Sorin Frunză a trăit la maxim primul său meci de când s-a lăsat de fotbal. „Nu este ușor să faci trecerea din teren în staff-ul administrativ”

Marius ANGHEL 09 Aug. 2016, 13:50 Liga 2
Sorin Frunză a trăit la maxim primul său meci de când s-a lăsat de fotbal.**

a finalul partidei, actualul director sportiv era la fel de transpirat ca și jucătorii * „M-am mișcat încontinuu, după ani de zile de fotbal la nivel înalt nu este ușor să vezi meciul din tribună”, a explicat Sorin Frunză de ce avea cămașa udă

Sâmbăta trecută, la Călărași, pentru prima dată Sorin Frunză nu a mai fost în primul unsprezece pe care l-a aliniat antrenorul Daciei Unirea, Alin Pânzaru, în meciul cu Dunărea Călărași, ci în tribună. Fostul căpitan al echipei fanion a orașului Brăila, acum director sportiv, a trăit la intensitate maximă derby-ul din teren, a avut la dispoziție câțiva metri pentru a se mișca, dar după primele zece minute avea deja cămașa udă de transpirație. La finalul jocului, câștigat mult mai clar decât o arată rezultatul, Frunză a explicat cum a trăit meciul și de ce are cămașa udă deși a stat în tribună, la umbră. Mai jos vă redăm integral un interviu acordat de directorul sportiv al echipei brăilene pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

– Este mai greu în tribună decât în teren?
– Foarte multe emoții, în tribună vezi totul altfel și nu poți sta într-un loc. M-am mișcat încontinuu, cred că am străbătut cei câțiva metri cât este lățimea tribunei oficiale de sute de ori, oricum pe bancă nu cred că puteam sta. Am avut nevoie de spațiu să mă mișc, după ani de zile de fotbal la nivel înalt nu este ușor să faci trecerea din teren în staff-ul administrativ.

– Emoții în privința rezultatului?
– Nu, pentru că știam cât și cum au muncit jucătorii brăileni în această vară. În tribună este cu totul altceva, v-am mai spus, dar la fel de solicitant ca în teren. Eu consider că este o victorie meritată, una de moral pentru ceea ce urmează. Am văzut determinare la toți jucătorii, angajament, am fost peste adversarii noștri și nu aveam cum să nu obținem un rezultat pozitiv, unul de moral pentru viitoarele confruntări. Meritul este al jucătorilor și al staff-ului tehnic.

– Ce așteptări aveți de la următorul joc?
– Este primul meci pe teren propriu din acest campionat și evident că ne dorim să câștigăm în fața propriilor suporteri. Sper din tot sufletul ca brăilenii să vină în număr cât mai mare, sâmbătă, la stadionul Municipal, la partida cu Unirea Tărlungeni. Jucătorii muncesc și în partida de la Călărași s-a văzut că sunt profesioniști, însă trebuie să fie recompensați pentru ceea ce fac.

– Recompensați financiar?
– Cred că în primul rând jucătorii ar trebui recompensați printr-un număr mare de spectatori la meciul de sâmbătă, dar și cu bani. Conducerea orașului, oamenii cu potență financiară ar trebui să fie mai aproape de acești fotbaliști. Anul trecut Dacia Unirea a realizat cea mai bună clasare din ultimii 20 de ani, de ce nu ne-am dori mai mult?

– Poate spera Dacia Unirea la promovare?
– A trecut doar o etapă, campionatul este lung, se dispută într-un nou format, eu cunosc echipele care au fost în Seria întâi, pe celelalte nu. La iarnă voi putea da un răspuns la această întrebare.

– Dacă Pânzaru vă va solicita, reveniți în teren?
– Sper să nu fie nevoie să se apeleze din nou la mine. La Călărași nu a fost nevoie de mine în teren, avem soluții. Dar trebuie să recunosc, m-am atașat de acest club și la o adică voi trece peste decizia pe care am luat-o în această vară și voi reveni pe gazon.

– Dar să revenim la meciul de sâmbătă, cel cu Unirea Tărlungeni.
– Va fi un joc dificil pe care trebuie să-l câștigăm pentru că victoriile aduc liniște la echipă, satisfacții atât jucătorilor cât și iubitorilor de fotbal din Brăila.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 09 Aug. 2016, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă