Adrian Popa pune presiune și ia în calcul plecarea de la Steaua: ”Nu mi-ar conveni să stau încă un sezon fără drept de promovare”. Mijlocașul, dezamăgit de conducere?

Andrei PASCU 06 Jan. 2023, 12:42 Liga 2
Adrian Popa pune presiune și ia în calcul plecarea de la Steaua: ”Nu mi-ar conveni să stau încă un sezon fără drept de promovare”. Mijlocașul, dezamăgit de conducere?

Adrian Popa a venit la Steaua cu gândul de a promova în SuperLiga României, însă ”piedicile” prin care clubul putea obține acest drept legal au fost puse și de oamenii din conducere.

Mijlocașul se gândește serios dacă va continua și din vară în Ghencea, dacă nu se vor rezolva problemele.

Adrian Popa a venit la Steaua cu promisiuni din partea conducerii

Adrian Popa este în impas când vine vorba de încă un sezon la Steaua, și după terminarea acestui campionat, precizând recent că este greu să continue la o formație care nu poate juca mai sus de Liga 2.

Venit în Ghencea ca vedeta care trebuie să fie decisivă în îndeplinirea obiectivului sportiv de promovare în SuperLigă, Adrian Popa este, așa cum sunt și colegii săi de altfel, în situația în care depinde de legi, de deciziile luate de club și așa mai departe. Nici în acest sezon Steaua nu va avea dreptul de a urca în prima divizie, așa cum s-a întâmpla și în stagiunea precedentă.

Adrian Popa ia în calcul plecarea de la Steaua în vară

Toate gândurile se îndreaptă către stagiunea 2023-2024, dar Adrian Popa ar putea să nu mai fie la Steaua din vară. Ajuns la 34 de ani, mijlocașul ia serios în calcul să schimbe echipa în perioada de transferuri care vine.

Într-o oarecare măsură, Popa e dezamăgit și de conducerea clubului, care i-a promis din momentul în care a venit, în urmă cu un an și jumătate, că în cele din urmă Steaua va obține dreptul legal de a evolua în prima divizie.

Discuția a fost mai amplă (n.r. – când a semnat cu Steaua). De când am venit se discută despre asta (n.r. – dreptul legal la promovare), dar nu mă pricep la politică. Am văzut că și în spațiul public se tot vorbește să se schimbe pentru că avem Legea Sportului învechită și trebuie adusă la normele din Uniunea Europeană.

(N.r. – Dacă va continua la Steaua și din vară) E prematur să spun. Nu mi-ar conveni să mai stau încă un sezon fără să avem drept de promovare, însă cred că, de la vară, dacă nu se va schimba Legea Sportului, știu că se fac deja demersuri să existe dreptul legal de a promova în următorul sezon și fără schimbarea Legii Sportului.

Pentru sezonul acesta ar fi trebuit făcute până la data de 1 august demersuri, când a început campionatul. Nu se pot face retroactiv”, a declarat Adrian Popa pentru Digi Sport.

Adrian Popa, decisiv pentru Steaua și în acest sezon. A marcat de cinci ori

În acest sezon de Liga 2, Adrian Popa și-a pus amprenta pe jocul Stelei. În 16 meciuri, a reușit să își teacă în cont cinci goluri.

În total, a jucat 36 de meciuri pentru Steaua în campionat de la venire, din septembrie 2021, și a marcat de 11 ori.

Adrian Popa a jucat pentru FCSB în două perioade diferite: 2012-2017 și 2019-2020, alături de care a reușit să câștige și cele trei titluri în România. De-a lungul carierei a mai evoluat pentru FC Timișoara, CS Buftea, Gloria Buzău, Universitatea Cluj, Concordia Chiajna, Reading, Al-Taawon, Ludogoreț, FC Voluntari și Academica Clinceni.

Mijlocașul originar din Horezu are și 24 de meciuri pentru naționala României și 4 goluri, dar și un trofeu în afara țării. A cucerit titlul în Bulgaria în 2019, alături de Ludogoreț.

Foto: George Ilinca și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-o-vrea-pe-steaua-in-play-off-isi-merita-locul-ma-pun-si-eu-in-locul-federatiei-ce-poti-sa-faci-19257172

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-aproape-si-a-conturat-programul-de-pregatire-de-iarna-amicalele-incep-dupa-revenirea-din-cantonament-iar-majoritatea-adversarilor-pe-care-ii-va-intalni-sunt-din-liga-2-19257113

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-clauza-de-transfer-cu-steaua-19257105

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atanas-trica-ia-in-calcul-prelungirea-imprumutului-cu-steaua-19257061

Andrei PASCU 06 Jan. 2023, 12:42 Liga 2
Pe aceeași temă