Start perfect și așteptat! Unirea Slobozia are șase puncte din șase în debutul de Liga 2, dar Ilie Lemnaru a recunoscut: ”Mă așteptam să câștigăm, toți ne dorim mai mult după realizările din sezonul trecut”. Bugetul ialomițenilor

Răzvan STÎNGĂ 18 Aug. 2022, 15:43 Liga 2
Start perfect și așteptat! Unirea Slobozia are șase puncte din șase în debutul de Liga 2, dar Ilie Lemnaru a recunoscut: ”Mă așteptam să câștigăm, toți ne dorim mai mult după realizările din sezonul trecut”. Bugetul ialomițenilor

Unirea Slobozia se numără printre formațiile cu start perfect de sezon în Liga 2, două victorii în două meciuri, realizare cu care se mai pot lăuda CS Comunal Șelimbăr, Gloria Buzău și Unirea Dej. Pentru echipa din Slobozia urmează, poate, cel mai dificil meci de până acum, cu Metaloglobus.

Unirea Slobozia, debut perfect în Liga 2, șase puncte din șase

Faptul că Unirea Slobozia are un start atât de bun nu e neapărat un detaliu care surprinde conducerea, pentru că stagiunea precedentă a jucat play-off-ul, iar în actualul sezon obiectivul este același la finalul campionatului regular.

Ilie Lemnaru a discutat cu Liga2.ro despre modul în care vede traiectoria echipei până în acest moment, chiar dacă ”principalul” este altul, Constantin Enache. La fel ca antrenorul, președintele a declarat că mai este de muncă și că mai sunt lucruri de pus la punct, dar e convins că Enache va aduce echipa în punctul pe care îl dorește.

Ilie Lemnaru, despre startul foarte bun de campionat al echipei Unirea Slobozia: ”Mă așteptam să câștigăm primele două etape”

Unirea Slobozia speră la un loc de play-off și pentru că echipele care sezonul trecut se detașau în rândul favoritelor la promovare, Petrolul, FC Hermannstadt și Universitatea Cluj, au reușit să își îndeplinească obiectivul.

Ilie Lemnaru vede actualul campionat mult mai echilibrat, după cum a afirmat în dialogul telefonic cu Liga2.ro:

Mă așteptam să câștigăm în primele două etape. După intrarea în play-off ne dorim toți mai mult. Vrem din nou în play-off, dar în același timp trebuie să fim corecți că am întâlnit o echipă nou-promovată, chiar dacă e una bună, care pe viitor va aduna puncte, și pe Ripensia, o echipă incomodă pe teren propriu.

Am făcut cu Ripensia o primă repriză bună, dar în repriza a doua, până în minutul 65, am suferit. Din minutul 65 am echilibrat, experiența și-a spus cuvântul în privința victoriei.

(N.r. – Costel Enache spunea că mai sunt lucruri de reglat) Costel își face treaba pe partea sportivă, noi avem încredere că se pot pune la punct lucrurile care sunt pe minus. E normal să gândească așa, pentru că nu trebuie să ne considerăm învingători. Eu cred că este un campionat mult mai puternic decât cel trecut.

Întâlnim echipe cu tradiție, care au obiective importante. E un campionat mai echilibrat decât sezonul trecut, pentru că atunci erau echipe care se distanțau valoric, Petrolul, Hermannstadt, Cluj. Acum, eu zic că toate au șanse la play-off sau locurile 1-4”.

Unirea Slobozia, buget de peste un milion de euro pentru acest sezon

Bugetul pe care Unirea Slobozia mizează în acest sezon e de peste un milion de euro, dar banii intră atât în prima echipă, cât și în centrul de copii și juniori. Un buget consistent dacă ne raportăm la sumele care s-au vehiculat în sezoanele trecute de Liga 2, pe care mizează, în mare parte, formațiile care își propun promovarea în SuperLigă.

Astfel, pentru sezonul actual de Liga 2, 2022-2023, Unirea Slobozia primește numai de la autoritățile județene 5.5 milioane de lei (aproximativ 1.1 milioane de euro), dar la acești bani se adaugă și sume din sponsorizări și cele câteva zeci de mii de euro din drepturile TV, astfel că bugetul total se duce ușor peste 1.2 – 1.3 milioane de euro.

