Steaua se distanțează în fruntea Ligii 2, dar continuă să sufere. Concluziile obiective ale lui Adi Popa și Rareș Enceanu după victoria cu Unirea Dej

Andrei PASCU 08 Nov. 2022, 12:17 Liga 2

Steaua s-a distanțat în fruntea clasamentului din Liga 2 în urma succesului de luni seară, din etapa a 13-a a Ligii 2, cu Unirea Dej, într-o întâlnire care a încheiat runda.

A fost 2-0 pentru formația lui Daniel Oprița, însă prima parte nu a arătat atât de bine pe cât și-ar fi dorit gazdele.

Unirea Dej a reușit să blocheze destul de bine Steaua în prima repriză, însă la pauză Daniel Oprița a schimbat ceva în jocul ”militarilor”, care au acum patru puncte avans peste locurile 2 și 3, Unirea Slobozia și Unirea Dej.

Adrian Popa, reacție după Steaua – Unirea Dej: ”Am arătat adevărata noastră față în repriza a doua”

Chiar și Adrian Popa, omul care a deschis calea Stelei către victorie cu Unirea Dej, a remarcat faptul că primele 45 de minute nu au fost la un nivel demn de așteptările care sunt la Steaua, dar situația a stat diferit în bine în partea secundă.

A fost un meci foarte greu, cu o primă repriză pe care vrem să o uităm cât mai repede și cred că am arătat adevărata noastră față în repriza a doua. Am pus presiune, dar în prima nu știu ce s-a întâmplat, am discutat la pauză. Apoi am fost maturi, am arătat ce putem, nu am mai repetat greșelile din prima repriză și am câștigat clar, 2-0.

Ne-am distanțat pe locul 1, acolo unde ne este locul. A fost un meci de șase puncte, ne-am distanțat de locul 2 la patru puncte și ne mai permitem un pas greșit, dar sper să nu se mai întâmple”, a afirmat Adrian Popa.

Rareș Enceanu a remarcat și el că Steaua nu a arătat prea bine în prima repriză cu Unirea Dej

De partea cealaltă, omul care a închis tabela, Rareș Enceanu, a declarat că jocul greu a fost influențat și de modul în care a venit pregătită Unirea Dej, formația lui Dragoș Militaru fiind motivată, așa cum sunt toate echipele care întâlnesc Steaua în opinia lui Enceanu, la un nivel superior față de oricare altă partidă din Liga 2.

Pentru Steaua urmează un meci în deplasare, cu Concordia Chiajna, din care Enceanu e convins că el și colegii săi pot scoate încă trei puncte.

În prima repriză nu prea ne-am găsit ritmul, a doua repriză am intrat mai motivați și s-a văzut o schimbare în jocul nostru. Toate echipele care vin să joace cu noi își dau viața. Vor să ne încurce, suntem cea mai titrată echipă din România și e normal să joace toată lumea așa cu noi. Trebuie să ne mobilizăm de două ori mai mult ca ei și să învingem.

E greu, dar trebuie să ne respectăm blazonul. Acum avem cu Chiajna, trebuie să mergem acolo să câștigăm, asta trebuie să facem. Să uităm prima repriză de azi, să luăm tot ce a fost bun în a doua repriză și să mergem la Chiajna și să luăm cele trei puncte”, a afirmat Enceanu la câteva minute de la finalul partidei Steaua – Unirea Dej, pe teren.

 

Steaua și Unirea Dej, despărțite de patru puncte în clasamentul din Liga 2

Steaua se află pe locul 1 în clasamentul din Liga 2, cu 29 de puncte, la patru lungimi de locul 2, Unirea Slobozia. În plus, e la patru puncte și de locul 3, Unirea Dej.

Dacă Steaua va întâlni Concordia Chiajna în etapa următoare, Unirea Dej va înfrunta o altă echipă din rândul locurilor de play-off, Gloria Buzău, formație aflată pe locul 6, cu 22 de puncte.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Eduard Vînătoru (Mediafax Foto)
Video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-avut-sau-nu-unirea-dej-penalty-in-prima-repriza-a-meciului-cu-steaua-la-0-0-marius-avram-a-analizat-faza-controversata-nu-este-imprudenta-este-pur-si-simplu-o-neglijenta-19252749

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-a-izbucnit-dupa-esecul-cu-steaua-e-al-cincilea-meci-in-care-nu-primim-penalty-pentru-noi-o-echipa-mai-micuta-e-prea-mult-unirea-dej-si-a-intrerupt-in-ghencea-cel-19252743

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-dupa-victoria-cu-unirea-dej-am-fost-norocosi-ca-am-reusit-sa-intram-la-pauza-cu-un-rezultat-de-egalitate-am-fost-jalnici-motivul-pentru-care-nu-se-poate-bucura-foar-19252739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1800-in-ghencea-cele-doua-echipe-erau-primele-clasate-inaintea-debutului-etapei-a-13-a-a-ligii-2-19252640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

Andrei PASCU 08 Nov. 2022, 12:17 Liga 2
Pe aceeași temă