CSC Dumbrăvița a dominat, dar nu a reușit să se impună acasă în turul barajului cu CSM Reșița. Cosmin Stan: ”Tot ei sunt favoriți, dar șansele noastre cresc”

Anda DELIU 05 Jun. 2022, 00:22 Liga 3

Prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga 2 dintre CSC Dumbrăvița și CSM Reșița s-a terminat la scorul de 0-0, după un joc în care, per ansamblu, gazdele au jucat mai bine, chiar dacă oaspeții erau văzuți drept favoriți să se impună.

În aceste condiții, mai ales că echipa bogatei comune lipite de Timișoara și-a depășit cumva așteptările, antrenorul Cosmin Stan spune că șansele elevilor sale cresc, după ce a văzut și el că formația antrenată de Dan Alexa nu e deloc o sperietoare.

În prima jumătate de oră, Reșița a trecut cu greu de centrul terenului la Dumbrăvița

Reșițenii nu l-au avut pe Dan Alexa pe bancă la acest joc, după ce ”Chirurgul” a primit două etape de suspendare pentru că l-a înjurat pe arbitrul de la jocul dintre CSM Reșița și CSC Ghiroda, din returul semifinalei barajului.

În prima jumătate de oră, gazdele au dominat clar și i-au ținut pe oaspeți, veniți cu o galerie numeroasă, în propria jumătate de teren. Nici Olaru, nici Martinov, nici Paulevici nu au reușit însă să înscrie.

Reșița a mai echilibrat balanța, dar fără să poată marca. Până la urmă, într-o atmosferă cu un stadion plin, așa cum nu s-a mai întâmplat la Dumbrăvița, gazdele nu au ales execuții foarte fericite în repriza a doua, iar astfel, tabela a rămas imaculată pe ”Stefan Dobay”.

Antrenorul Dumbrăviței se aștepta la o Reșiță mai ofensivă

Cosmin Stan a apreciat că echipa sa ar fi meritat victoria și a punctat că se aștepta ca Reșița să joace mai ofensiv.

”Un meci de mare luptă și foarte echilibrat. Dar nu cred că sunt subiectiv dacă spun că cred că am fi meritat să câștigăm jocul acesta. Cu puțină atenție, cred că putem câștiga. Am avut o ocazie monumentală pe final, singur cu portarul. Cred că dacă marcăm, nu se mai întâmpla nimic până la final. Ne-au surprins prin alcătuirea echipei. Am crezut că vor juca puțin mai ofensiv. Au jucători ofensivi buni, care au rămas pe bancă. Și-au urmărit scopul. La urma urmei, sunt două meciuri, e o dublă. Mai e și o manșă retur și atunci probabil și-au luat toate măsurile să joace un pic mai defensiv astăzi, ca să aibă mai multe șanse la meciul retur”, a declarat antrenorul Dumbrăviței.

Paulevici a urlat de durere pe teren

Înainte de a fi schimbat, Dragan Paulevici a resimțit dureri intense la coapsă. La fel, și alți colegi au avut momente pe final, când s-au prăbușit pe gazon.

Cosmin Stan spune că e normal. ”Suntem la final de sezon totuși. Sunt patru luni grele, cu antrenamente zi de zi. Căldură, 30 de grade. Doar Paulevici a fost singurul căruia i s-a făcut rău. A doua schimbare, Olaru, a primit o lovitură în coaste”, a precizat antrenorul timișenilor.

Un consilier local a făcut pe ziaristul

Ultima întrebare de la declarația luată antrenorului gazdelor i-a fost adresată de consilierul local Dorin Farca (USR-PLUS, același cu primarul comunei), care a venit să facă pe ziaristul și a întrebat ce perspective are Dumbrăvița pentru retur.

”Am spus după meciurile Reșița – Ghiroda că datorită rezultatelor și jocurilor dintre cele două echipe, șansele noastre cresc. Datorită jocului nostru de astăzi, și datorită rezultatului, cred că șansele noastre cresc în continuare. Tot ei sunt favoriți, dar șansele noastre cresc în continuare”, a fost răspunsul lui Stan.

CSC DUMBRĂVIŢA – CSM REȘIȚA 0-0

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu, Ghinescu, Tismonar, Schinteie, Andr. Olaru (Gologan 86’), Martinov, Paulevici (Bodri 80’), Făgărășanu
Rezerve neutilizate: Ciui – Amariei, Ilan, Vidican, Paunchici, Grigoriu, C. Ciubotariu
Antrenor: Cosmin Stan

CSM Reșița: Micu – Bărboianu, Dudea (Drăghiceanu 86’), Ant. Manolache, Nic. Sima, Vasluian, Cioinac, Jorza, Breșneni (cpt.)(C. Cristea 67’), Ndiaye, Val. Munteanu
Rezerve neutilizare: Zimmermann – Fota, Rimovecz, Velcotă, Al. Negru, Val. Lazăr, Mura
Antrenor (suspendat): Dan Alexa

Stadion: ”Ştefan Dobay” (Dumbrăviţa – Timiş); Arbitru: Robert Avram (Piteşti); Asistenți: Ionuţ Marius Bobe (Bucureşti) și George Bogdan Duță (Bacău); Rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad); Observatori: Aron Huzu (Sibiu) și Teodor Biriş (Hunedoara).

Returul dintre CSM Reșița și Dumbrăvița se joacă miercuri, în Valea Domanului

CSC Dumbrăviţa a fost prima clasată în Seria a 8-a a Ligii 3, iar în primul baraj de promovare a trecut de CSM Deva (locul 2 în Seria 7), 5-1 la Orăștie, în tur, și 1-3 la Dumbrăvița, în retur.

CSM Reșița, locul 1 în Seria 7, a trecut cu greu în primul baraj de o altă echipă din Timiș, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (locul 2 în Seria 8), după 1-0 în tur, la Ghiroda, și 1-1 în retur, la Reșița.

Meciul retur al barajului dintre CSM Reșița și CSC Dumbrăvița se va juca miercuri, 8 iunie, pe stadionul ”Mircea Chivu” din Reșița, de la ora 17:30.

Reșița poate reveni în Liga 2 după un sezon, în timp ce echipa din Dumbrăvița ar putea fi la o promovare istorică în eșalonul secund.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-slatina-a-obtinut-doar-o-remiza-in-mansa-tur-a-barajului-cu-afc-odorheiu-secuiesc-ovidiu-burca-avem-sanse-la-promovare-suntem-pozitivi-suntem-optimisti-meciul-se-va-juca-pana-la-ulti-19234054

https://liga2.prosport.ro/liga-3/promovarea-in-liga-2-primele-trei-meciuri-tur-din-faza-finala-a-barajului-au-loc-de-la-ora-1600-19234003

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-pierd-barajul-de-promovare-ar-putea-urca-si-ele-in-liga-2-frf-a-stabilit-criterii-suplimentare-de-atribuire-a-posibilelor-locuri-vacante-ramase-pentru-editia-2022-2023-19233736

Anda DELIU 05 Jun. 2022, 00:22 Liga 3
Pe aceeași temă