Speranțe deșarte pentru Poli Timișoara de a reveni pe ”Dan Păltinișanu”? Consiliul Județean Timiș începe reducerile de personal în cadrul structurii care administra stadionul. Druckeria a lansat o petiția – manifest

Anda DELIU 31 Mar. 2022, 12:12 Liga 2
Speranțe deșarte pentru Poli Timișoara de a reveni pe ”Dan Păltinișanu”? Consiliul Județean Timiș începe reducerile de personal în cadrul structurii care administra stadionul. Druckeria a lansat o petiția - manifest

Deși cei de la Poli Timișoara speră că după ce arena Știința va intra în șantier să revină pe ”Dan Păltinișanu”, totul decurge în defavoarea acestei idei. Consiliul Județean Timiș, proprietarul ”Marelui Oval”, reduce personalul de la stadion, iar cel care rămâne fără post este chiar președintele AJF Timiș, Romeo Malac!

Îngrijitorii sunt mutați, administratorul de stadion rămâne fără post

Consilierii județeni au votat miercuri, 30 martie, reorganizarea Direcției de Prestări Servicii, cea care gestionează și stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Din șase angajați, trei sunt mutați la alte compartimente, iar prin aceste micșorări dispare postul șefului, care e chiar președintele AJF Timiș, Romeo Malac.

Micșorarea numărului de angajați care se ocupă de întreținere vine pentru că CJT se menține pe poziția de a nu mai redeschide arena, așa cum își dorește clubul Politehnica.

”Decizia pentru moment este de a sista evenimentele, iar, astfel, decizia noastră a fost de a modifica structura, din Birou, în Compartiment. Cei trei lucrători care vor române vor efectua lucrări de întreținere pentru gazon și celelalte anexe”, a spus directorul DPS, Ciprian Trocan, în plenul Consiliului Județean Timiș.

Stadionul rămâne fără administratorul Romeo Malac, președintele AJF Timiș

La cererea publicațiie noastre, Trocan a oferit lămuriri suplimentare referitoare la situația administratorului de stadion, Romeo Malac.

”Conform legii, sub cinci angajați, un Birou devine Compartiment, iar, astfel, dispare postul de șef de birou. Noi îi vom oferi lui Romeo Malac un post vacant dintre cele libere în cadrul Direcției Prestări Servicii. Trebuie să vedem dacă se încadrează cu studiile dânsului”, ne-a declarat Trocan.

CJT este condus de liberalul Alin Nica, iar tot din PNL provine și Ciprian Trocan. Romeo Malac este fratele fostului primar din comuna Dumbrăvița, Victor Malac, membru PSD.

Malac a câștigat cu brio alegerile pentru al doilea mandat în fruntea AJF Timiș, în condițiile în care candidatul mai apropiat de PNL, Antonio Bădescu, a pierdut.

Poli tot speră. Situație unică în lume: antrenamente pe stadion mare, jucat pe stadionul mic

Altfel, Poli trăiește o situație unică în lume. Se poate antrena gratuit pe ”Dan Păltinișanu”, dar nu mai poate juca meciuri pe un stadion construit tocmai pentru competiții oficiale. Clubul speră la o revenire, totuși.

”Am luat acel studiu de risc făcut în 2019, acum face verificări cineva de la Politehnică, săptămâna aceasta. Noi avem deja un draft de propuneri, urmează să mă întâlnesc cu președintele CJT. Ar fi vorba de redeschidere cu mici cosolidări în zona tunelului și restricționarea accesului sub 10.000 de spectatori. Nu știu dacă sezonul acestaam putea reveni, eventual ultimul meci. Dar din vară, am avea nevoie”, a declarat, pentru Liga2.ro, rectorul Universității Politehnice, Florin Drăgan.

Stadionul Știința va intra la vară în șantier și va deveni indisponibil. La rându-i.

O petiția – manifest a suporterilor, pentru ”Respect pentru sportul timișorean”

Între timp, după ce au organizat un marș prin oraș și s-au oprit în fața Palatului Administrativ, sediul Consiliului Județean Timiș și al Instituției Prefectului, fanii timișoreni au lansat o petiței în care bat obrazul autorităților și cer respect pentru sportul timișorean. Aceștia vor un nou stadion în oraș, cât și o sală polivalentă (foto).

