:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fliga2.prosport.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F05%2Fliga-3-etapa-9-play-off-si-play-out-1024x576.jpg)
Entitatea pe care se va transfera în curând SSU Politehnica Timișoara va fi un fel de ACS Poli redivivus!
Primăria Municipiului Timișoara a intrat în asociația sportivă deja pregătită de Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica pentru ”noua” Poli Timișoara, una care să țintească accederea în elita fotbalului românesc. Deocamdată, nu se precizează cu ce sume de bani.
Primăria Timișoara a aderat în structura care o va înlocui cea pe bază de acțiuni, în care autoritățile nu puteau acorda finanțări nerambursabile. Denumirea va fi Asociație Club Sportiv Știința Poli Timișoara, după cum a dezvăluit, la finalul lunii aprilie, președintele CJ Timiș.
”E un moment istoric pentru Timișoara. Au fost prea mulți ani de așteptare, frustrare și neputință. Mă bucur că primul nostru proiect comun este tocmai renașterea tradiției fotbalistice timișorene. Timișoara merită o echipă pe măsura istoriei și a ambițiilor sale. Primăria Timișoara e în grafic cu construcția noului stadion al orașului, unde de anul viitor echipa va putea să joace. Din partea mea, aveți garanția că deciziile sportive vor rămâne acolo unde le este locul: în mâinile profesioniștilor, nu ale politicienilor. Este timpul să reconstruim”, spune primarul Dominic Fritz, într-un mesaj video filmat de la șantierul arenei ”Eroii Timișoarei”, care va fi noua casă a echipei până când noul ”Dan Păltinișanu” va fi construit.
Autoritățile nu au precizat și câți bani vor da fiecare pentru noua Poli Timișoara.
”Astăzi facem încă un pas important pentru renașterea fotbalului timișorean. Mă bucur că Primăria Timișoara s-a alăturat oficial proiectului Poli, unul început în urmă cu câteva luni de către Consiliul Județean Timiș împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara. Dincolo de semnificația sportivă, vorbim despre un semnal clar că administrațiile locale pot construi împreună atunci când există viziune, seriozitate și respect. Un asemenea proiect înseamnă mai mult decât o echipă de fotbal, e un simbol al solidarității la nivelul Timișoarei, dar și al responsabilității față de viitorul sportului de aici. Reușita unui asemenea proiect nu poate veni decât dintr-o colaborare onestă, cu obiective clare și asumate. Astăzi punem bazele unei structuri transparente, moderne și eficiente care va permite susținerea echipei atât la nivel de performanță, cât și în formarea unor noi generații de jucători. Timișoara va avea acum resursele financiare pentru a susține o echipă competitivă”, a reacționat, imediat, și Alfred Simonis (foto text, în centru), președintele Consiliului Județean Timiș.
Joi, Senatul Universității Politehnica Timișoara a aprobat statutul noii asociații.
”Mă bucur că și Primăria Timișoara vine alături de Consiliul Județean și, bineînțeles, de Universitatea Politehnica, la consolidarea proiectului celui mai important brand sportiv bănățean, POLI Timișoara, pentru că implicarea ambelor instituții a fost solicitată de către diverși sponsori de-a lungul timpului. Proiectul început acum mai bine 10 ani de către Universitatea Politehnica și Druckeria are astfel șanse nu doar să coaguleze energiile suporterilor din toată regiunea Banatului, ci și să facă performanță, lucru pe care ni l-am dorit mereu. Nu este vorba de un nou început, ci de o consolidare cu ajutorul administrației locale și județene, a unui proiect de suflet pentru întreaga comunitate”, spune Florin Drăgan (foto text, în dreapta), rectorul Universității Politehnica Timișoara.
Urmează două voturi în Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Apoi, în iunie, clubul SSU Politehnica Timișoara trebuie să fie mutat de pe societatea pe acțiuni pe asociația nou-înființată sub numele de ACS Știința Poli Timișoara.
Foto: Politehnica Timișoara și Alfred Simonis