SOS! CF Brăila are nevoie de susținere pentru a activa în Liga a II-a

Marius ANGHEL 11 Oct. 2013, 18:01 Liga 2
SOS! CF Brăila** are nevoie de susținere pentru a activa în Liga a II-a

Toate încercările conducerii clubului CF Brăila de a găsi surse de finanțare pentru a-și putea continua activitatea în Liga a a II-a au rămas doar la stadiul de discuții. Nu s-au găsit soluții concrete, iar viitorul echipei este unul incert. În aceste condiții, conducerea clubului face o nouă încercare. Joi, conducerea CF Brăila a lansat un mesaj prin care îi invită la un dialog public pe reprezentanții administrației locale, pe potențialii sponsori și nu în ultimul rând pe toți iubitorii de fotbal din Brăila.

Comunicatul emis de CF Brăila începe cu prezentarea principalelor realizări din fotbalul brăilean, a modului în care funcționează precum și a bazei materiale de care dispune clubul.

„Dorim să vă aducem la cunoștință câteva detalii legate de Clubul de Fotbal Braila, în perspectiva unei eventuale sponsorizări sau investiții.

Clubul nostru este fondat în 1922, fiind unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din România. Avem o îndelungată tradiție în Divizia B, dar și câteva prezențe în Divizia A, eșalon în care, cel mai bun loc ocupat a fost locul al 6-lea, în sezonul competițional 1991-1992. La capitolul performanțe, merită menționată și calificarea în finala Cupei României, în sezonul 1992-1993. Clubul de fotbal funcționează ca o societate comercială pe acțiuni, acționarul majoritar fiind SC Concivia SA, cu o participație de 24 272 acțiuni la valoarea nominală de 10 lei/acțiune, în total 242,489,95 lei. În legatură cu această participație, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 29.04.2011 a hotărât vânzarea acestui pachet de acțiuni în baza unui raport de evaluare întocmit de un expert evaluator independent. Astfel, raportul de evaluare a stabilit o valoare de piață de 4,63lei/acțiune, respectiv o valoare totală de 112 500 lei.

Ca bază materială, Clubul de Fotbal Brăila are în administrare, din partea Primăriei Brăila, Stadionul Municipal Brăila, acesta fiind unul dintre cele mai mari stadioane din țară, cu o capacitate de 23.000 de locuri, din care 7.500 pe scaune, o parte dintre acestea fiind la tribuna întâi, fiind și parțial acoperite. Stadionul dispune de tribună oficială, loje pentru invitați și transmisii TV. De asemenea, avem în administrare și baza de antrenament Chimia (Lacu Sarat), aceasta dispunând de 2 terenuri de antrenament. În acest cadru putem oferi servicii de publicitate, meciurile putând fi televizate pe canalele DIGI”.

Obiectivul echipei CF Brăila – calificarea la turneul play-off

„Obiectivul nostru pentru sezonul 2013-2014 este clasarea pe locurile 1-6 în seria întâi a Ligii a II-a, practic ne propunem accederea în play-off, acesta fiind primul sezon disputat în acest sistem.”

Apel umanitar

„În contextul economic actual, autoritățile locale, respectiv Primăria Brăila și Consiliul Județean Brăila, au hotărât limitarea sprijinului financiar acordat sportului, cu toate acestea și-au reafirmat intențiile de a sprijini, în principal logistic, orice potențial investitor dornic de performanță. Am fi onorați să vă avem alături de echipa noastră, de aceea vă invităm pe 16.10.2013, la ora 17.00, la Casa Tineretului la întrunirea „Încotro fotbalul brăilean?”. La această întrunire sunt invitați reprezentantii Primariei Brăila, ai Consiliului Județen Brăila, oameni de afaceri susținători ai fenomenului fotbalistic brăilean, dar și suporterii echipei, care doresc salvarea acesteia de la desființare. Vă mulțumim!”

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 11 Oct. 2013, 18:01 Liga 2
Pe aceeași temă