Seto Takayuki, samuraiul din Ploiești

Marian Dima 05 Oct. 2008, 18:34 Liga 2

Plecat de patru ani din orașul Nagoya, Seto Takayuki are o superpoveste de viață. Înainte de a ajunge la CSM Ploiești, japonezul a fost plecat timp de doi ani în Brazilia, pentru a învăța fotbal.

Născut la 5 februarie 1986, Seto a plecat de lângă cei apropiați, dorința sa de a ajunge fotbalist fiind respectată de întreaga sa familie. „M-au lăsat să joc fotbal pentru binele meu, știind că sunt fericit pe teren”, a spus Taka, un tip extrem de inteligent și ambițios. A învățat portugheza, în Brazilia, știe engleză, iar acum vorbește bine și românește. „Am învățat limba singur, doar din cărți, fără profesor” spune el, visul cel mare, ca fotbalist, fiind acela de a ajunge în Champions League și în naționala Japoniei.

Experiența din Brazilia a fost una senzațională pentru japonezul de la FC Ploiești.

S-a antrenat cu Elton și Tevez!

Pentru câteva luni, Seto Takayuki a fost coleg de antrenamente cu doi jucători cunoscuți în România. Este vorba despre atacantul lui Manchester United, Carlos Tevez, argentinian ce a evoluat la Corinthians, în Brazilia, dar și cu Elton, care a ajuns apoi la Steaua! În Brazilia, „Taka” a fost la echipe precum FC Avai, Corinthians, unde a stat două luni, și Portuguesa Rondrinense.

Despre România, Seto are numai cuvinte frumoase: „M-am acomodat repede, lumea mă privește cu simpatie, sunt oameni de treabă, cei pe care-i cunosc eu, dar Japonia rămâne singura mea patrie. Cred că într-o zi, după ce voi face performanță cu CSM Ploiești, mă voi întoarce, ca fotbalist profesionist, în țara mea“.

"Seto este profesionist în comportament, disciplinat, cuminte, preocupat de ceea ce face"
– Valeriu Răchită, antrenor CSM Ploiești

7 Seto e al șaptelea japonez care joacă în România, după Nakauchi și Manabu (Câmpina), Nyamoto (Electroputere), Nogawa (FCM Târgoviște), frații Aoki și Goro Ippei (ambii la Astra)

Marian Dima 05 Oct. 2008, 18:34 Liga 2
Pe aceeași temă