Sud-americanii, prezentați oficial de Ceahlăul înaintea meciului cu Chindia. Ambii vor să promoveze în SuperLigă. Pier Larrauri: ”Vreau să fac performanță în Europa la final de carieră. Aici vizibilitatea este mult mai mare”

Narcis POHOAȚĂ 18 Sep. 2023, 00:07 Liga 2
Sud-americanii, prezentați oficial de Ceahlăul înaintea meciului cu Chindia. Ambii vor să promoveze în SuperLigă. Pier Larrauri: ”Vreau să fac performanță în Europa la final de carieră. Aici vizibilitatea este mult mai mare”

Ceahlăul și Chindia, două dintre pretendentele la play-off-ul Ligii 2, se întâlnesc marți, 19 septembrie, la Piatra Neamț, în ultimul meci al rundei a 6-a. Nemțenii, nou-promovați în eșalonul secund, sunt pe loc de play-off înaintea acestei etape, cu 9 puncte, în timp ce Chindia, formație venită din SuperLigă, a avut un start ratat de sezon, cu un singur succes în primele cinci etape.

Sud-americanii Sergio Cortelezzi și Pier Larrauri au fost prezentați oficial de Ceahlăul

Înaintea acestui meci extrem de important pentru ambele formații, clubul nemțean și-a prezentat noile achiziții în cadrul unei conferințe de presă.

Mijlocașul ofensiv peruan Pier Larrauri (foto, în dreapta) și atacantul uruguayan Sergio Cortelezzi (foto, în stânga), ambii în vârstă de 29 de ani și cu cetățenie italiană, au semnat cu Ceahlăul contracte pe câte un sezon, cu opțiune de prelungire și ar putea debuta la noua lor echipă chiar împotriva Chindiei.

Dacă Sergio Cortelezzi a evoluat până acum doar în Europa, în Italia și Elveția, reușind promovarea în prima ligă helvetă cu Yverdon Sport, Larrauri se va afla la prima sa experiență europeană la nivel de seniori.

Sergio Cortelezzi: ”Vreau să promovez în prima ligă cu Ceahlăul”

Atacantul Sergio Cortelezzi a declarat că obiectivul personal este să-și ajute echipa cu cât mai multe goluri sau pase decisive, iar prioritatea este promovarea cu Ceahlăul în SuperLigă.

”Pentru mine este foarte important să fiu aici, sper să mă acomodez cât mai rapid cu echipa, cu colegii și eu la rândul meu îmi doresc să ajut echipa să obțină rezultate cât mai bune. Este o nouă provocare pentru mine, pentru a face performanță. Mă bucur că sunt aici și sper să ne atingem obiectivul. Am ales Ceahlăul pentru că îmi place proiectul, este un club care și-a asumat obiective importante. Este o bună oportunitate și pentru mine de a promova în prima ligă. Obiectivul meu este să-mi ajut echipa cu cât mai multe pase de gol și goluri, iar Ceahlăul să obțină puncte”, a declarat Sergio Cortelezzi.

Acesta consideră că Liga 2 din România se aseamănă cu eșalonul secund din Elveția, unde a jucat pentru Lugano, Chiasso, Le Mont, Will, Yverdon Sport și Bellinzona.

”Din ce am văzut, nivelul este similar cu cel din liga a doua elvețiană a doua. Este un fotbal fizic, sper să mă adaptez foarte repede la stilul de joc de aici și îmi doresc ca în final să promovăm”, a completat Cortelezzi.

Pier Larrauri, la prima experiență europeană la seniori. ”Vreau să fac performanță în Europa, la final de carieră”

De cealaltă parte, peruanul Pier Larrauri, mijlocaș ofensiv, a făcut junioratul la Bayern Munchen și Leichester City, dar la seniori nu a jucat decât în Peru, la formațiile Sporting Cristal, Alianza Lima, Cienciano, Deportivo Municipal, Sport Boys, Deportivo Binacional, Anademia Cantolao și Deportivo Coopsol. Noul fotbalist al Ceahlăului a admis că în Europa vizibilitatea este mult mai mare decât în America de Sud și consideră că gruparea de sub Pietricica poate fi o rampă de lansare spre un campionat mai puternic.

”Mi-am dorit mult să joc din nou în Europa și consider că venirea la Ceahlăul reprezintă un pas important în cariera mea. Unul dintre obiectivele mele este să promovăm în prima ligă. Am ales Ceahlăul pentru că era important să revin în Europa, să fac performanță pe final de carieră. Fotbalul sud-american este mai tehnic, în Europa este mai intens, mai fizic, trebuie să ne obișnuim cu acest stil. În Europa este vizibilitatea mai mare și poți să te transferi mai ușor dintr-un campionat în altul”, și-a motivat alegerea mijlocașul ofensiv Pier Larrauri.

Un nou sponsor pentru Ceahlăul

În cadrul conferinței de presă, la care au participat președintele Cătălin Anton și președintele executiv Marin Mitran, a fost prezentat un nou susținător al grupării nemțene, compania Comat Scav, reprezentată de Cojocaru Iftode Ionel.

”CSM Ceahlăul Piatra Neamț anunță cu bucurie alăturarea de proiectul nostru a unui nou sponsor, compania Comat Scav. Este un alt motiv să ne bucurăm că munca noastră dă roade și dovedește tuturor că putem fi un partener responsabil în ceea ce privește promovarea imaginii fotbalului din Piatra Neamț și din județul Neamț!
CSM Ceahlăul promite să facă totul pentru a performa, lucru dovedit până acum la toate capitolele. De aceea, ținem să le și mulțumim celor care au ales până acum să ne sprijine activitate pentru a dezvolta un club puternic.
Comat Scav este o companie de construcții și civile și industriale din Piatra Neamț condusă de domnul Ionel Cojocaru-Iftode”, au transmis oficialii clubului Ceahlăul.

Referitor la meciul de marți, cu Chindia, Mitran a declarat: ”Am urmărit Chindia în primele etape, este o echipă foarte puternică, au un lot bun. Cu siguranță vor veni aici să câștige, nu vor juca la egal, sunt convins de asta. Chindia este o echipă solidă, dar și noi avem lotul nostru compact, unit și ne dorim cele trei puncte.”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-6-liga-2-19284913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-un-peruan-ceahlaul-si-a-luat-si-un-jucator-uruguayan-19284678

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atacant-din-peru-pentru-ceahlaul-19283962

Narcis POHOAȚĂ 18 Sep. 2023, 00:07 Liga 2
Pe aceeași temă