Dragoș Militaru a răbufnit după eșecul cu Steaua: ”E al cincilea meci în care nu primim penalty. Pentru noi, o echipă mai micuță, e prea mult.” Unirea Dej și-a întrerupt în Ghencea cele trei recorduri din acest sezon

Marius ANGHEL 07 Nov. 2022, 23:50 Liga 2

Unirea Dej a evoluat curajos la București, în Ghencea, contra Stelei, liderul Ligii 2, în derby-ul etapei a 13-a, însă a pierdut cu scorul de 0-2 și la finalul rundei a coborât o poziție în clasament, de pe 2 pe 3.

Echipa antrenată de Dragoș Militaru a trecut cu bine peste prima mare situație a meciului, avută în minutul 4 de Bodișteanu, șut din 8 metri razant pe lângă bară, iar apoi a pus stăpânire pe joc, cel mai aproape de gol fiind încă în minutul 9, când, după un corner, Chipirliu a respins din fața lui Gîț, aflat chiar lângă bară și pregătit să înscrie. Și Blaj a avut o situație bună la ultima fază a primei reprize, însă a șutat direct pe Dincă, iar portarul a prins.

Unirea Dej nu a primit un penalty în prima repriză

Totuși, Unirea ar fi trebuit să primească un penalty în minutul 28, când Adrian Pop a fost faultat în care de Corbu, sub privirile arbitrului central, dar Lucian Rusandu a luat decizia să lase jocul să continue.

Jocul din partea secundă a fost mai echilibrat, cu Chunchukov irosind o situație bună în minutul 49 și cu două goluri marcate de Steaua pe faze de contraatac, prin Adrian Popa și (78) și Rareș Enceanu (89).

Nici Cocian (90+1) nu a mai fost în apele sale, golgheterul Unirii nereușind să transforme în gol o lovitură liberă aproape de pe linia de 16 metri, cu toate că în alte rânduri a marcat din poziții mult mai grele.

Trei recorduri stricate odată cu eșecul din Ghencea

Cu acest eșec, Unirea Dej și-a stricat mai multe recorduri pe care le avea în acest sezon. Și-a întrerupt seria de nouă meciuri consecutive fără înfrângere, a pierdut pentru prima dată în deplasare, fiind singura echipă rămasă neînvinsă ”afară”, și nu a reușit să înscrie după ce în precedentele 12 etape marcase de fiecare dată cel puțin un gol.

”Ca și până acum, vreau să-i felicit pe băieți pentru efortul pe care l-au depus, pentru că au muncit, și-au dorit. Avem nouă meciuri fără înfrângere, aveam 12 meciuri în care eram singura echipă din campionat care marcase în toate jocurile. Astăzi nu am reușit să înscriem. Cred că am făcut un meci foarte bun în prima repriză, chiar în a doua. Până la faza golului nu cred că se anunța golul neapărat. Era un joc destul de echilibrat în repriza a doua”, și-a început discursul Dragoș Militaru, în interviul acordat după joc paginii de Facebook a Unirii Dej.

”Am avut un penalty clar, iar ambele goluri sunt, așa, un pic la limită”

Antrenorul Unirii Dej nu a putut trece însă cu vederea deciziile controversate ale arbitrilor. E de părere că echipa sa trebuia să primească penalty în prima repriză, iar ambele goluri ale Stelei au fost judecate în favoarea ei.

”Ce aș vrea să menționez e că eu consider, uitându-mă și pe reluări, că am avut un penalty clar în prima repriză și poate jocul era altfel. Și nu e prima oară, asta mă doare puțin, fiincă e al nu știu câtelea meci când nu primim ce e al nostru. Chiar dacă în alte meciuri am reușit prin forța grupului să câștigăm sau să terminăm la egalitate. Dar, astăzi, când joci locul 1 cu locul 2, cu o echipă foarte bună, Steaua, cred că aceste mici detalii pot să conteze la final.
Plus că, din ce am văzut pe reluări, ambele goluri sunt, așa, un pic la limită și decise în favoare gazdelor.
Dar asta nu scuză eșecul, pentru că nu trebuia să se ajungă acolo. Noi trebuia să blocăm mai repede acele contraatacuri”, a declarat Militaru.

