Unirea Slobozia va avea un buget superior sezonul următor. CJ Ialomița promite investiții importante

Răzvan STÎNGĂ 11 May. 2021, 17:54 Liga 2
Unirea Slobozia va avea un buget superior sezonul următor. CJ Ialomița promite investiții importante

Unirea Slobozia se află în fața ”dublei” de menținere în Liga 2, fiind angrenată în baraj, unde o va întâlni pe Fotbal Comuna Recea. Adrian Mihalcea încearcă să îi motiveze cum poate pe jucători și să îi pună în ordine din punct de vedere mental, iar la un antrenament a participat și președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel.

Printre cuvintele de încurajare și pe lângă faptul că și-a reafirmat susținerea față de echipă, președintele CJ Ialomița a ”scăpat” și anumite informații cu privire la sezonul următor, dacă echipa se va salva de la retrogradare.

Unirea Slobozia e ”cu un picior în groapă”, dar se fac promisiuni îndrăznețe pentru sezonul următor 

Se pare că se are în vedere conturarea unei echipe puternice la Slobozia, iar bugetul ar putea să crească semnificativ. Se vor căuta chiar și anumiți sponsori, care să aducă un plus la capitolul fonduri.

Din partea Consiliului Județean și a mea aveți toată susținerea. Vă asigur că indiferent ce se întâmplă veți rămâne împreună la Unirea Slobozia.

Îmi place fotbalul și îmi place foarte mult. Cred că dacă ești primar sau președinte de Consiliu Județean ești dator să sprijini echipa de fotbal care, la rândul ei, este datoare să ofere spectacol pentru cetățeni.

Dacă vom trece de hopul acesta vă promit că voi găsi sponsori care să vină financiar lângă echipa de fotbal pentru a crește în performanță”, a spus Marian Pavel, citat de Info Ialomița.

Unirea Slobozia va primi o parte din bucata de cinci milioane de lei promisă de CJ Ialomița

Planul pe hârtie prezentat de președintele Consiliului Județean Ialomița arată bine, dar rămâne de văzut cum va arăta și practic. Se dorește promovarea echipei în Liga 1, peste aproximativ trei ani, dar o schimbare se vrea încă din vară.

Deși Unirea Slobozia se află cu un picior în Liga 3, Marian Pavel a afirmat că pentru sezonul următor de Liga 2, dacă echipa se va salva, obiectivul va fi clasarea în partea superioară a clasamentului.

Pentru stagiunea următoare, Unirea Slobozia va primi o parte din suma de cinci milioane de lei (ceva mai mult de un milion de euro) pe care președintele CJ Ialomița a promis-o pentru sezonul următor, pentru tot ce înseamnă sport în județ.

Noi, Consiliul Județean Ialomița, ne dorim ca în campionatul viitor Unirea Slobozia să se claseze în prima jumătate a Ligii a doua iar în doi-trei ani să atacăm prima Ligă. Știu că pare un vis dar să ne gândim că din punct de vedere financiar echipa ne costă acum în jurul a 5 milioane lei (n.r. – pentru stagiunea următoare, CJ Ialomița va aloca cinci milioane de lei pentru ramura sportivă).

Dacă reușim performanța de a intra în prima Ligă efortul financiar suplimentar nu va fi unul deosebit de mare, vor veni bani din drepturile de televiziune.

Am avut o echipă din Ialomița în prima ligă, pe Unirea Urziceni, formație care a câștigat campionatul și care a jucat în Champions League, de ce nu am avea o a doua echipă pe prima scenă fotbalistică, pe Unirea Slobozia?”, a mai spus Marian Pavel.

Unirea Slobozia a evitat retrogradarea directă în ultima etapă 

Unirea Slobozia a evitat retrogradarea directă și s-a clasat pe locul de baraj, 5, în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, după ultima etapă. A învins CSM Reșița, acasă, cu 1-0. Diferența între locul 6, direct retrogradabil, ocupat de CSM Reșița, și locul 5, de baraj, pe care a terminat Unirea Slobozia, a fost de numai trei puncte. Formația lui Adrian Mihalcea era obligată să învingă pentru a juca ”dubla” de menținere. În cazul egalului, ea ar fi retrogradat.

Celelalte rezultate înregistrate în ultima etapă a play-out-ului, în Grupa B: Petrolul – Aerostar Bacău 2-0, SCM Gloria Buzău – Concordia Chiajna 0-3.

Clasamentul final al Grupei B a play-out-ului Ligii 2:

1. Petrolul Ploieşti 6 3 2 1 8-4 42 puncte
2. Viitorul Pandurii Târgu Jiu 6 3 0 3 15-14 41
3. SCM Gloria Buzău 6 2 3 1 9-7 35
4. Concordia Chiajna 6 3 1 2 8-6 34
5. Unirea Slobozia 6 2 4 0 8-5 29
6. CSM Reșița 6 2 1 3 8-7 26
7. Aerostar Bacău 6 0 1 5 4-17 11

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-erik-lincar-noul-antrenor-principal-al-echipei-universitatea-cluj-imi-doresc-cu-ardoare-sa-evoluam-la-nivelul-ligii-1-19184124

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-suciu-e-increzator-ca-fk-csikszereda-va-face-surpriza-in-partida-cu-liderul-fc-u-craiova-vrem-sa-castigam-parerile-de-rau-pentru-meciurile-trecute-si-cum-19184110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-dus-si-ultima-farama-de-speranta-la-recea-nu-va-primi-un-leu-din-partea-cj-maramures-desi-presedintele-ionel-bogdan-promitea-achitarea-tuturor-restantelor-salariale-19184100

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 11 May. 2021, 17:54 Liga 2
Pe aceeași temă