Singurul câștig al „stegarilor” din meciul cu Metalul. Puștiul folosit pentru prima dată ca titular la FC Brașov a dat gol: „Îl voi ține minte toată viața”

Marius ANGHEL 09 May. 2017, 13:45 Liga 2

Dacă în ultimele etape ale Ligii 2, FC Brașov s-a chinuit efectiv pe teren, iar rezultatele au fost dezastruoase, marele câștig al meciului cu Metalul Reșița (1-1) a fost evoluția entuziasmantă a mijlocașului Ștefan Răchișan (18 ani). Folosit ca titular, Răchișan și-a demonstrat valoarea, fiind printre puținii jucători care au arătat că tricoul lui FC Brașov chiar înseamnă ceva.

Primul meci ca titular la FC Brașov, primul gol

În primul rând, Răchișan a avut atitudine, determinare, iar faza golului a fost entuziasmantă, a pătruns decis în careu și l-a executat cu sânge rece pe portarul gazdelor. „Nu am avut emoții pentru acest meci. Mă bucur că am jucat, că am marcat, păcat însă că golul meu nu a fost suficient să și câștigăm. Nu este niciun secret pentru evoluția mea din meciul cu Metalul Reșița. M-am pregătit foarte bine în ultimele săptămâni, mi-am așteptat șansa și iată că am reușit să marchez primul meu gol pentru FC Brașov. Cu siguranță, golul din meciul de la Ghermănești îl voi ține minte toată viața”, spune, pentru Monitorul Expres, puștiul Brașovului, care a fost schimbat în minutul 70 cu Angelescu. „Dedic acest gol familiei mele, părinților și bunicilor. Îmi pare rău doar că mama mea nu a putut vedea meciul în direct pentru că se află în străinătate și va veni acasă doar peste o săptămână. M-a felicitat foarte multă lume pentru golul marcat, iar tatăl meu cred că a fost cel mai bucuros, el a crezut mereu în calitățile mele”, a spus Răchișan.

Lansat pe „orbită” în meciul de la Brașov cu Reșița

Ștefan Răchișan a debutat în tricoul lui FC Brașov, în turul campionatului, într-un meci câștigat de „stegari” cu 2-0, chiar în fața celor de la Metalul Reșița, când l-a înlocuit în minutul 87 pe Ștefan Grigorie. „L-am debutat și pe Răchișan, ceea ce este un lucru foarte bun. De când se antrenează cu noi, am văzut o creștere în valoare. Este un jucător cu potențial și este normal să ne uităm cât mai mult în propria curte după tineri talentați și să-i lansăm pe orbită”, preciza Cornel Țălnar după acel meci.

De atunci, Răchișan a mai prins minute în tricoul lui FC Brașov, iar la meciul de sâmbătă de la Ghermănești, Țălnar s-a decis, în sfârșit, să mizeze din primul minut pe talentatul jucător brașovean.

A refuzat Dinamo pentru FC Brașov!

Ștefan Răchișan este un produs al FC Brașov. A început fotbalul la 9 ani sub comanda antrenoarei Lucia Ghioc. „Este un copil cuminte, serios, talentat, care poate ajunde departe”, este caracterizarea lui Răchișan făcută de Lucia Ghioc.

La juniori, Răchișan a mai lucrat cu Folberth, Solomon, Păun, Szabo și Văduva. În vara trecută, Răchișan a fost la un pas să semneze cu Dinamo, după ce trecuse probele la Dinamo II. „În luna iulie a anului trecut am dat probe la Dinamo II și mi s-a oferit un contract. Le-am cerut celor de la Dinamo timp de gândire o lună, iar între timp la FC Brașov situația se stabilizase și se pornea la drum cu gândul la promovare. Cei de la FC Brașov m-au chemat și am acceptat fără să ezit. Sincer, nu pot spune că mi-a plăcut foarte mult perioada cât am stat la Dinamo, unde am fost dorit cu adevărat de șeful centrului, Gabi Răduță. La Brașov am crescut, aici mă simt cu adevărat acasă și nu regret alegerea făcută”, spune Răchișan.

„Merit să joc”

Planurile pentru viitorul apropiat? „Mai sunt câteva etape, promovarea este departe. Păcat, pentru că am avut un culoar favorabil, dar ultimele rezultate ne-au îndepărtat de obiectiv. Vreau să joc în toate meciurile rămase de disputat în acest campionat și cred că am demonstrat că merit acest lucru”, a spus tânărul jucător, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” din Brașov. „Părinții mei au ținut foarte mult să nu neglijez școala, astfel că îmi împart timpul între fotbal și școală. Deocamdată sunt în grafic și cu fotbalul și cu școala”.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 09 May. 2017, 13:45 Liga 2
Pe aceeași temă