Steaua va evolua în Liga 2 fără drept de promovare. Răzvan Bichir explică cele două motive: ”Nu cred că vom reuși să îndeplinim condițiile și nu vrem să ne întoarcem cu mulți, mulți ani în urmă”

Marius ANGHEL 23 Jun. 2021, 14:48 Liga 2
Steaua va evolua în Liga 2 fără drept de promovare. Răzvan Bichir explică cele două motive: ”Nu cred că vom reuși să îndeplinim condițiile și nu vrem să ne întoarcem cu mulți, mulți ani în urmă”

Nou-promovata Steaua București va avea în sezonul 2021/2022 de Liga 2 obiectivul real de a se menține în acest eșalon. Clubul de drept public nu are în acest moment dreptul de a promova în Liga 1 până nu își schimbă forma juridică într-una de drept privat.

Președintele CSA Steaua, colonelul Răzvan Bichir (foto), a spus astăzi, 23 iunie 2021, că echipa antrenată de Daniel Oprița nu are ca obiectiv promovarea din două motive. Unul, pentru că nu crede că se va reuși îndeplinirea condițiilor de ”privatizare”, iar al doilea, pentru că nu vrea să se comită din nou greșelile făcute în trecut, când echipa i-a fost cedată lui Gigi Becali.

”Știm că așteptările opiniei publice, a suporterilor și a simpatizanților echipei de fotbal sunt foarte mari. Din respect pentru ei și tradiția a ceea ce stă în spatele brandului Steaua, ne-am dori promovarea în primul eșalon chiar din acest an. Din păcate, trebuie să fim realiști și onești, să recunoaștem că nu putem fixa ca obiectiv promovarea la finalul sezonului actual din două motive.

Unu. Nu cred că vom reuși să îndeplinim condițiile impuse de legea sportului până la termenul limită.
Doi. Nu ne putem permite să facem pași primiți și să repetăm greșelile din trecut. Nu vrem să ne întoarcem cu mulți, mulți ani în urmă. Avem nevoie de timp pentru a consolida echipa și a găsi cele mai bune soluții care să respecte cadrul normativ în vigoare.

Avem tot spijinul din partea Ministerului Apărării Naționale și sunt convins că vom găsi sprijinul investitorilor serioși din zona de business”, a spus Răzvan Bichir, într-o conferință de presă susținută în cadrul noului stadion Steaua.

Daniel Oprița a semnat prelungirea contractului cu Steaua pe încă doi ani

În ciuda faptului că Steaua nu va avea drept de promovare în Liga 1, Daniel Oprița a semnat prelungirea contractului pe încă doi ani, iar obiectivul public declarat pe care îl are este: ”constituirea unui lot valoros, care să performeze la cel mai înalt nivel”. Oprița a promovat echipa în Liga 3 și mai apoi în Liga 2, în doi ani consecutivi.

Primul transfer perfectat este un jucător de mare viitor, Vasile Buhăescu, atacant care merge pe 34 de ani.

Steaua s-a reunit luni.

Conferința de presă:

Marius ANGHEL 23 Jun. 2021, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă