Steaua a câștigat la un gol diferență și amicalul cu Metalul Buzău. Alin Raicu a fost decisiv pentru echipa lui Oprița

Marius ANGHEL 14 Jul. 2024, 02:38 Liga 2

Viitoare adversare în noul sezon de Liga 2, 2024-2025, Steaua și nou-promovata Metalul Buzău s-au întâlnit sâmbătă, la București, într-un meci amical.

Echipa lui Daniel Oprița s-a impus cu scorul de 2-1, după ce la pauză rezultatul a fost unul de egalitate.

Steaua s-a impus la limită în amicalul cu Metalul Buzău

Meciul test, disputat pe terenul 5 din cadrul Complexului Sportiv Steaua, de la ora 10:30, a fost câștigat de gazde cu scorul de 2-1.

David Păcuraru a deschis scorul în minutul 23, când a fost servit ideal cu o pasă pe culoar de Dani Iglesias (foto principal) și l-a învins la colțul scurt, din careu, pe portarul Anghel Dinu, ieșit la întâmpinare.

Metalul Buzău a reușit egalarea în primul minut de prelungiri al primei reprize (45+1), când a primit o minge lungă de la jumătatea terenului, a scăpat spre poartă, umăr la umă cu Kereki, căruia i-a făcut față fără probleme, și l-a învins pe portarul ieșit la întâmpinare cu un șut lobat din circa 13-14 metri ușor lateral dreapta.

Golul victoriei pentru Steaua a picat în minutul 50, din piciorul lui Alin Raicu, care inițial a șutat cu dreptul din 22 de metri într-un coleg, mingea a sărit înapoi spre el și apoi a tras cu stângul din 17 metri central lângă bara din partea dreaptă.

Steaua: Frănculescu – Răsdan, Kereki, Beța, Ad. Ilie – Rober Sierra, Dani Iglesias, Enceanu – Păcuraru, Nacho Heras, Ad. Popa.
Au mai intrat: H. Iancu – Vîrtej, Raicu, Nedelea, Dav. Matei, Ad. Pop, Maeschi, Dane, Chipirliu, Rz. Florea.

Metalul Buzău: Ang. Dinu – D. Mihai, Ed. Rusu, Alb. Olaru, M. Manea, A. Manea, D. Stan, Borțoneanu, Andr. Radu, Val. Robu, Ad. Moldovan
Rezerve: R. Șerban – Pelivan, Lazăr, Șt. Păun, I. Spătaru, Balgiu, Oancea, Perju, Croitoru, Matei, Jugănaru

Steaua nu mai joacă contra Chindiei, Metalul Buzău pleacă în cantonament în Bulgaria

Pentru Steaua, acesta a fost al treilea amicalul disputat în această vară, după ce, anterior, a pierdut cu scorul de 0-3 meciul cu Farul, la revenirea din cantonamentul de la Cheile Grădiștei, și a câștigat testul cu CSM Slatina, scor 2-1.

Echipa lui Oprița va mai avea amicale cu CSM Focșani (20 iulie), Metaloglobus (24 iulie) și CSM Alexandria (27 iulie), până la startul Ligii 2. Jocul cu Chindia Târgoviște, programat în data de 17 iulie, nu va mai avea loc, la solicitatea dâmbovițenilor, aflați într-o situație modestă din mai multe puncte de vedere.

De partea cealaltă, nou-promovata în Liga 2 antrenată de Valentin Stan a mai jucat un amical cu CS Afumați, terminat la egalitate, scor 1-1. Din 15 iulie, Metalul Buzău va pleca în cantonament în Bulgaria, la Bansko, unde va sta până pe 23 iulie și unde va disputa două meciuri jocuri de pregătire.

Și Steaua anunțase inițial, în programul său din această vară, un cantonament la Bansko, în Bulgaria, însă s-a renunțat la această variantă.

Înregistrarea amicalului Steaua – Metalul Buzău 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=anMzfoEOsXM

Foto și video: Steaua București 

Marius ANGHEL 14 Jul. 2024, 02:38 Liga 2
Pe aceeași temă