Și puncte și spectacol! FC Brașov începe să joace așa cum a promis Țălnar

Marius ANGHEL 18 Oct. 2016, 11:21 Liga 2
Și puncte și spectacol!** FC Brașov începe să joace așa cum a promis Țălnar

În sfârșit, antrenorul lui FC Brașov, Cornel Țălnar, se declară mulțumit nu doar de rezultatele echipei, ci și de jocul elevilor săi. Se știe faptul că în vară, FC Brașov începea sezonul cu un lot încropit în doar câteva zile. Pe parcurs au mai apărut jucători, dar era foarte clar că marea problemă a antrenorului era legată de omogenitatea lotului. Chiar și așa, echipa a avut rezultate mult peste așteptări, iar FC Brașov s-a menținut mai tot timpul în primele locuri.

„Se vede că avem o viteză în minus față de adversari, dar prin poziționarea jucătorilor în teren, prin felul în care am gândit jocurile, am reușit să obținem puncte importante. În următoarea lună vom juca la rezultat, pentru că disponibilitatea fizică chiar nu ne permite să facem și spectacol. Cu o pregătire bună și cu multă muncă, eu spun că abia la finalul lui septembrie vom fi și noi puși la punct, iar echipa va juca ceea ce îmi doresc eu”, spunea antrenorul lui FC Brașov după primele jocuri din campionat.

„Echipa a început să joace”

Între timp, FC Brașov a trecut și de etapa a 12-a, echipa este neînvinsă și se află la trei puncte în spatele liderului, Juventus București. În ultimele etape, jocul echipei a crescut, atât cu Chindia, cât și la Vâlcea până la eliminarea lui Băjan, dar și la derbiul cu Foresta în care „stegarii” au jucat extraordinar chiar și în condițiile în care au evoluat în inferioritate numerică timp de aproape 60 de minute.

„Când am început campionatul spuneam că echipa va începe să joace ceea ce îmi doresc la finalul lui septembrie și începutul lui octombrie. Spre cinstea lor, acești băieți au bătut toate echipele cu care ne luptăm pentru promovare. Acesta este lucrul cel mai important. Echipa arată că știe ce vrea și sper că continuăm aceste momente bune. Băieții au arătat că pot, chiar au arătat ca o formație mare, deși se știe că ne-am strâns peste noapte cu puțin timp înainte de startul sezonului. Dacă vrei cu adevărat și muncești, fotbalul te răsplătește. Dacă vom continua pe această linie vom avea șanse mari să ne îndeplinim obiectivul. Ușor, ușor lucrurile se reglează. Sunt mulțumit pentru că echipa a început să joace ceea ce îmi doresc eu. Nimic nu se face peste noapte, alte echipe se construiesc în trei ani, noi am făcut acest lucru într-o lună și jumătate”, a spus Cornel Țălnar.

Revin Sburlea și Băjan

După două zile libere acordate după meciul cu Foresta, antrenorul Cornel Țălnar a condus ieri prima ședință de pregătire a săptămânii. Pentru meciul cu Dacia Unirea Brăila, Țălnar va putea conta și pe serviciile lui Băjan și Sburlea, care și-au ispășit etapa de suspendare. Și antrenorul secund al stegarilor, Mihai Stere, va putea sta pe bancă la Brăilă, după ce și-a ispășit etapa de suspendare în meciul cu Foresta.

Pentru meciul de la Brăila, Țălnar nu se va putea baza pe serviciile fundașului stânga, Cătălin Stan, care va fi suspendat o etapă după cartonașul roșu încasat în meciul cu Foresta.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 18 Oct. 2016, 11:21 Liga 2
Pe aceeași temă