Noi expertize la stadionul ”Dan Păltinișanu”! S-a descoperit cauza exactă care a dus la stingerea nocturnei, iar președintele CJ Timiș a spus în ce condiții ar fi de acord cu redeschiderea arenei

Anda DELIU 17 Mar. 2022, 11:20 Liga 2
Noi expertize la stadionul ”Dan Păltinișanu”! S-a descoperit cauza exactă care a dus la stingerea nocturnei, iar președintele CJ Timiș a spus în ce condiții ar fi de acord cu redeschiderea arenei

Închis după ce nocturna a cedat de două ori la meciul Poli – Petrolul, stadionul ”Dan Păltinișanu” ar putea fi supus unei noi expertize, pentru a se vedea dacă va putea fi redeschis.

Șeful Consiliului Județean Timiș ar accepta să-l mai redeschidă doar dacă se vor face ceva lucrări de consolidare a tribunelor. Între timp, s-a descoperit că problema de la nocturnă e de la postul trafo al Enel de la arenă, iar rezolvarea problemei e tot în costurile companiei furnizoare de energie electrică.

Poli Timișoara ar putea reveni pe ”Marele Oval”?

Marți după-amiază, președintele Consiliului Județean Timiș și rectorul Universității Politehnica din Timișoara au avut o discuție privind nevoia echipei antrenate de Nicolae Croitoru de a mai juca pe cel mai mare stadion din oraș, până la demolare.

Alin Nica a spus că nu mai deschide stadionul dacă nu e consolidat. ”Am stabilit să mai facem o analiză, prin cei de la Facultatea de Construcții. Se va ocupa un profesor care activează și în zona privată, nu e doar dascăl. Vom analiza dacă putem consolida stadionul. Eu zic că se poate. Va mai urma o întâlnire în acest sens săptămâna viitoare”, a declarat, pentru Liga2.ro, rectorul Universității Politehnice, Florin Drăgan.

Desigur, e foarte discutabil dacă se va ajunge la concluzia că arena trebuie consolidată, cine ar plăti și cât ar dura aceste lucrări. În aceste condiții, e greu de crezut că în acest sezon, care peste 2 luni e gata, Poli va mai reveni pe cel mai mare stadion din oraș.

Defecțiunea nocturnei, explicată în plenul Consiliului Județean Timiș

Altfel, tot marți, la ședința Consiliului Județean Timiș, proprietarul arenei ”Dan Păltiniașnu”, s-a clarificat, la cerința altor aleși județeni, problema nocturnei.

”Din punct de vedere tehnic, fiind o nocturnă veche de 19 ani, s-a întâmplat ca o siguranță să pice. Am luat legătura cu Enel România. Ei sunt acum în proces de găsire a siguranței. Au găsit, urmează ca în perioada următoare să fie înlocuită”, a spus șeful Direcției Prestări servicii a CJT, Ciprian Trocan, în plenul CJT.

Pentru Liga2.ro, Trocan a lămurit, ulterior, că siguranța e la postul trafo, așadar, declarațiile anterioare ale președintelui, cum că reparația nocturnei ar costa mult instituția, se dovedesc a fi paralele cu realitatea, fiind vorba de o reparației a companiei Enel.

Politicienii cred că timpul are răbdare

Cu Poli trimisă pe Știința, unde se joacă în condiții improprii chiar și pentru campionatul Ligii 2, conducerea CJT amăgește oamenii cu viitorul stadion, pentru care Timișoara mai are de așteptat ani de zile.

”S-a trecut de studiul de pre-fezabilitate, s-au aprobat indicatorii, atât în comisia de la CNI, cât și în cea de la Ministerul Dezvoltării. Acum se lucrează la finalizarea studiului de fezabilitate, urmează să treacă de cele două comisii, după care se va obține avizul de la Ministerul Finanțelelor, având în vedere proiectul de finanțare. Din acel moment, noi vom trece la demolarea stadionului, iar CNI va trece la procedura de proiectare și execuție”, a spus Nica, în fața tuturor consilierilor județeni.

Dacă va evita barajul, Poli mai are de jucat trei meciuri acasă în acest sezon, cu Dunărea Călărași (19 martie, ora 14:00), CS Comunal Șelimbăr (16 aprilie) și Metaloglobus Bucureşti (30 aprilie). Cu barajul de menținere în Liga 2, ar fi patru.

Pe ”Dan Păltinișanu” era obișnuită să-și dispute meciurile televizate și Ripensia Timișoara. Aceasta nu a luat până acum nici o poziție în privința închiderii stadionului, în timp ce, de partea cealaltă, suporterii Politehnicii au organizat și un marș prin Timișoara pentru a atrage atenția asupra infrastructurii sportive precare existentă în capitala Banatului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-politehnicii-au-marsaluit-prin-timisoara-dupa-meciul-cu-fc-hermannstadt-pentru-a-atrage-atentia-asupra-problemelor-majore-de-infrastructura-sportiva-ale-orasului-19222989

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rectorul-universitatii-politehnice-din-timisoara-recunoaste-ca-viitorul-echipei-poli-in-oras-poate-sa-se-complice-extrem-din-cauza-infrastructurii-nu-stim-ce-vom-face-in-viitor-se-19221584

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esec-pe-toate-planurile-pentru-autoritatile-timisorene-in-ceea-ce-priveste-stadioanele-licitatia-pentru-arena-de-tip-lego-un-fiasco-total-nu-s-a-prezentat-nimeni-19220701

Anda DELIU 17 Mar. 2022, 11:20 Liga 2
Pe aceeași temă