FC Clinceni și-a declarat promovarea ca obiectiv. Ilfovenii au un nou acționariat: „Începând de acum vom fi mai puternici”

Marius ANGHEL 16 Feb. 2016, 17:38 Liga 2

Rapid București are, oficial, un contracandidat serios la obținerea promovării în Liga 1. Dacă până acum conducătorii echipei FC Academica Clinceni s-au ferit să spună direct că obiectivul este accederea în prima ligă, ci doar obținerea a cât mai multor victorii, iată că schimbările majore care au avut loc la începutul acestei săptămâni au dus și la anunțarea promovării. Clubul ilfovean are începând din această săptămână un nou acționariat și un vicepreședinte nou, Consiliul Local Clinceni urmând a face un pas în spate.

Clubul ilfovean din Liga 2 a anunțat marți, pe pagina oficială de Facebook, că, luni seară, Consiliul Local Clinceni și o societate cu capital asiatic au semnat un parteneriat, aceștia din urmă devenind astfel acționarul majoritar al echipei din Liga 2. Reprezentantul acestei societăți în Consiliul de Administrație al FC Academica Clinceni este fostul jucător Alexandru Dragomir (foto, stânga, alături de managerul general, Bogdan Apostu), el urmând a ocupa funcția de vicepreședinte.

După semnarea acestui parteneriat, Consiliul Local Clinceni va participa doar cu punerea la dispoziție a bazei sportive din comuna ilfoveană, în timp ce societatea cu capital asiatic va contribui cu toate cheltuielile necesare supraviețuirii clubului.

„Au fost două săptămâni de negocieri intense, iar marți, imediat după parafarea înțelegerii, s-a plătit salariul către jucători, dar și unele cheltuieli curente, multe dintre ele impuse de Dosarul de Licențiere. Începând de acum vom fi mai puternici. Ne mai dorim doi jucători buni, care să crească valoarea lotului nostru. Consiliul Local Clinceni va participa la acest proiect prin punerea la dispoziția echipei a bazei sportive, urmând ca întregul aport financiar, legat de plata salariilor și al celorlalte cheltuieli să fie asigurat de noul nostru partener”, a spus managerul general Bogdan Apostu.

Noul vicepreședinte, Alexandru Dragomir, a declarat că obiectivul echipei va fi promovarea. „În calitatea mea de vicepreședinte vă pot asigura în numele întregului staff că vom îndeplini toate diligențele în vederea realizării obiectivului stabilit, promovarea. Ca reprezentant al acționarului majoritar mă voi strădui să asigur un climat favorabil bunului mers al activității”, a spus Dragomir.

Alexandru Ionuț Marius Dragomir, care pe 18 februarie va împlini 31 de ani, a început fotbalul la juniorii lui Dinamo, a evoluat în Liga 2 pentru Dinamo II, iar în 2004 a făcut parte din lotul „câinilor” în dubla din preliminariile Champions League împotriva lui Manchester United. În cariera sa a mai evoluat la Poiana Câmpina, FC Sopron, CSM Râmnicu Vâlcea, Ceahlăul Piatra Neamț, CS Otopeni, ACS Buftea și FC Clinceni.

Pe lângă Rapid București și FC Academica Clinceni, din Seria I vizează promovarea și echipele Dunărea Călărași sau Farul Constanța.

În clasament, după desfășurarea a 18 etape, Dunărea Călărași și Rapid București sunt pe primele două locuri cu 36 de puncte, FC Academica Clinceni e pe trei cu 33 de puncte, la egalitate cu Dacia Unirea Brăila, iar Farul Constanța e pe locul 5 și are 28 de puncte. Ultima echipă care în acest moment ar merge în play-off ar fi SC Bacău, cu 25 de puncte.

Marius ANGHEL 16 Feb. 2016, 17:38 Liga 2
Pe aceeași temă