SPECIAL | ”Un constructor a eliminat echipa Chirurgului”. Portarul Cătălin Trifon, de la Dumbrăvița, are zile când pleacă la lucru la 5 dimineața. Ce l-a motivat să reziste fără gol în fața Reșiței

Anda DELIU 10 Jun. 2022, 14:40 Liga 3
SPECIAL | ”Un constructor a eliminat echipa Chirurgului”. Portarul Cătălin Trifon, de la Dumbrăvița, are zile când pleacă la lucru la 5 dimineața. Ce l-a motivat să reziste fără gol în fața Reșiței

CSC Dumbrăvița a triumfat la lovituri de pedeapsă, la scorul de 4-2 la Reșița, după 1-1 în timpul regulamentar plus prelungiri, și a promovat pentru prima dată în istoria sa în Liga 2.

În fața unei echipe de vedete (ce-i drept, trecute de prima tinerețe), băieții simpli și muncitori ai echipei timișene au avut câștig de cauză în Valea Domanului.

Portarul de 22 de ani Cătălin Trifon, eroul jocului cu CSM Reșița, nu a făcut junioratul niciunde și, în mai toate zilele, lucrează pe șantier.

Trifon, înjurat acasă de reșițeni, s-a răzbunat în deplasare

Trifon a parat a patra execuție de la 11 metri, trasă de Valentin Munteanu, asta după ce și la bara lui Călin Cristea fusese pe direcția mingii.

Portarul a spus că a fost motivat de injuriile primite la meciul de acasă, când nu a luat gol de la Ionuț Cioinac și compania, dar a avut ieșiri mai nesigure ca la Reșița.

”Sunt foarte fericit! Nu am cuvinte să-mi exprim bucuria. M-am rugat toată săptămâna să câștigăm la penalty-uri. Sunt extrem de fericit. Voiam pur și simplu să-i batem la 11 metri. E cea mai dureroasă înfrângere pentru o echipă cu valoare lor și bugetul lor. La noi acasă, tot meciul m-au înjurat, m-au făcut în toate felurile. Blatist și toate lucrurile. Și le-am dovedit aici că nu suntem blatiști. Și jucătorii, și suporterii. De la mamă până la cel mai mic nepot m-au înjurat. Așa că le mulțumesc pentru toate injuriile. M-au motivat și el-am demosntrat aici că-i putem bate. Am fost aproape de victorie. A venit acea execuție a lui Drăghiceanu. Execuție de fotbalist. Nu am avut ce să facem. Am continuat să jucăm prleungiri. Iar la penaltyuri, se pare că inspirația a făcut diferența”, a spus, fericit, Tifon.

Lucrează din greu, în construcții

La Dumbrăvița, se practică un semi-amatorism, de care celor de acolo nu le este rușine. Nici portarului.

”Nu am fost la lucru astăzi (n.r. – în ziua returului cu CSM Reșița), din fericire. Cu doi colegi de-ai mei lucrez în construcții. Asta este situația, aceasta ne este meseriea, nu avem ce face. Acum am promovat la Divizia B și sperăm să facem o figură frumoasă. S-ar putea să-mi dau demisia. În mare parte, ar trebui să-mi dau demisia, ca să evoluez la Divizia B. Sunt unele zile când plec la 5 dimineața, până la 7 seara. În alte zile plec la 7 și vin la 10, că merg la antrenamente. Așa decurge o zi din viața mea. Lucrez de la 7 până la 12. La 12 am o oră pauză și după aia până la 17-18, depinde la cât am antrenament. Acum s-a schimbat, aveam de la 19:30 antrenamente”, a povestit portarul echipei CSC Dumbrăvița, campioana Seriei a 8-a a Ligii 3 în acest sezon.

Fotbalul, mai mult o pasiune

Născut într-un sat cu comunitate sârbă importantă, Diniaș, unde s-a mutat din altă zona a județului și familia lui Romario și Daniel Benzar, Trifon nu a făcut un juniorat propriu-zis și nu se ascunde de asta.

”Nu am avut niciun fel e juniorat. Am crescut la Diniaș, lângă Timișoara. Satul de unde e Romario Benzar. Sunt component al echipei care a câștigat în 2009 Cupa Hagi Danone. Nu am avut juniorat. Am jucat doar la sate. Îi mulțumesc antenorului meu Cosmin Stan, care a avut încredere în mine și m-a susținut pe toată perioada aceasta. El este singurul are a savut încredere în mine și Jardel (n.r Alexandru Martinov), că putem face cvea la Liga 3. Am mai colaborat cu el la Carani. Am colaborat acolo jumătate de an. Apoi, m-am lăsat de fotbal doi ani de zile, m-am apucat de construcții împreună cu Jardel și în vara m-am apucat serios de fotbal”, a recunoscut tânărul portar.

Fotbalistul a rămas modest, după o performanță în fața unui adversar în care s-au pompat bani cu nemiluita! ”Un constructor a eliminat echipa Chirurgului (n.r. – porecla antrenorului Reșiței, Dan Alexa). Nu eu am eliminat-o singur, toți băieții. E meritul tuturor, a întregului staff, mai ales a profesorului Cosmin Stan. Care e un om deosebit, care ne-a ajutat toată perioada acesta, ne-a dat încrederera”, a conchis tânărului.

”Trifon, omul meciului. Nu numai pentru că a scos cele două penalty-uri ci și pentru toată evoluția din jocul de astăzi. De acolo își câștigă existența. Mai puțin de la fotbal. Și atunci, normal. Trifon și Martinov cred că dacă nu mergeau la lucru, jucau astăzi mai slab. Pentru că bioritmul lor așa e. Sunt obișnuiți cu lucrul greu, în construcții. Sunt doi băiței extraordinari, care merită să joace mai sus. Merită să joace în Divizia A, nu în Divizia B”
Cosmin Stan, antrenorul CSC Dumbrăvița, despre Cătălin Trifon

 

Anda DELIU 10 Jun. 2022, 14:40 Liga 3
Pe aceeași temă