Situația rămâne blocată la CF Brăila. Autoritățile locale vor să sprijine echipa și caută cadrul legal prin care să dea bani

Marius ANGHEL 13 Jan. 2015, 13:35 Liga 2
Situația rămâne blocată la CF Brăila.** Autoritățile locale vor să sprijine echipa și caută cadrul legal prin care să dea bani

Conducerea clubului CF Brăila a purtat, luni dimineață, discuții cu autoritățile locale despre finanțarea echipei din Liga 2. Cum nu s-a stabilit nimic concret, reunirea formației antrenate de Alin Pânzaru nu se știe deocamdată când va avea loc.

Președintele interimar al Consiliului Județean, Viorel Mortu, și primarul Aurel Simionescu sunt de acord să sprijine financiar echipa de fotbal, însă așteaptă să se găsească cadrul legal prin care să se poată face acest lucru.

Nici finanțatorul de la CF Brăila, Florin Cârligea, nu vrea să mai bage bani până în momentul în care nu vor fi stabilite clar sumele pe care administrațiile locale le vor aloca echipei de fotbal.

„Ambele oficialități brăilene au fost deschise dialogului, însă, după runda de discuții de astăzi (n.r. luni 12 ianuarie), din punctul nostru de vedere nu s-a schimbat nimic. Președintele interimar al CJ, Viorel Mortu ne-a asigurat că ne va sprijini, însă urmează să găsească forma juridică prin care Consiliul Județean poate ajuta fotbalul. Urmează să depunem noi o documentație în care să explicăm concret ceea ce vrem să facem. Primarul Aurel Simionescu a spus că a dat sectorului juridic sarcina de a găsi cea mai potrivită soluție pentru continuarea colaborării. Dar în ambele cazuri avem de așteptat. Nici Florin Cârligea nu ne ajută financiar în acest moment, ci o va face atunci când va fi scris negru pe alb care va fi aportul financiar al administrației locale”, a explicat, pentru obiectivbr.ro, Valentin Avramescu, președintele CF Brăila.

Oficialul a spus că timpul trece în defavoarea fotbaliștilor, însă deocamdată reluarea pregătirilor nu se poate face. „Noi dorim să începem antrenamentele în vederea sezonului de primăvară și orice întârziere ne afectează dar, deocamdată, nu știm dacă avem de ales. Nu avem nicio șansă în acest moment să ne apucăm de treabă, poate de luni, 19 ianuarie, situația se va schimba, vom vedea atunci. Totul depinde de ceea ce vor decide autoritățile locale. Eu sper ca lucrurile în fotbalul brăilean să reintre pe făgașul normalității”, a mai spus Avramescu pentru obiectivbr.ro.

Marius ANGHEL 13 Jan. 2015, 13:35 Liga 2
Pe aceeași temă