Serie de foc pentru Poli Iași! Moldovenii vor întâlni în următoarele patru runde tot atâtea pretendente la play-off

Narcis POHOAȚĂ 24 Aug. 2022, 16:48 Liga 2
Serie de foc pentru Poli Iași! Moldovenii vor întâlni în următoarele patru runde tot atâtea pretendente la play-off

Față de stagiunea trecută, când a întâlnit în primele patru etape toate formațiile care aveau să ajungă în prima ligă (Petrolul, FC Hermannstadt și Universitatea Cluj) sau la baraj (Concordia Chiajna), Poli Iași a avut parte de un debut mai lin în campionatul actual de Liga 2.

Echipa pregătită de Claudiu Niculescu a jucat în primele trei runde cu o nou-promovată (SC Oțelul) și cu două echipe ce au evoluat în play-out-ul trecut (Viitorul Pandurii și Unirea Dej), obținând 7 puncte. Un bilanț bun, care plasează trupa din Copou în primele șase după cele trei etape.

Urmează o serie infernală pentru Poli Iași, cu meciuri cu Concordia, Steaua, Gloria Buzău și Unirea Slobozia

Poli Iași și-a făcut cumva ”încălzirea” în cele trei runde pentru seria infernală ce va urma. Încă neomogenă pe cât și-ar dori stafful tehnic, echipa din Copou va trebui să ruleze aproape de capacitate maximă în următoarele partide, în care va întâlni formații care au același obiectiv: promovarea în SuperLigă.

Sâmbătă, Poli primește în Copou vizita Concordiei Chiajna, nimeni alta decât fosta echipă a lui Claudiu Niculescu. Schimbat din funcție în primăvara acestui an, Clau-gol a fost înlocuit cu Ianis Zicu, cel care a dus echipa la baraj, ratând de puțin promovarea în prima ligă după ce a încheiat play-off-ul pe locul 5 și profitând că Steaua nu are drept de promovare.

În etapa a 5-a, Iașiul se va deplasa în Ghencea, pentru duelul cu Steaua, grupare ce tocmai a suferit una dintre cele mai mari umilințe din ultimele sezoane, 0-4 pe propriul teren cu FK Miercurea Ciuc. După deplasarea la Steaua urmează alte două dueluri de foc pentru Poli Iași: acasă cu Gloria Buzău și ”afară” cu Unirea Slobozia, echipă pregătită de fostul tehnician al Iașiului, Costel Enache.

Dueluri ce pot decide calificarea în play-off

Va fi o serie ce poate cântări chiar decisiv în economia luptei pentru calificarea în play-off. Pentru a rămâne în plutonul fruntaș, ieșenii au nevoie de victorii pe teren propriu și să nu piardă în deplasare, fiecare succes obținut în fața unei contracandidate urmând să conteze în calculele pentru play-off, având în vedere că în Liga 2 se desfășoară doar meciuri tur în sezonul regular, astfel că rezultatele din meciurile directe cântăresc mult.

Cert este că Poli trebuie să-și ridice mult nivelul jocului pentru a obține rezultatele dorite în fața acestor echipe ”grele” ale Ligii a 2-a.

Exceptând Slobozia, care a debutat în forță, cu punctaj maxim după trei runde, celelalte adversare ale Iașiului s-au împiedicat și ele în primele runde. Chiajna și Steaua au câte 4 puncte, în timp ce Buzăul este la egalitate cu Poli Iași, după ce a evitat în prelungiri un eșec cu CSM Slatina, pe teren propriu, în runda anterioară.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 24 Aug. 2022, 16:48 Liga 2
Pe aceeași temă