Noi nu avem un buget foarte mare, nu a crescut foarte mult. Am mers pe linia noastră, salariile sunt mai mari, dar nu cu mult. Avem un plafon pe care nu-l depășim. Jucătorii care au avut salarii mai mici sezonul trecut, acum iau cât meritau. Sezonul trecut nu s-a putut da mai mult, asta s-a întâmplat.

Sezonul trecut aveam un milion de euro buget, acum avem puțin peste un milion cu tot cu sponsorizări. Însă, acesta e bugetul pentru tot clubul, pentru echipa mare și pentru centrul de copii și juniori. Noi ne întindem cât ne e plapuma.

Lucrurile merg bine, dăm salariile la timp, nu amânăm plățile. Jucătorii și toată lumea sunt plătiți la timp”, a spus Ilie Lemnaru.

Unirea Slobozia, meci cu Metaloglobus. Ilie Lemnaru: ”Pentru mine, e o echipă complicată” 

Pentru Unirea Slobozia urmează partida cu Metaloglobus, de pe teren propriu, din etapa a 3-a a Ligii 2. Partida a fost programată de FRF pentru sâmbătă, de la ora 11:00, iar formația lui Eugen Trică este, pe hârtie, adversarul cel mai dificil pe care elevii lui Constantin Enache îl întâlnesc în acest început de campionat.

De această părere este și Ilie Lemnaru:

Referitor la meciul de sâmbătă, va fi foarte greu. E o echipă cu experiență, o echipă care pierde foarte greu în deplasare, o echipă incomodă. Poate cea mai complicată pe care am întâlnit-o la Liga 2. Trebuie să fim foarte concentrați, foarte atenți. Întâlnim o echipă cu jucători cu experiență, care nu renunță niciodată.

Pe hârtie e cea mai grea echipă din acest început de sezon, dar totul se joacă pe teren. În același timp, întâlnim o echipă incomodă, repet, cea mai dificilă din Liga 2. Asta din punctul meu de vedere, nu știu pentru antrenor, pentru jucători.

Metaloglobus e o echipă care stă bine în teren și una care nu te iartă când are ocazii. Poate că începutul de sezon îi și motivează, tocmai pentru că nu e cel mai bun pentru ei. Cu siguranță vor vrea să ne învingă”. A încheiat Ilie Lemnaru dialogul cu Liga2.ro.

Unirea Slobozia, pe locul 2 în Liga 2

Pe locul 2 se află Unirea Slobozia în acest moment, în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu liderul CS Comunal Șelimbăr, dar aceasta din urmă are un golaveraj mai bun. Sub ialomițeni se află Gloria Buzău, 6 puncte, Unirea Dej, 6 puncte, și SC Oțelul, 4 puncte.

După partida cu Metaloglobus, Unirea Slobozia va întâlni CSM Slatina, în deplasare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-pusa-sa-joace-din-nou-marti-in-etapa-a-3-a-a-ligii-2-majoritatea-meciurilor-au-loc-sambata-doua-dintre-ele-la-buftea-cele-cinci-partide-televizate-19240988

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-are-punctaj-maxim-si-ramane-pe-podiumul-ligii-2-si-dupa-meciul-cu-ripensia-costel-enache-are-si-nemultumiri-sentimentele-sunt-amestecate-am-jucat-crispati-si-ne-am-expus-oa-19240692

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-19241285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-fata-in-fata-cu-poli-timisoara-echipa-la-care-spune-ca-a-si-dus-bani-de-acasa-si-despre-care-a-vorbit-inclusiv-la-prezentarea-sa-la-fc-brasov-19241268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-invinsa-intr-un-amical-jucat-cu-phoenix-buzias-nou-promovata-si-ea-vara-aceasta-dar-in-liga-3-cosmin-petruescu-e-nemultumit-cosmin-stan-isi-simte-echipa-obosita-inainte-de-deplasar-19241265

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Aug. 2022, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă