Unirea Slobozia are punctaj maxim și rămâne pe podiumul Ligii 2 și după meciul cu Ripensia. Costel Enache are și nemulțumiri: ”Sentimentele sunt amestecate. Am jucat crispați și ne-am expus oarecum”

Anda DELIU 13 Aug. 2022, 19:07 Liga 2

Unirea Slobozia s-a impus cu 2-1 la Timișoara, pe terenul Ripensiei, cu golurile lui Ciprian Rus și Christ Afalna, acesta din urmă ”asistat” la reușita sa tot de atacantul arădean.

Formația ialomițeană a dominat prima repriză a jocului desfășurat sâmbătă pe arena Electrica, una în care adversarul adesea a părut că ”doarme” în ghete, dar în a doua parte a meciului a stat cu emoții să păstreze rezultatul.

De aceea, Costel Enache nu e pe deplin mulțumit de ce a făcut echipa sa.

Firește, Costel Enache e mulțumit de victoria Unirii Slobozia

Costel Enache spune că trei puncte câștigate după o traversare a țării cu autocarul sunt ca o gură de apă rece într-o zi caniculară, dar că au fost momente, mai ales în repriza a doua, în care echipa sa nu a făcut ce a trebuit.

”Sentimentele sunt amestecate. Cele trei puncte rămân la noi. E foarte important, mă bucură lucrul acesta. Știam că o să avem un joc greu. Știam dezinvoltura adversarului. Îmi pare rău că n-am gestionat bine și repriza a doua, așa cum am făcut-o în prima parte. Am jucat crispați și ne-am expus oarecum. Punctele rămân puncte. Dar sentimentele sunt amestecate, pentru că repriza a doua mi-a lăsat și mie un pic de dezamăgire. Mă bucur că după un drum lung, o deplasare grea, plecăm bucuroși acasă. E un drum de 12-13 ore cu autocarul, ne prinde bine victoria”, a punctat Enache.

”Am intrat un pic aroganți la pauză. Am crezut că e de ajuns să fim pe teren”

Motivul pentru diferența dintre reprize, spune antrenorul, e faptul că fotbaliștii săi s-au crezut prea devreme învingători. ”Sincer, cred că am intrat un pic aroganți la pauză. Cu un 2-0 și cu jocul foarte echilibrat, am crezut că e de ajuns să fim pe teren. Ne-am pierdut un pic din reactivitate, din implicare și din atitudine și atunci adversarul a prins puțin curaj. Nici nu mai aveau nimic de pierdut, știam că au calitate la jucătorii de atac, relația de unu contra unu, combinații rapide. Au pus-o în teren și ne-au dezechilibrat oarecum pe fondul nostru de relaxare, și pe calitatea lor”, a explicat antrenorul principal al Unirii Slobozia.

Unirea Slobozia nu are obiectiv obligatoriu promovarea

După ”miracolul” de la Urziceni, județul Ialomița nu a mai avut fotbal de prima ligă. Unirea are ca obiectiv accederea în play-off, la fel ca anul trecut, iar dacă va ieși bine, cu atât mai bine, a punctat Costel Enache, întrebat despre promovare.

”Nu avem obiectivul acesta declarat. Am stabilit că trebuie să facem o performanță mai mare ca anul trecut, pentu că e absolut normal să încerci să faci mai bine decât ai făcut până acum. Obiectivul principal rămâne accederea în cele șase echipe care se bat pentru promovare. Dacă o să avem forța aceasta, atunci o să ne reevaluăm poziția, organizarea și dacă e un culoar favorabil, nu o să ne dăm la o parte, asta e clar”, a explicat antrenorul din sezonul trecut al Politehnicii Iași și care în această vară i-a luat locul la Unirea lui Adrian Mihalcea, plecat în Liga 1 la Chindia.

Ialomițenii au lotul definitivat

Despre lot, Enache spune că e deja conturat și nu se mai gândește prea mult la transferuri.(n.r. întrebată dacă vor mai aduce jucători) Nu. Ne-am făcut un plan încă din perioada de pregătire. Ne-am stabilit lotul. Nu căutăm absolut niciun transfer în momentul acesta, dar selecția rămâne deschisă întotdeauna la fotbal. Și pentru jucători, și pentru antrenori. Dacă avem oportunitatea unui jucător care să aducă plus valoare, probabil. Dar nu căutăm nimic la momentul actual”, a spus Costel Enache.

Unirea Slobozia în meciul cu Ripensia: Contra – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă (Gab. Lazăr 86’), Ekollo (Prejmerean 62’) – Boțogan (Dorobanțu 78’), Rob. Silaghi (Bolohan 62’), Afalna – Cip. Rus (Golda 62’). Rezerve neutilizate: Păduraru – Tib. Serediuc, Mih. Lemnaru, M. Ciobanu.

Cu 6 puncte acumulate după primele două etape, Unirea Slobozia se menține, momentan, pe locul 2, cu golaveraj 5-1. Etapa viitoare, a 3-a, va primi vizita celor de la Metaloglobus București (locul 14, 1 punct).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 13 Aug. 2022, 19:07 Liga 2
Pe aceeași temă