Mult mai drastic a fost la interviul acordat imediat după meci deținătorilor de drepturi tv. ”E al cincilea meci în care nu primim penalty. Și clare toate. Păcat că nu au fost televizate mai multe. Pentru noi, o echipă mai micuță, e prea mult. E prea mult, pentru că încercăm să jucăm fotbal, să jucăm bine, avem jucători destul de tineri, care n-au jucat mai sus de Liga a 2-a și cred că unele decizii nu sunt tot timpul corecte. Dar eu felicit echipa gazdă, pentru că din moment ce au câștigat și au avut două contraatacuri foarte bune, au meritat să câștige. E simplu. Noi nu am concretizat ceea ce am avut și s-a terminat 2-0”, a comentat Dragoș Militaru la microfonul DigiSport.

”Nu avem absolut nimic de pierdut, vrem doar să jucăm mai bine”

Modul în care s-au comportat jucătorii săi în Ghencea, deloc intimidați de faptul că evoluează pe o arenă impunătoare, în fața unui adversar cu nume, l-a făcut pe Dragoș Militaru să-și felicite elevii.

”Nu cred că au avut emoții, pentru că am arătat asta cel puțin 60-70 de minute. Am încercat și după golul de 1-0, am introdus jucători de atac să încercăm să revenim în joc. Nu am putut. Noi trebuie să mergem înainte, învățăm, toată lumea învață, și jucătorii, și noi, pentru că sunt meciuri frumoase, cu miză, până la urmă, din care ei învață și toți trebuie să devenim mai buni”, a spus Militaru, care a simțit aproape și la acest meci ”Brigada Someșeană” și a transmis că echipa are nevoie de susținere în continuare, mai ales că ceea ce a realizat până în acest moment este deja peste așteptări: ”Toți ar trebui să fim mulțumiți de acești băieți, care muncesc și au făcut rezultate foarte bune. Până la urmă, noi am făcut un număr de puncte, și mai avem trei meciuri în acest an. Suntem la un număr de puncte foarte bun, raportat la celelalte echipe care sunt acolo, în jurul nostru, o să ne luptăm în continuare, nu avem absolut nimic de pierdut, vrem doar să jucăm mai bine, să îndreptăm greșelile, asta referitor la joc. (…) Toți să fie încrezători și să aprecieze munca acestor băieți, să fie în continuare aproape unii de alții până la ultima etapă din decembrie. Mai sunt trei meciuri nu foarte ușoare pentru noi, jucăm cu două echipe din primele șase locuri, și cu o echipă care e într-o oarecare revenire, Baia Mare. Deci avem nevoie de suportul tuturor.”

Unirea Dej în meciul cu Steaua: Cl. Chindriș – Gîț, D. Pop, Burdeț (Greu 80′), Dav. Maftei – Al. Militaru (Fulga 71′), Kereki, Ad. Pop (Chira 67′), Cocian – Blaj (cpt.)(Buta 80′), Al. Pop (Andr. Pop 80′). Rezerve neutilizate: Railean – Roș, Vl. Bogdan, Frăsineanu.

Unirea Dej, pe locul 3 în Liga 2

Rămasă cu 25 de puncte, Unirea Dej încheie etapa a 13-a a Ligii 2 pe podium, pe locul 3, în cădere o poziție, dar la egalitate cu Unirea Slobozia. Steaua s-a distanțat însă la patru puncte în fruntea clasamentului.

În etapa a 14-a, Unirea Dej joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Gloria Buzău.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Eduard Vînătoru (Mediafax Foto)
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-dupa-victoria-cu-unirea-dej-am-fost-norocosi-ca-am-reusit-sa-intram-la-pauza-cu-un-rezultat-de-egalitate-am-fost-jalnici-motivul-pentru-care-nu-se-poate-bucura-foar-19252739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1800-in-ghencea-cele-doua-echipe-erau-primele-clasate-inaintea-debutului-etapei-a-13-a-a-ligii-2-19252640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-poli-timisoara-l-a-pierdut-definitiv-pe-doru-andrei-in-litigiul-cu-fc-voluntari-cum-s-a-incheiat-juridic-speta-19252668

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-ceahlaul-aproape-de-o-lovitura-pe-banca-tehnica-numirea-lui-cristian-pustai-exclusiv-antrenorul-a-confirmat-ca-negocierile-sunt-pe-ultima-suta-19252643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-premierelor-pentru-poli-iasi-si-leo-grozavu-la-dumbravita-borne-importante-si-pentru-doi-jucatori-de-baza-ai-echipei-moldovene-19252637

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

Marius ANGHEL 07 Nov. 2022, 23:50 Liga 2
Pe aceeași temă