Daniel Oprița, după victoria cu Unirea Dej: ”Am fost norocoși că am reușit să intrăm la pauză cu un rezultat de egalitate. Am fost jalnici.” Motivul pentru care nu se poate bucura foarte mult și cum a comentat eliminarea lui Balgiu

Marius ANGHEL 07 Nov. 2022, 22:17 Liga 2

Steaua nu a făcut un meci prea bun contra Unirii Dej, în derby-ul de clasament al etapei a 13-a a Ligii 2, chiar dacă a evoluat pe teren propriu, în Ghencea. Cel puțin în prima repriză clujenii au dominat partida și ar fi trebuit să primească un penalty.

Echipa bucureșteană a echilibrat jocul în partea secundă și a reușit să înscrie pe final în urma a doua contraatacuri, a doua reușită fiind semnată din offside. Adrian Popa a înscris în minutul 78, iar Rareș Enceanu a stabilit scorul final, 2-0, în minutul 89.

Daniel Oprița, după victoria cu Unirea Dej: ”Am fost norocoși că am reușit să intrăm la pauză cu un rezultat de egalitate”

Antrenorul Daniel Oprița își consideră echipa norocoasă că nu a primit gol în prima repriză de la Unirea Dej, cu toate Steaua a fost cea care a avut prima mare ocazie a jocului, încă din minutul 4, când Bodișteanu a trimis milimetric pe lângă bară.

Oprița și-a lăudat adversarii. ”După prima repriză putem să spunem că am fost norocoși că am reușit să intrăm la pauză cu un rezultat de egalitate. Unirea Dej a fost echipa care a controlat jocul, a pus presiune pe noi, cu tupeu, o echipă care mi-a plăcut, a jucat fotbal. Nici noi nu am dat o replică bună, am fost destul lenți, nu am avut agresivitate.

În a doua repriză pot să spun că am echilibrat jocul, în unele momente chiar am controlat și s-a văzut că am și reușit să înscriem de două ori. În a doua repriză nici ei nu au mai creat foarte mult, pentru că am și schimbat sistemul, am încercat să schimb la mijloc, pentru că în prima repriză am pierdut mijlocul terenului și a doua repriză eu zic că am fost mai bine. Dar trebuie felicitați băieții de la Dej, și antrenorul, un antrenor tânăr, care se vede că și-a pus amprenta asupra echipei, echipă care își merită locul în acest moment. Chiar nu este o surpriză. E o echipă care joacă fotbal și trebuie felicitați”, a spus Daniel Oprița la microfonul DigiSport, la finalul partidei.

”Nici nu pot să mă bucur foarte mult de această victorie”

Steaua a mutat de trei ori la pauză, inclusiv sistemul de joc, după cum a spus Oprița, iar Unirea nu a mai reușit să fie la fel de prezentă în meci ca în prima parte. Antrenorul și-a lăudat și propria echipă pentru modul în care a evoluat în partea secundă, dar a fost și nemulțumit fiindcă va avea încă trei absenți pentru jocul următor, din cauza cartonașelor.

”Se vedea că nu suntem bine, că pierdem duelurile la mijlocul terenului. Am mai făcut și patru schimbări la pauză, la meciul de la Timișoara. Dacă e nevoie, trebuie să o faci, nu are rost să mai așteptăm, când ceva nu merge. Dar vreau să-i felicit, pentru că jocul s-a schimbat total în a doua repriză. Trebuie să recunoaștem că în prima repriză am fost jalnici. O repriză foarte slabă, pe care trebuie să o uităm repede. Nici nu pot să mă bucur foarte mult de această victorie, pentru că am luat foarte multe cartonașe de către cei de la mijlocul terenului, de Balgiu, Mihăescu, Pacionel, toți cu câte trei cartonașe galbene. Avem și mulți accidentați. Chiar mă gândeam în timpul jocului, pe final, ce jucători o să am la meciul cu Chiajna. Suntem într-o situație dificilă, pentru că avem mulți accidentați. În iarnă e clar că trebuie să reglăm ceva, pentru că în vară nu am avut toți jucătorii la dispoziție să facem o pregătire așa cum trebuie, au fost mulți accidentați și asta se vede pe finalul ăsta”, a declarat Oprița.

Oprița nu crede, din ce a văzut în timpul jocului, că Balgiu trebuia să fie eliminat

Introdus pe teren în minutul 90, Cristian Balgiu a fost eliminat în minutul 90+3 după ce a încasat două cartonașe galbene. Pe al doilea l-a primit după ce a refuzat să sară la cap și l-a făcut pe Chira să pice urât, în cap, jucătorul Unirii Dej fiind groggy și având unele momente în care s-a clătinat.

Oprița, din ce a văzut în timpul jocului, a spus că Balgiu nu merita să primească al doilea cartonaș galben.

”Balgiu a primit primul galben pentru că a intrat pe teren și s-a bucurat la gol. Acum nu știu dacă e meritat sau nu e. Dar eu spun că la al doilea a fost un duel umăr la umăr, jucătorul advers a căzut adversarul nasol și s-a lovit. Nu pot să spun acum, poate pe reluări e meritat, dar eu, din ce am văzut la momentul ăla, mi s-a părut că nu trebuia să dea al doilea galben”, a fost păterea lui Oprița.

Steaua în meciul cu Unirea Dej: Dincă – Corbu (D. Oroian 46′), Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa (cpt.), Bodișteanu (Șt. Pacionel 46′), Enceanu (Balgiu 90′), Bustea (Mihăescu 46′) – Chunchukov, Chipirliu (A. Trică 76′). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Al. Sima, Em. Pacionel, Raicu.

Regretă și acum eșecul cu Viitorul Pandurii și vrea o răzbunare în fața lui Trică, în meciul următor

Cu 29 de puncte, Steaua s-a menținut pentru a cincea etapă consecutivă pe locul 1 în Liga 2, acum având patru puncte în fața celor de la Unirea Slobozia și Unirea Dej (ambele cu 25 de puncte). Oprița se gândea încă din timpul meciului cu Unirea Dej că va avea probleme în a alcătui primul ”11” din următoarea etapă ținând cont de lista jucătorilor indisponibili.

În etapa a 14-a, Steaua joacă vineri, de la ora 18:00, în deplasare la Concordia Chiajna (locul 11, 17 puncte).

”Ne face să uităm… (n.r. – avansul de patru puncte luat în urma acestui succes) sau e greu de uitat meciul trecut, când, practic, am avut meciul în mândă, cu o echipă care, tot respectul pentru Viitorul Pandurii, nu era una care trebuia să ne bată. Am controlat jocul în prima repriză și după aceea s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Cu acele puncte ne distanțam și eram 99 la sută siguri de play-off.
Cu Concordia, împotriva lui Trică, sper să iau punctele pe care le-am pierdut nemeritat cu Metaloglobus (n.r. – Steaua a remizat acasă cu Metaloblobus în prima etapă, când antrenorul echipei era Trică), dar o să fie greu cu lotul pe care îl avem la momentul ăsta disponibil. O să fie greu, dar trebuie să trecem peste asta cu cei care vor intra, mai improvizăm și trebuie să reușim să câștigăm”, a mai spus Daniel Oprița.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Eduard Vînătoru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1800-in-ghencea-cele-doua-echipe-erau-primele-clasate-inaintea-debutului-etapei-a-13-a-a-ligii-2-19252640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-poli-timisoara-l-a-pierdut-definitiv-pe-doru-andrei-in-litigiul-cu-fc-voluntari-cum-s-a-incheiat-juridic-speta-19252668

Marius ANGHEL 07 Nov. 2022, 22:17 Liga 2
Pe aceeași temă