Steaua riscă să fie dată în judecată de jucători, pentru neplata primelor de promovare. Situație inconfortabilă la clubul din Ghencea, după ce s-a aflat că doar o parte din vestiar a primit banii

Andrei PASCU 10 Jun. 2023, 15:09 Liga 2
Steaua riscă să fie dată în judecată de jucători, pentru neplata primelor de promovare. Situație inconfortabilă la clubul din Ghencea, după ce s-a aflat că doar o parte din vestiar a primit banii

Steaua riscă să fie acționată în judecată din cauza contractelor pe care le-a parafat cu jucătorii, deși nu are drept de promovare în SuperLigă. Fotbaliștii care aveau în înțelegeri prime pentru accederea în primul eșalon vor să dea în judecată clubul, pentru a lua banii pentru care conducerea Stelei a semnat și și-a dat acordul.

Steaua riscă să fie dată în judecată de mai mulți fotbaliști!

Ies la suprafață informații care pot duce Steaua într-un context nefavorabil, când se credea că problema lipsei dreptului de a promova în SuperLiga României e singura și cea mai mare. Conform lui Laurențiu Corbu, anumiți jucători și-au luat primele de promovare, dar alții nu au văzut un leu în conturi după performanța din sezonul de Liga 2 recent încheiat.

Steaua a terminat sezonul trecut pe un loc direct promovabil în prima divizie. În plus, și acum două stagiuni trebuia să se lupte Steaua pentru promovare, terminând pe poziție de calificare în baraj, 4, dar locul i-a fost luat de următoarea clasată, Concordia Chiajna.

Din cauza faptului că nu are dreptul legal de promovare, Steaua nu poate juca mai sus de Liga 2. Sunt șanse ca situația să se schimbe din această vară, iar echipa face demersuri pentru a deveni una de drept privat! Până atunci, trebuie să gestioneze cumva situația cu jucătorii care aveau în contracte, dacă nu toți, bonusuri de promovare.

Laurențiu Corbu acționează Steaua pe cale legală, vrea prima de promovare

Printre fotbaliștii care nu au văzut banii pentru locul ocupat la finalul sezonului trecut, 2, care sportiv duce direct în prima divizie, se numără și Laurențiu Corbu. El nu va mai continua la Steaua, urmând să își caute un nou acord, dar este decis să acționeze clubul pe cale legală pentru a primi suma de bani stipulată în contract.

Se pare că și alți fotbaliști intenționează să facă același lucru, mai ales după ce s-a aflat, la nivelul vestiarului, că o parte din bonusuri s-a dat.

”În momentul în care am semnat, mi s-a spus că se va rezolva până când vom disputa primul meci și vom avea drept de promovare. Ceea ce nu s-a întâmplat. Am terminat pe 2, fără niciun rezultat. Am înțeles de la colegi că unii și-ar lua banii (n.r.- primele de promovare) pentru că au stipulată în contract o altă clauză.

Ceilalți, probabil, va trebui să ne judecăm. Unii și-i vor lua, iar alții nu sau și-i vor lua prin proces. Sunt bani pe care ar trebui să-i luăm pentru că ne-am îndeplinit obiectivul”, a spus Laurențiu Corbu, pentru Digi Sport.

Laurențiu Corbu, printre jucătorii de care Steaua s-a despărțit

În această perioadă în care toate echipele de Liga 2 își fac strategiile pentru sezonul următor, Steaua a anunțat despărțirea de 16 jucători! Pentru stagiunea care vine vor avea loc schimbări importante de lot la formația din Ghencea, fiind anunțate, dintr-un foc, plecările.

De partea cealaltă, Bogdan Chipirliu, Horia Iancu, Walace Alves da Silva și Adrian Popa și-au dat acordul să fie parte din lot și pentru stagiunea următoare. În același timp, și antrenorul Daniel Oprița și-a dat acceptul să mai continue cel puțin un sezon la Steaua, deși situația lui era sub semnul întrebării.

Steaua a programat data la care se va reuni pentru pregătirea sezonului 2023/2024 de Liga 2. ”Militarii” vor avea prima ședință de antrenament după jumătatea lunii iunie, în ziua de 19 mai exact.

Eu mai contract încă un an, dar am avut oferte. Vedem ce ca fi, dacă se va găsi o soluţie pentru promovare, ca să vedem ce jucători vom aduce. Nu am mai multe detalii la ora asta”, a spus Daniel Opriţa după finalul sezonului trecut de Liga 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 10 Jun. 2023, 15:09 Liga 2
Pe aceeași temă