Sergiu Popovici a ajuns în Spania după despărțirea de Poli Timișoara! Va juca la un club cunoscut, însă retrogradat în Liga 4

Marius ANGHEL 24 Aug. 2021, 14:52 Liga 2
Sergiu Popovici a ajuns în Spania după despărțirea de Poli Timișoara! Va juca la un club cunoscut, însă retrogradat în Liga 4

Sergiu Popovici (28 de ani) s-a despărțit în această vară de Politehnica Timișoara, echipă pentru care a evoluat în ultimul an și jumătate, iar ieri, 23 august, a fost prezentat oficial de noul său club. Fundașul originar din Făget a ajuns în Spania, la Real Murcia, echipă care a retrogradat în liga a patra (Segunda Division RFEF) și a fost repartizată în Seria a 5-a, unde cel mai cunoscut adversar pe care îl va avea este Hercules Alicante.

Sergiu Popovici a semnat cu Real Murcia: ”Îmi face o deosebită plăcere că sunt aici”

Fostul jucător al timișorenilor a vorbit în spaniolă în clipul de prezentare la Murcia și s-a declarat încântat și recunoscător că șefii clubului i-au oferit șansa să joace la echipa retrogradată în liga a 4-a! Popovici a numit Real Murcia drept un ”club mare din Spania”.

”Salut! Sunt Sergiu Popovici, noul jucător al Real Murcia. Eu știu cât Real Murcia este un club mare în Spania și îmi face o deosebită plăcere că sunt aici, la acest club, și pentru asta vreau să le mulțumesc oamenilor din conducere, care mi-au dat o ocazie de a juca aici. Vreau să joc bine și să-mi ajut coechipierii și echipa să câștige”, a spus Sergiu Popovici, care a semnat pe un sezon cu echipa spaniolă.

Poli Timișoara l-a repus pe picioare pe Popovici

Fundașul a evoluat ultima dată la Poli Timișoara, echipă la care a ajuns în februarie 2020. În sezonul ”înghețat” din cauza pandemiei, cel trecut, a prins două meciuri din cele trei până la momentul întreruperii campionatului, iar în ediția trecută a Ligii 2, în care alb-violeții au ajuns în play-off-ul de promovare, a prins 20 de meciuri (1313 minute) și a marcat două goluri.

Cu echipa bănățeană a semnat într-un moment în care venea după o accidentare și FC Hermannstadt nu-l mai dorea. De la Poli a fost printre primii jucători care au plecat în această vară.

Sergiu Popovici, în duel pentru minge cu Sota Mino, în meciul ASU Politehnica Timișoara – Metaloglobus București, disputat pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, la 7 martie 2021. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Real Murcia va fi prima echipă din străinătate pentru care va juca Sergiu Popovici. În cariera sa a mai evoluat pentru Flacăra Făget (Liga 3), FC Vaslui (Liga 1), Voința Sibiu (Liga 2), Academica Clinceni (Liga 2), FC Botoșani (Liga 1), Gaz Metan Mediaș (Liga 1), Dinamo (Liga 1) și FC Hermannstadt (Liga 1).

Real Murcia începe campionatul de liga a 4-a din Spania la 5 septembrie, cu un meci pe teren propriu, cu Marchamalo.

 

Marius ANGHEL 24 Aug. 2021, 14:52 Liga 2
Pe aceeași temă