Sportul Studențesc ar putea reveni în fotbalul românesc. Echipa din Liga 2 care dorește să joace cu numele clubului înființat în 1916 | EXCLUSIV

Daniel NAZARE 22 Jul. 2022, 10:23 Liga 2
Sportul Studențesc ar putea reveni în fotbalul românesc. Echipa din Liga 2 care dorește să joace cu numele clubului înființat în 1916 | EXCLUSIV

Sportul Studențesc, un club cu tradiție în România, ar putea reveni direct în eșalonul secund după mai multe sezoane în care a dispărut din peisajul de elită al fotbalului românesc.

Cum s-ar face acest pas? Nu prin reînființarea secției de fotbal a clubului care se află sub tutela Ministrului Educației și Cercetării, ci printr-o asociere cu Metaloglobus București, echipă prezentă de mai mulți ani în Liga 2, care dorește o rebranduire istorică.

De altfel, conducerea clubului Metaloglobus a înaintat o nouă ofertă pentru Clubul Sportiv Sportul Studențesc pentru a folosi numele echipei.

  • În prezent, CS Sportul Studențesc nu are activă secția de fotbal, ci activează doar cu sporturi ca tenis, rugby, polo, baschet, hochei pe gheață, kaiac-canoe, karate, tir sportiv, baseball și softball, badminton, dans sportiv, gimnastică ritmică, yachting și modelism.

Metaloglobus vrea să joace sub numele de CS Sportul Studențesc

ProSport a scris în ianuarie 2022 despre o ofertă similară, la jumătate din ce se dorește acum, dar conducerea clubului universitar înființat în 1916 n-a fost de acord.

Acum Imad Kassas (foto, cu tricou roșu), patronul clubului Metaloglobus, oferă pentru închirierea / cesionarea numelui CS Sportul Studențesc 20.000 de euro pe sezon (SuperLiga) și 10.000 de euro (Liga 2), la care se adaugă un procent de 10 la sută din drepturile tv.

Oferta inițială despre care ProSport a anunțat în exclusivitate, primită cu amuzament de șefii CS Sportul, a fost de 5.000 de euro per sezon.

”Suma va fi achitată anticipat pe cinci sezoane sub formă de închiriere, donație ori sponsorizare”, se scrie în această ofertă de la finalul lunii mai 2022.

”Suntem la dispoziția dumneavoastră pentru alte discuții referitoare la alte clauze contractuale”, încheie Imad Kassas, patronul echipei Metaloglobus.

  • Vasile Șiman, fostul patron al clubului de fotbal Sportul Studențesc, a pierdut, prin dezafiliere, CIS-ul vechiului club, însă Clubul Sportiv Sportul Studențesc, grupare cu 14 secții, a înregistrat un CIS (Certificatul de Identitate Sportivă) pentru secția de fotbal, care nu are însă activitate.

Asociația Suporterilor Sportul Studențesc a încercat și ea recrearea echipei de fotbal în cadrul Clubului Sportiv

Echipa de fotbal care a evoluat ultima sub numele de Sportul Studențesc a dispărut din 2017 din fotbalul românesc, dar fanii săi cei mai înfocați au pus bazele unui nou proiect la începutul anului 2021.

Se numește Asociația Suporterilor Sportul Studențesc și a avut deja câteva acțiuni pentru a recrea echipa de fotbal din clubul sportiv, nu din alte asocieri.

”Stare de fapt: în acest moment situația Clubului de fotbal (istoric) Sportul Studențesc este ambiguă. Baza din Regie aparține Universității de Arhitectură și este închiriată pe o perioada de 6 ani unei academii (Academia Germană de Fotbal).
Clubul Sportiv Sportul Studențesc (care are o secție de fotbal înființată în 2017, dar care nu a activat niciodată) se află sub tutela SNSPA, având însă un management propriu al activității.
Formele juridice care au obținut rezultate fotbalistice în trecut nu mai există sau sunt în lichidare (faliment). Palmaresul este împărțit în 2: o parte se află la CSSS, cealaltă la una din entitățile deținute de Vasile Șiman.
Mișcări recente: începând cu anul trecut, când ASSSB a redevenit activă, au apărut cluburi interesate de a juca sub egida Sportul Studențesc (Metaloglobus, Academia Germană de Fotbal).
În cazul celor de la Metaloglobus, care au avut un schimb de documente și propuneri cu Clubul SS, SNSPA, UA etc, și care și-au menținut până astăzi intenția de juca în LIGA 2 sub denumirea Sportul Studențesc, Clubul a refuzat orice colaboarare. Cu ceilalți nu s-a ajuns nici măcar până aici”, explicau suporterii legendarei echipe.

ASSSB a făcut eforturi mari pentru a proteja sigla timp de zece ani de zile, în ciuda faptului că actualul club sportiv nu a dorit să colaboreze cu nimeni. De altfel ASSSB este singura entitate care dorește renașterea Sportului Studențesc ca un club independent de alte interese.

Ce a reușit Sportul Studențesc în fotbalul românesc?

Sportul Studențesc a jucat trei finale ale Cupei României, a luat un trofeu în Cupa Balcanică și a dat și patru golgheteri ai României: Marcel Coraș (1984), Gheorghe Hagi (1985, 1986), Gigel Bucur (2005) și Ionuț Mazilu (2006). Pe plan intern, cea mai mare performanță a studenților a fost locul 2 în Divizia A în ediția 1985-1986.

În 2006, când Sportul a terminat pe locul 4, Ionuț Mazilu a fost desemnat golgheterul echipei patronate de Vasile Șiman, dar trupa pregătită de Gheorghe Mulțescu a fost retrogradată din cauza problemelor financiare, mai exact pentru o datorie de 1.26 milioane de lei către bugetul de stat.

Sportul nu a avut parte numai de jucători talentați de-a lungul timpului, ci și de antrenori cu nume în fotbalul românesc. Printre tehnicienii care au pregătit ”Gașca nebună” se numără: Angelo Niculescu, Ion Voica, Traian Ionescu, Viorel Moldovan, Dan Petrescu, Ioan Andone, Daniel Isăilă, Tibor Selymes, Gheorghe Mulțescu sau Gabi Balint.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-procedura-de-stabilire-a-jocurilor-19237953

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-blejdea-decisiv-in-amicalul-gloria-buzau-metaloglobus-19237916

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-castigat-amicalul-retur-cu-concordia-chiajna-bucurestenii-au-printre-achizitii-doi-jucatori-fosti-la-steaua-19237622

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patronul-echipei-metaloglobus-isi-doreste-brandul-sportul-studentesc-a-facut-o-oferta-conducatorilor-clubului-din-regie-exclusiv-19214801

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/reinvie-sportul-studentesc-fanii-au-creat-un-grup-de-initiativa-pentru-reinfiintarea-sectiei-de-fotbal-unde-au-jucat-ghoerghe-hagi-mircea-sandu-marcel-coras-si-paul-cazan-19189046

Daniel NAZARE 22 Jul. 2022, 10:23 Liga 2
Pe aceeași temă