Start modest în play-out, dar cu planuri mărețe pentru anul următor. Viitorul Pandurii își face lista de transferuri și pare împăcată că va pierde jucătorii importanți. Cristian Lupuț: ”E problema conducerii”

Răzvan STÎNGĂ 07 Apr. 2021, 16:20 Liga 2
Start modest în play-out, dar cu planuri mărețe pentru anul următor. Viitorul Pandurii își face lista de transferuri și pare împăcată că va pierde jucătorii importanți. Cristian Lupuț: ”E problema conducerii”

Viitorul Pandurii nu are mari emoții în privința retrogradării, chiar dacă până acum s-a jucat doar prima etapă din play-out-ul Ligii 2, astfel că începe să își facă strategia pentru sezonul următor. Potrivit team-managerului Gabriel Răscol, planurile gorjenilor sunt unele importante, promovarea în Liga 1.

Dacă în această stagiune Viitorul Pandurii a eșuat și a pierdut în ultima etapă a sezonului regular accederea în play-off, oficialul formației a promis că lucrurile nu se schimbă în vreun fel și că obiectivul este în continuare accederea în prima divizie, doar că se mută pentru anul următor.

Gabriel Răscol: ”Se dorește să facem o figură frumoasă și campionatul următor” 

Gabriel Răscol a ținut să transmistă faptul că Viitorul Pandurii își va continua activitatea. A vrut neapărat să le spună celor care au presupus faptul că echipa nu mai are viitor, că acest lucru nu se va întâmpla și că formația pe care o reprezintă va funcționa și după eșecul din acest sezon.

În această perioadă vom stabili și obiectivul pentru campionatul următor, adică cu siguranță va fi un obiectiv îndrăzneț, locurile 1-3. Eu așa îmi doresc, cred că și conducerea la fel. Se dorește să facem o figură frumoasă și campionatul următor. Deci am redus acele suspiciuni, că echipa nu va continua”, a declarat Gabriel Răscol pentru Radio Accent.

  • Gabriel Răscol, cu fostul antrenor al echipei, Flavius Stoican

Viitorul Pandurii se află deja în căutare de noi jucători 

Viitorul Pandurii se va confrunta cu probleme mari în vară, când multor jucători importanți le expiră contractele. Pare greu de crezut că vor putea fi aduși alți fotbaliști, la un nivel cel puțin egal cu cei pe care echipa îi va pierde, în condițiile în care cei care își termină înțelegerile au avut nevoie de timp de adaptare.

Cum obiectivul Viitorului Pandurii pentru sezonul următor este unul confirmat încă de pe acum, ar putea să se simtă și o oarecare urmă de presiune pe cei care vor veni. Andrei Dragu, Marius Cioiu și Daniel Paraschiv sunt trei dintre jucătorii importanți ale căror contracte expiră la finalul campionatului și pe care Viitorul Pandurii îi va pierde, foarte probabil.

Mai au contracte cu noi. Țegle are contract în continuare, Buleică are contract în continuare. Sunt jucători care ne ajută, dar urmărim de o bună perioadă de timp și jucători foarte tineri. Și din județ avem în vizor câțiva copii, mai sunt și din alte părți, pe care încercăm să îi aducem”, a mai spus Gabriel Răscol.

Cristian Lupuț: ”Este problema conducerii dacă poate sau nu păstra anumiţi jucători la echipă” 

Întrebat de jucătorii care se află în ultimele luni de contract cu echipa sa, antrenorul Cristian Lupuț a pus totul pe umerii conducerii, lăsând de înțeles că el e mulțumit cu lotul pe care îl va avea la dispoziție din vară, dacă va rămâne ”principal”. Asta deși planurile vor fi, iată, unele importate pentru sezonul următor și e nevoie de fotbaliști valoroși.

Este problema conducerii dacă poate sau nu păstra anumiţi jucători la echipă. Eu mi-aş dori să îi am pe toţi jucătorii care sunt acum în lot şi din vară încolo, dar, încă o dată, se vor purta discuţii cu jucătorii. Până atunci, trebuie să ne facem treaba, pentru că suntem profesionişti”, a declarat Cristian Lupuț, citat de Gorjeanul.

Viitorul Pandurii, meci cu Unirea Slobozia în etapa a 2-a 

Viitorul Pandurii a pornit rău în Grupa B a play-out-ului. A pierdut, pe teren propriu, cu scorul de 2-4 contra SCM Gloria Buzău. Acum se află pe locul 2, cu 32 de puncte, cu două mai puțin decât liderul Petrolul.

În etapa a 2-a, Viitorul Pandurii se deplasează pe terenul Unirii Slobozia, echipă aflată pe locul 5, cu 20 de puncte.

Foto: Leczki Jozsi/ Mediafax Foto și Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-luput-isi-definitiveaza-stafful-la-viitorul-pandurii-si-si-a-ales-secundul-e-fostul-antrenor-principal-de-la-sc-otelul-19177946

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-trei-mutari-din-era-daniel-niculae-la-rapid-vrea-sa-aduca-trei-fosti-giulesteni-in-pozitii-importante-pentru-a-revolutiona-clubul-exclusiv-19178104

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-excelenta-pentru-cluburi-testele-rapide-covid-19-vor-putea-fi-folosite-in-competitiile-interne-mts-facem-activitatea-sportiva-mai-accesibila-inclusiv-pentru-amatori-si-usuram-presi-19177971

 

Răzvan STÎNGĂ 07 Apr. 2021, 16:20 Liga 2
Pe aceeași temă