PETIȚIA o puteți semna AICI.

Iată textul:

”Timișoara a rămas la coada investițiilor autorităților în sport. Și asta nu de azi, de ieri, ci de mai bine de 30 de ani. În afara unor inițiative private care au încercat să redea gloria de altă dată pe care Timișoara sportivă o avea, sprijinul autorităților – manifestat prin susținere financiară sau investiții în infrastructură – a fost aproape inexistent.
Situația actuală a bazelor sportive, stadioanelor și sălilor de sport din Timișoara este una dezastruoasă. În mare parte moșteniri ale epocii comuniste, în unele locuri cu cârpeli, facilitățile puse la dispoziție de către statul român nu asigură climatul propice practicării sportului de masă sau de performanță. Un oraș întreg pretinde rezultate notabile, ce amintesc de performanțele sportive ale echipelor de odinioară ale Timișoarei, însă oferă mult prea puțin în schimb.
În societatea civilă și între iubitorii de sport din orașul nostru există foarte multă frustrare și tensiune pe această temă. Ani de zile de frecușuri politice, războaie surde și orgolii nestăvilite ne-au adus acum în situația în care echipe care fac investiții private mari nu au unde să se antreneze sau să participe în competițiile naționale sau internaționale oficiale.
E de notorietate cazul echipei de rugby care a pierdut la masa verde un meci internațional deoarece instalația de încălzire a gazonului de la Dan Păltinișanu nu funcționa în realitate, ci doar pe hârtie. Recent, un alt club de fotbal din Timișoara a pierdut, tot ”la masa verde”, un joc de campionat deoarece instalația de nocturnă a cedat de două ori în jumătate de oră. Se cunoaște, de asemenea, problema echipelor care practică sporturi în sală, ce sunt nevoite de multe ori să împartă pozițiile de antrenament și să își planifice cu atenție jocurile în bătrâna sală Olimpia, astfel încât să nu se suprapună. Sunt doar câteva exemple ale nepăsării și delăsării existente în orașul nostru, în materie de susținere pentru sport.
Toate acestea trebuie să se schimbe. Timișoara vrea respect. Noi vrem respect. Avem nevoie urgentă de înțelegere, respect și bun simț, în egală măsură în care avem nevoie de investiții masive și urgente, din toate sursele posibile. Privim de mult prea mult timp cum alte orașe, fără tradiția Timișoarei în sport, care își construiesc stadioane, săli, bazine de înot, patinoare și multe alte facilități sportive. În tot acest timp la noi nu se poate. Ne pierdem timpul în războaie inutile și atacuri politice, timp și energie pe care le-am putea folosi pentru a face ceva cu adevărat pentru Timișoara. Ce solicităm?
Acord politic consistent, nu doar de fațadă, între toți actorii politici din Timișoara și Timiș, cu scopul susținerii proiectelor sportive ale regiunii
Lobby susținut și asumat din partea tuturor parlamentarilor de Timiș pentru implementarea proiectelor de infrastructură sportivă mare, care beneficiază de finanțare din bugetul de stat
Declararea noului stadion al Timișoarei obiectiv prioritar de interes maxim, despre acest proiect vorbindu-se de mai bine de 20 de ani
Susținere sporită, eficientă, transparentă și legală, din partea autorităților locale și județene pentru sectorul sportiv juvenil – sumele oferite în prezent sunt ridicole, în raport cu necesitățile unui club sportiv profesionist (acestea fiind în marea lor majoritate private, în Timișoara și aflându-se într-o competiție neloială cu inițiative susținute în mare parte din bani publici)
Susținere publică, asumată și constantă din partea autorităților pentru cluburile sportive care încearcă să facă performanță, indiferent de sport
Dacă ești de acord cu ideile propuse de noi, arată-ți susținerea simbolică prin semnarea acestei petiții. Vom continua și ne vom intensifica demersurile făcute pe lângă autoritățile locale, județene și naționale prin care încercăm sensibilizarea acestora și deblocarea proiectelor sportive de orice fel care zac de prea multă vreme închise în sertare.
TIMIȘOARA VREA RESPECT!”

Anda DELIU 31 Mar. 2022, 12:12 Liga 2
Pe aceeași temă