Președintele Stelei, Ștefan Bichir, declarații noi despre schimbarea formei de organizare a echipei de fotbal, pentru a putea promova în prima ligă

Marius ANGHEL 05 Apr. 2024, 13:53 Liga 2
Președintele Stelei, Ștefan Bichir, declarații noi despre schimbarea formei de organizare a echipei de fotbal, pentru a putea promova în prima ligă

După o lungă perioadă de timp de tăcere privind situația echipei de fotbal, comandantul CSA Steaua, Ștefan Bichir, susține că, în acest moment, la club sunt luate în calcul mai ”multe scenarii” și se poartă ”numeroase discuții” pentru ca trupa din Liga 2 antrenată de Daniel Opriță să aibă o nouă formă juridică, una care să-i permită să poată promova în SuperLigă.

Steaua joacă pentru al treilea an la rând în Liga 2 și nu are drept de promovare din cauza formei sale de organizare, una de drept public, așa cum au și alte șapte formații prezente în acest sezon în eșalonul secund: CSC Șelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, CS Tunari, CSM Alexandria, CSM Reșița și CS Corvinul Hunedoara.

Ștefan Bichir, declarații noi despre situația Stelei în Liga 2

Nu este prima dată când Ștefan Bichir spune public că se fac demersuri la club, numai că acum se apropie al treilea final de sezon de Liga 2 de când Steaua, cel mai mare club sportiv din fotbalul românesc obligat să o ia de la zero, activează în această competiție și nu are drept de promovare din cauza Legii Sportului.

”Luăm în calcul toate variantele legale pentru a avea drept, din punct de vedere juridic, de a promova în SuperLigă. Sunt multe scenarii luate în calcul, încă avem numeroase discuții, dar până la finalizare nu putem comunica oficial care este calea pe care vom acționa. Sunt luate în considerare toate variantele posibile pentru rezolvarea acestei situații, dar, în același timp, să fie protejate marca, numele și palmaresul Stelei, pentru a nu se repeta greșelile din trecut.
Din păcate, în acest sezon nu am reușit clasarea pe unul dintre primele 6 locuri din Liga 2, care asigurau, din punct de vedere sportiv, prezența în play-off”
, a spus Bichir, pentru Fanatik.

Deci, nimic concret, doar vorbe în vânt din partea lui Bichir, pentru a nu tensiona, probabil, și mai mult relația cu suporterii Stelei, care de curând solicitau conducerii clubului și Ministerului Apărării să le spună public ce planuri au pentru echipa de fotbal. ”E martie 2024 și n-avem perspective mai bune nici pentru următorul sezon. În al 12-lea ceas, facem apel la ultima brumă de bun-simț, în caz că el mai există și așteptăm cu interes, deși fără prea mare speranță, să ne spună public cei care se află la conducerea clubului ce planuri au pentru secția de fotbal și cum văd ei viitorul echipei STEAUA. Dacă îi încurcă gradele militare, să ne comunice domnii de la Minister. Așteptăm negru pe alb să se comunice suma necesară de bani pentru a scoate echipa de fotbal la liman, să vedem care e situația sponsorilor și care sunt perspectivele. Dacă într-adevăr nu se mai dorește (sau nu s-a dorit niciodată?) ca STEAUA să ajungă în primul eșalon românesc, să existe o poziție publică, prin care să își asume acest lucru”, suna o parte din comunicatul semnat de Peluza SUD Steaua şi Asociația Steliștilor 1947.

Președintele Stelei spune că nicio asociație nu i-a propus asocierea

Bichir fusese contactat de Fanatik pentru a fi întrebat dacă Steaua a primit vreo ofertă de asociere cu o asociație sportivă, ținând cont că Jean Pavel, fost lider de galerie al trupei din Ghencea, anunța că în luna martie va înființa alături de suporteri o societate pe acțiuni prin intermediul căreia să se rezolve problema actuală.

”Până în acest moment nu avem cunoștință de un astfel de demers din partea vreunei asociații”, a răspuns președintele clubului Steaua, care a fost întrebat și dacă ar fi de acord cu o astfel de asociere cu o societate pe acțiuni: ”Este evident că vă putem oferi un răspuns doar în cazul în care există o intenție clară, care să conțină toate detaliile juridice.”

Luna martie a trecut, acum fiind în luna aprilie.

Steaua e de trei sezoane în Liga 2

Steaua stă în acest weekend în campionatul Ligii 2, neavând meci în etapa a 2-a a Grupei B a play-out-ului, unde ocupă locul 1, cu 31 de puncte, fiind la egalitate cu Chindia.

Este pentru prima dată de când joacă în acest campionat când echipa lui Daniel Oprița ajunge în play-out.

La prima participare în Liga 2 în istoria sa, în ediția 2021/22, Steaua a terminat play-off-ul pe locul 4, care ducea la baraj de promovare, însă locul ei a fost luat de următoarea clasată, Concordia Chiajna, care nu a reușit să se impună în dubla cu Chindia Târgoviște. Sezonul trecut, 2022/23, a jucat tot în play-off și a terminat pe locul 2, direct promovabil, însă nu i s-a permis nici atunci accederea în prima ligă, în locul ei promovând SC Oțelul Galați.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-o-doreste-retrogradata-pe-dinamo-ca-steaua-sa-umple-din-nou-ghencea-intr-un-meci-din-liga-2-mijlocasul-a-vorbit-si-despre-sansele-celor-de-la-fcsb-sa-fie-din-nou-campioni-video-19305003

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-kevin-cereri-unul-dintre-jucatorii-noi-de-la-steaua-19304977

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-disputa-pe-stadionul-steaua-ultimele-amicale-inainte-de-euro-19304819

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-steaua-si-chindia-si-au-asigurat-mentinerea-in-liga-2-19304737

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-stelei-o-noua-solicitare-publica-pentru-conducerea-clubului-19302911

Marius ANGHEL 05 Apr. 2024, 13:53 Liga 2
Pe aceeași temă