Soluția lui Grădinariu cu privire la posibila invazie a fanilor timișoreni la Arad: „Sper să se închidă strada, dar Jandarmeria decide”

Marius ANGHEL 10 Nov. 2016, 19:11 Liga 2

Biletele la UTA Bătrâna Doamnă – ASU Politehnica Timișoara au ajuns în timp record la susținătorii celor două echipe. 1850 au fost cedate arădenilor, iar 100 timișorenilor, între care 90 membrilor galeriei  „Ultra Curva Sud”.

  • Meciul UTA Bătrâna Doamnă – ASU Politehnica Timișoara, ce contează pentru etapa a 16-a a Ligii 2, e programat să se desfășoare duminică, de la ora 14:00, pe stadionul Motorul din Arad. Înaintea acestui joc, UTA e pe locul 6 în Liga 2, cu 26 de puncte, iar ASU Poli e pe 15, cu 12 puncte.

 

„O delegație de la Timișoara au ridicat biletele azi pe bază de proces verbal. Am respectat ROAF-ul ad literam, situația locurilor puține era bineștiută de ei, căci jucăm pe acest sezon de mai bine un an de zile. Știm că situația nu e convenabilă pentru suporterii lui Poli, dar, la rândul lor, fanii noștri se vor confrunta cu ceva similar în retur. Ceea ce vrem să îi rugăm pe suporterii noștri ar fi ca la acest meci să vină la stadion cu o oră înainte de meci, pentru a-și găsi loc de parcare și a evita aglomerația la intrarea în stadion”, a menționat din capul locului Codru Grădinariu.

Întrebat, totuși, ce se va întâmpla dacă suporterii „alb-violeți” vor face deplasarea (așa cum au și vorbit deja) în număr mult mai mare decât locurile alocate lor pe stadion, directorul general al „Bătrânei Doamne” a adăugat următoarele: „Cum să vină mai mulți dacă nu au bilete? Și îi asigurăm că bilete nu mai sunt de vânzare. Dar, până la urmă, nu le putem interzice să vină la Arad. Ce fac ei apoi, nu mai e treaba noastră. Spațiul din fața sezonului va fi închis de Jandarmerie, în rest nu știu unde ar putea sta pe toată durata meciului. Sper să se închidă strada, nu văd altă soluție. La Budapesta, când joacă naționala, se închide zona stadionului și mai pătrund în ea doar cei cu bilete, sau cei care dovedesc că locuiesc în zonă. Dar, mai departe Jandarmeria decide. Noi am avut o întâlnire cu ea pe teme logistice legate de organizarea acestei partide, sunt convins că jandarmii vor face totul pentru a evita eventualele demersuri ale galeriei adverse”, și-a dat cu părerea „oficialul” utist.

Apelând la purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Emilia Fânață, am aflat că de asigurarea ordinii publice la partida din Aradul Nou se va ocupa… Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara. „La această oră, nu avem toate detaliile operațiunii. Știm doar că vom asigura ordinea publică pe itinerariul de deplasare al suporterilor timișoreni. Nu putem interzice nimănui să facă deplasarea la Arad, dar alte detalii vom avea mâine, în jurul ora 11″, ne-a confirmat Nicu Bocâncă, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile din Timișoara.

CITEȘTE și: Găuri în gazon pentru infiltrarea apei! Roșu – îngrijorat de starea terenului cu Poli, dar: „Trebuie să câștigăm în orice condiții”

Documentare pe internet și din discuții despre UTA – Poli: „Fără presiune suplimentară, dar îmi doresc enorm punctele”

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 10 Nov. 2016, 19:11 Liga 2
Pe aceeași temă