Sportivii vor fi testați de coronavirus înainte de reluarea antrenamentelor și competițiilor. Ministrul Ionuț Stroe: ”Procedura trebuie reluată periodic. Va fi o condiţie. Organizatorii de competiţii şi cluburile vor trebui să găsească resursele financiare”

Marius ANGHEL 24 Apr. 2020, 19:07 Liga 2
Sportivii vor fi testați de coronavirus înainte de reluarea antrenamentelor și competițiilor. Ministrul Ionuț Stroe: ”Procedura trebuie reluată periodic. Va fi o condiţie. Organizatorii de competiţii şi cluburile vor trebui să găsească resursele financiare”

Sportivii ar putea fi testați de coronavirus înainte de revenirea la antrenamente sau competiții a transmis, joi, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, într-o videoconferință de presă. Aceasta ar fi o condiţie a reluării activităţii sportive pe care a discutat-o cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Testarea sportivilor trebuie susținută financiar de organizatorii de competiţii şi cluburile și va fi reluată periodic. Ionuț Stroe spune însă că statul român are, în acest moment, o capacitate limitată de testare

”Dorim testarea sportivilor la momentul intrării în aceste baze sportive. Deci orice fel de pregătire sau competiţie nu va demara fără o testare, o testare care se va repeta. Aşadar toate stagiile de pregătire ale sportivilor vor debuta cu această testare de coronavirus, iar ea va fi reluată periodic. Va fi o condiţie, aşa cum am discutat cu Ministerul Sănătăţii, iar asta se întâmplă oriunde în lume. Dar, subliniez, va trebui să găsim resursele financiare, iar organizatorii de competiţii şi cluburile vor trebui să găsească resursele financiare pentru a susţine aceste testări. Pentru că în momentul acesta capacitatea noastră de testare e una limitată, vedem că sunt situaţii în care nu putem testa zilnic toţi medicii din spitale care luptă cu acest virus. Deci e o chestiune pe care trebuie să o avem în vedere”, a spus Stroe, care consideră că este prematur pentru a lansa ca dată de reluare a activităților sportive imediat după 15 mai, când se încheie starea de urgență.

Ionuț Stroe: ”Un sportiv infectat, mai ales în zona sporturilor de echipă, pune în pericol şi blochează întreaga competiţie”

Ministrul Tineretului şi Sportului a anunţat, totuși, că reluarea competiţiilor sportive în României s-ar putea realiza în prima parte a lunii iunie, din punctul său de vedere, însă a precizat că este prematur de stabilit o dată certă, deoarece nu se cunoaşte evoluţia pandemiei.

Ionuț Stoe e de părere că va fi haos dacă un singur sportiv va fi depistat pozitiv cu COVID-19.

”Slavă Domnului că în acest moment nu avem niciun caz de infectare în sportul românesc. Chiar dacă măsurile au fost drastice şi unii ne-au criticat, ele au funcţionat. Un sportiv infectat, mai ales în zona sporturilor de echipă, pune în pericol şi blochează întreaga competiţie. De asta măsurile sunt drastice. Nu vrem să ajungem în această situaţie şi de aceea înainte de competiţii, medalii, trofee, performanţă şi altele trebuie să punem siguranţa sportivilor. Nu putem desfăşura competiţii cu echipe carantinate”, a mai spus Ionuț Stoe.

Marius ANGHEL 24 Apr. 2020, 19:07 Liga 2
Pe aceeași temă