Șoc la Clinceni! Staff-ul tehnic și managerul Bogdan Apostu și-au reziliat contractul cu echipa. Balint: „Nu voi îngenunchea niciodată în fața nimănui”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2016, 14:03 Liga 2
Șoc la Clinceni! Staff-ul tehnic și managerul Bogdan Apostu și-au reziliat contractul cu echipa.** Balint:

Șoc la Clinceni! Principalii artizani ai echipei ilfovene care în vară se forma de la zero și reușea să se claseze pe podium la finalul primei părți a Seriei I a Ligii 2 au decis să plece. Nemulțumiți de decizia finanțatorului chinez care a preluat clubul în această iarnă de a-l demite pe antrenorul principal Laszlo Balint, managerul general Bogdan Apostu și antrenorul secund Adrian Senin au hotărât să fie în asentiment cu colegul lor și au decis să demisioneze în grup.

„Consiliul de Administrație al FC Clinceni, pe de o parte și Bogdan Apostu, manager general, Laszlo Balint, antrenor principal și Adrian Senin, antrenor secund, de cealaltă, au decis de comun acord întreruperea raporturilor contractuale începând cu 15 martie 2016. Bogdan Apostu, Laszlo Balint și Adrian Senin le mulțumesc tuturor celor cu care au colaborat fructuos la Clinceni și le urează succes pe mai departe! Totodată, Consiliul de Administrație apreciază munca depusă de cei trei și le urează baftă în carierele lor!”, e scurtul comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului ilfovean care anunță decizia surprinzătoare din cadrul echipei din Clinceni.

Iată că schimbarea acționariatului în această iarnă la FC Academica Clinceni nu a făcut altceva decât să strice atmosfera la echipă și să ducă la îndepărtarea de principalii oameni care au ridicat acest club. Pe 16 februarie 2016, ilfovenii anunțau că o societate cu capital asiatic și Consiliul Local Clinceni au semnat un parteneriat, primii numiți urmând să devină astfel acționarul majoritar al echipei din Liga 2. Fostul jucător Alexandru Dragomir era numit atunci în funcția de vicepreședinte, el fiind reprezentantul acestei societăți chinezești în Consiliul de Administrație al FC Academica Clinceni. După semnarea acestui parteneriat, Consiliul Local Clinceni participa doar cu punerea la dispoziție a bazei sportive din comuna ilfoveană. Tot atunci, Dragomir anunța că noul obiectiv al echipei este promovarea în Liga 1.

Balint: „Lucram într-o atmosferă extrem de ostilă”

La puțin timp după anunțarea despărțirii celor trei de FC Academica Clinceni, Laszlo Balint (foto) publica un comunicat în care făcea dezvăluiri despre aceste decizii. De la „familia” despre care se vorbea în prima parte a sezonului, înaintea venirii noului acționariat, antrenorul spune acum că la Clinceni se lucra într-o „atmosferă extrem de ostilă”.

„Cine mă cunoaște, știe că sunt un luptător. Cine mă cunoaște, știe că nu voi îngenunchea niciodată în fața nimănui și asta nu pentru că sunt orgolios, ci pentru că am argumentul că respect mult prea mult fotbalul! Tocmai din aceste motive eram decis să fac tot ce ține de mine ca FC Clinceni să se bată până în ultimul meci din acest sezon, asta în condițiile în care lucram într-o atmosferă extrem de ostilă… Nu am fost lăsat.

Aseară am fost convocat, împreună cu Bogdan Apostu și Adi Senin, la o discuție cu noua conducere. Ni s-a comunicat că noul proprietar al echipei a văzut jocul de sâmbătă și a considerat că echipa nu mai are șanse de promovare. Asta în condițiile în care nu ni s-a impus niciodată acest obiectiv, ci accederea în play-off. Și, cum nu sunt genul de om care să se agațe de o poziție, am semnat rezilierea în condițiile propuse de club, și asta doar pentru că îmi doresc ca această echipă să aibă liniște (atât cât se poate…), și pentru că, așa cum le-am transmis și jucătorilor, am mare încredere că acest grup frumos pe care l-am creat la Clinceni, împreună cu Bogdan, se poate bate la locurile fruntașe… Sufletul meu rămâne alături de acei jucători minunați… Baftă băieți!!!”, a scris Balint pe pagina sa de Facebook.

În primele trei etape de la reluarea returului în Liga 2, FC Academica Clinceni a pierdut de două ori acasă (0-2 cu FC Rapid și 0-1 cu Dunărea Călărași) și a câștigat o dată în deplasare (2-0 cu Gloria Buzău).

Ilfovenii au asigurat însă locul de play-off în Seria I și momentan se află pe locul 4, cu 36 de puncte, cu zece mai puține față de liderul Rapid București. Până la finalul returului mai au de disputat încă patru meciuri, cu Dacia Unirea Brăila (d), Bucovina Pojorâta (a), Rapid CFR Suceava (d) și SC Bacău (a), apoi punctele se vor înjumătăți și se vor mai disputa încă zece etape în play-off, acolo unde prima clasată va promova direct, iar a doua va merge la baraj. Șansele la promovare sunt astfel foarte mari, deci motivul finanțatorului chinez este doar un pretext.

VEZI cine este noul antrenor principal și cei doi secunzi de la FC Clinceni

Marius ANGHEL 15 Mar. 2016, 14:03 Liga 2
Pe aceeași temă