu picioarele pe pământ”

Vestea bună pentru Țălnar ar fi aceea că mijlocașul Petre Goge este refăcut, astfel că mijlocașul care a impresionat la debutul său la FC Brașov are șanse mari să reintre în echipă. „Îmi doresc foarte mult să intru din nou în primul «11» și să ne întoarcem cu trei puncte de la Timișoara. Sunt convins că va fi un joc dificil, cum sunt toate în acest campionat. De obicei cu echipele mai slab cotate îți pierzi puțin din concentrare, astfel că va trebui să fim atenți. Am început bine sezonul chiar dacă multă lume nu a crezut în noi. Important este să rămânem cu picioarele pe pământ și să continuăm să adunăm puncte. Atmosfera în lot este excelentă, chiar pot spune că nu am mai întâlnit așa ceva la echipele la care am mai jucat”, a declarat Goge.

De cealalată parte, Sorin Brîndescu, antrenorul celor de ASU, mizează pe pregătirea fizică a jucătorilor săi. „Se anunță un meci foarte dificil cu FC Brașov, cu o echipă bună, cu jucători experimentați, care au evoluat și la nivelul Ligii 1. Brașovul este o echipă omogenă, deși a început foarte târziu pregătirea, iar noi vom încerca să îi contracarăm. Mizăm pe faptul că avem o pregătire fizică mai bună, iar acest lucru ar trebui să se reflecte și în teren”, a afirmat Sorin Brîndescu, care a admis că atmosfera din vestiar nu e cea mai bună. „Atmosfera e destul de supărătoare… Când nu poți să te impui, când pierzi meciuri, nu are cum să fie altfel atmosfera. Sperăm să ne corectăm greșelile cât mai repede și să facem și puncte, pentru că se cam îngroașă gluma. Momentan, nu avem maturitate pentru a juca în Liga a 2-a, dar sperăm să o căpătăm”, a mai spus Brîndescu, citat de druckeria.ro.

Meciul ASU Politehnica Timișoara – FC Brașov, contând pentru etapa a 7-a a ligii secunde, este programat sâmbătă, de la ora 16:00.

Au semnat contractele de muncă

Toți jucătorii din lotul lui FC Brașov au semnat ieri contractele de muncă. Până acum, fotbaliștii aveau încheiate cu clubul convenții civile, însă pentru ca totul să fie în ordine, șefii lui FC Brașov au decis ca jucătorii să semneze contracte de muncă. Fotbaliștii au fost încântați de acest lucru, ținând cont că totul va fi transparent la plata impozitelor.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 16 Sep. 2016, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă