Sezon compromis pentru Golofca

Marius ANGHEL 27 Mar. 2013, 09:18 Liga 2
Sezon compromis** pentru Golofca

Andrei Preda, Marius Zavoi, Ovidiu Morariu si Alexandru Pleniceanu au revenit la antrenamentele divizionarei secunde Rapid Suceava, dupa o pauza de o saptamana, toti patru urmand sa fie apti de joc pentru viitorul meci oficial al „ceferistilor”, cel din 6 aprilie, cu Dunarea Galati. In schimb, Catalin Golofca a efectuat zilele trecute un nou control medical, iar previziunile doctorilor sunt sumbre: mijlocasul sucevean in varsta de 23 de ani va fi la capacitate maxima abia din sezonul viitor.

„Golofca a facut un nou control medical. Medicii i-au permis alergari usoare, dar nu se poate intra in contacte. Nu cred ca ne mai putem baza pe el in acest sezon”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Pe langa faptul ca „alb-visiniii” se antreneaza pe unde apuca din cauza ninsorilor cazute in ultimele zile, seful bancii tehnice de pe Areni mai are o mare bataie de cap: nu are un fundas dreapta de meserie pentru confruntarea cu Dunarea, tinand cont ca ambii titulari ai postului respectiv, Daniel Balan si Marius Dobos, cat si mijlocasul de banda Maradona Chiriac sunt suspendati. „Gasim noi un fundas dreapta pana atunci. Daca nu inventam unul sau jucam intr-un sistem cu trei fundasi”, a spus Tudoreanu.

Tinuti pe margine la etapa de la sfarsitul acestei saptamani, rapidistii intentioneaza sa dispute sambata o partida de verificare in compania celor de la Bucovina Radauti, insa nu stiu inca pe ce teren ar putea juca. „Vom vedeam cu se vor prezenta terenurile din Suceava. Se anunta o incalzire brusca a vremii si nu vrem sa transformam gazonul de pe Areni intr-o mocirla. Vor incerca sa jucam la Itcani, daca avem cum. Daca nu vom fi nevoiti sa anulam de tot acest meci”, a precizat Tudoreanu.

Astăzi se judecă litigiul cu FC Botoșani

In alta ordine de idei, Comisia de Disciplina din cadrul Federatiei Romane de Fotbal ar trebui sa ofere astăzi un verdict in cazul litigiului dintre Rapid Suceava si FC Botosani. Bogdan Tudoreanu este optimist si crede in continuare ca rapidistii isi vor pastra cele trei puncte castigate in turul campionatului, pe stadionul Municipal. „Avem tot ce ne trebuie la dosar pentru un verdict favorabil noua”, a spus antrenorul principal al gruparii sucevene.

De partea cealalta, finantatorul Valeriu Iftime isi face deja planuri de promovare cu cele trei puncte pe care FC Botosani le poate primi la „masa verde”. „Nu cred ca mai putem rata promovarea, daca vin si cele trei puncte cu Rapid Suceava. Suntem intr-o conjunctura extrem de favorabila, avem un joc mai putin si trei puncte de luat, puncte pe care le-am castigat deja la doua comisii deja”, a declarat Valeriu Iftime.

Optimismul finantatorului botosanean vine dupa ce atat Camera Nationala de Solutionare a Litigiilor, cât si Comisia de Recurs au dat castig de cauza gruparii botosanene in ceea ce priveste contestatia depusa impotriva clubului Rapid, contestatie in care au reclamat faptul ca la data disputarii meciului direct, mai exact pe 8 septembrie 2012, opt dintre jucatori „ceferisti” nu aveau contracte de munca inregistrate la Federatie. Pe teren, rapidistii s-au impus in turul campionatului, in fata botosanenilor, cu scorul de 2-1.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 27 Mar. 2013, 09:18 Liga 2
Pe aceeași temă