Șelimbărul a remizat cu Poli Iași la ultima reprezentație din an. Eugen Beza a tras linie după primele 16 meciuri: ”Trebuie să fim sinceri și să ne declarăm mulțumiți”

Ovidiu BOICA 05 Dec. 2021, 12:06 Liga 2

Meciul dintre CS Comunal Șelimbăr și Politehnica Iași, desfășurat sâmbătă, la Avrig, s-a terminat fără gol, scor 0-0, în ultima etapă din 2021 a eșalonului secund, a 16-a a sezonului regular.

Sibienii și-au creat mai multe situații de gol, dar nu au reușit să fructifice niciuna din ele.

”Ultima impresie contează!” Șelimbăr n-a marcat acasă cu Poli Iași

”Ultima impresie contează”, spunea înaintea meciului cu Poli Iași antrenorul Șelimbărului, Eugen Beza. Ultima impresie pe 2021, pentru că mai sunt de disputat trei meciuri din sezonul regular, iar apoi mai vedem, în play-off sau play-out.

Ultima impresie n-a fost tocmai grozavă însă, pentru că sibienii au terminat la egalitate cu Poli Iași, deși cifrele au fost de partea lor. Echipa care le-a răpus, la Avrig, pe Concordia, ”U” Cluj și FC Buzău, printre altele, s-a împiedicat de formația lui Costel Enache, 90 de minute nefiind suficiente pentru niciuna dintre cele două tabere pentru a debloca tabela.

Per ansamblu însă, impresia lăsată de CS Comunal în 2021 a fost una la superlativ: o promovare istorică pentru Șelimbăr și o clasare la mijlocul clasamentului, fără să fie amenințată cu retrogradarea, mai mult, aflată ”în cărți” pentru un loc în play-off.

Eugen Beza: ”Aveam puncte mai multe, dar trebuie să fim și realiști”

La finalul remizei cu Poli Iași, Eugen Beza a declarat că este mulțumit cu cele 23 de puncte obținute de echipa sa în primele 16 etape ale sezonului. Antrenorul a spus că ”zestrea” ar fi putut fi și mai mare cu mai multă atenție în ultimele două jocuri, cele din deplasarea de la Techirghiol, 1-1 cu Unirea Constanța, și egalul de acum, cu Poli Iași, dar, pe de altă parte, la începutul sezonului, nu erau luate în calcul succesele cu FC Buzău, ”U” Cluj și Concordia Chiajna, formații care vor evolua în play-off.

”Sunt de părere că sunt puncte bune, muncite, puncte care ne mulțumesc, chiar dacă poate că am fi putut face puncte mai multe, la Constanța (n.r. – 1-1 cu Unirea Constanța la Techirghiol, nu Constanța), poate astăzi am avut niște situații din care am fi putut înscrie. Aveam puncte mai multe, dar trebuie să fim și realiști, în planning-ul pe care l-am avut era complicat să intre victoriile cu Buzăul, cu Clujul, cu Chiajna. Și atunci, trebuie să fim sinceri și să ne declarăm mulțumiți”, a afirmat Beza.

Despre meciul cu Poli Iași și revederea cu Costel Enache

Despre jocul cu Poli Iași, Beza a spus că echipa sa a început mai slab, dar a reușit să echilibreze pe parcurs: ”A fost o partidă dificilă, pentru că știam că cei de la Iași au o echipă organizată, o echipă bună, cu un antrenor foarte bun și știam că o să întâmpinăm probleme. Am început jocul un pic slăbuț, nu am fost conectați la miza lui, după care, la mijlocul primei reprize, am echilibrat și am încercat să dăm ritmul jocului.”

Pentru Eugen Beza, acest meci a fost prilejul de a se reîntâlni cu Costel Enache, din stafful căruia a făcut parte în vara lui 2019, la FC Hermannstadt, în Liga 1.

”Costel este, în primul rând, un om deosebit, e un antrenor foarte bun, a și demonstrat-o astăzi, ținând cont de distanță, de lot, cred că face o treabă extraordinară la Iași și pentru asta eu îl felicit. Este un antrenor de la care am avut multe de învățat și mai am multe de învățat”, a mai spus Beza.

  • CS Comunal Șelimbăr în meciul cu Poli Iași: Gal – Monea, Natea, Vișa, D. Tătar (cpt.) – Cărăruș, Rob. Boboc – Vecerdea (Al. Luca 62′), Ciocâlteu, Yameogo (Curtean 85′) – Ad. Cîrstean (T. Suciu 77′). Rezerve neutilizate: Vâtcă – Criștiu, Răcean, Al. Badea, R. Crișan, Antone.

În vacanță, abia de pe 15 decembrie

Fotbaliștii echipei șelimbărene vor continua antrenamentele încă două săptămâni, urmând să intre în vacanța de sărbători pe 15 decembrie, după obișnuitul banchet. Reunirea este programată pentru 10 ianuarie 2022.

”Urmează o perioadă de două săptămâni în care vom mai face antrenamente, după care vom face o masă împreună, pentru că așa este frumos, iar din data de 15 va fi vacanță până în data de 10”, a adăugat Beza.

În ceea ce privește eventualele transferuri din această iarnă, acestea vor fi făcute de-abia după o analiză ”concretă și realistă”.

”La fotbal e o selecție continuă. Am încheiat un ciclu, trebuie să ne bucurăm de ce am reușit până acum, după care avem timp să facem o analiză concretă și realistă la ceea ce a fost negativ, pentru că așa e la fotbal, după care încercăm să îmbunătățim. Vom vedea ce jucători, câți, cum: Asta este o chestie pe care noi, ca și staff tehnic, cu cel administrativ o vom discuta și vom încerca, bineînțeles, să ne îmbunătățim ca și lot, ca și calitate, să urcăm în clasament pentru că e un campionat ciudat și orice punct contează”, a adăugat Beza.

CS Comunal Șelimbăr încheie anul pe locul 9 în Liga 2

CS Comunal Șelimbăr a încheiat anul 2021, în care a promovat în premieră în Liga 2, în prima jumătate a clasamentului, pe locul 9, cu 23 de puncte, și, în cele trei etape care au mai rămas de disputat din sezonul regular, are șanse matematice la locurile de play-off, ultimele două clasate în Top 6 fiind FC Buzău și Steaua, amândouă cu câte 28 de puncte.

În 2022, în sezonul regular, echipa din Șelimbăr mai are meciuri cu Metaloglobus (deplasare, 26 februarie), FK Csikszereda (acasă, 5 martie) și Viitorul Pandurii (deplasare, 12 martie).

Declarațiile făcute de Eugen Beza și Toni Suciu după meciul CS Comunal Șelimbăr – Poli Iași 0-0:


Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-16-poli-iasi-are-nevoie-de-victorie-la-avrig-pentru-a-mai-spera-la-play-off-la-brasov-si-calarasi-au-loc-jocuri-crancene-intre-echipe-din-subsolul-clasamentului-19212964

Ovidiu BOICA 05 Dec. 2021, 12:06 Liga 2
Pe aceeași temă