Semne de îngrijorare și la Brăila. Principalul finanțator nu vrea să mai dea bani până nu află un răspuns ferm de susținere din partea autorităților locale

Marius ANGHEL 29 Dec. 2016, 15:36 Liga 2
Semne de îngrijorare și la Brăila.** Principalul finanțator nu vrea să mai dea bani până nu află un răspuns ferm de susținere din partea autorităților locale

La finalul acestui an, situația la clubul de fotbal Dacia Unirea nu este nici roză, dar nici foarte neagră, așa susține președintele Valentin Avramescu. Înainte de sărbători, cei 220 de copii și juniori ai clubului brăilean au primit daruri din partea lui Moș Crăciun, iar fotbaliștii au primit jumătate din valoarea unui salariu, urmând ca până vineri, 30 decembrie, să aibă în cont și cealaltă jumătate. Principalul finanțator, Florin Cârligea, va mai achita un salariu în prima parte a lunii ianuarie 2017 și atunci se poate spune că jucătorii ar fi cu salariile la zi.

„Problema este însă alta, principalul finanțator ne-a anunțat că ne va mai ajuta cu bani doar în ianuarie, urmând să aștepte un răspuns ferm din partea autorităților locale. În situația în care nu vom primi un răspuns pozitiv clar, atunci nici domnul Cârligea nu va mai sprijini echipa. Știm ce a decis Curtea de Conturi însă trebuie să vedem dacă și în ce condiții vom mai putea fi ajutați de administrația locală. Componenții Centrului de copii și juniori au primit daruri de la Moș Crăciun, unul foarte generos în acest an”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea. 

Șeful clubului din Liga 2 a mai spus că sunt probleme cu plata furnizorilor: „Dacă primeam și ultima tranșă promisă de Primăria Brăila, cea de 2 miliarde de lei vechi, plăteam și utilitățile și puteam spune că suntem la zi, așa că va trebui să vedem ce soluții vom găsi pentru a rezolva și această problemă”, a mai spus Valentin Avramescu.

Dacia Unirea Brăila a încheiat prima parte a campionatului Ligii 2 pe locul 10, cu 26 de puncte, tot atâtea cât au și Luceafărul Oradea și Foresta Suceava, echipe care stau însă mai bine la golaveraj.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)
 

Marius ANGHEL 29 Dec. 2016, 15:36 Liga 2
Pe aceeași temă