Șelimbărenii, pe cai mari! ”Cavalerii roșii” realizează surpriza și îi produc Concordiei Chiajna primul eșec în acest sezon

Ovidiu BOICA 17 Oct. 2021, 13:15 Liga 2

”Cavalerii roșii” au produs surpriza în etapa a 10-a a Ligii 2, dacă luam în calcul locurile ocupate de cele două echipe care s-au aflat față în față, sâmbătă, la Avrig. Concordia, una dintre cele două echipe încă neînvinse în actualul sezon, alături de FC Hermannstadt, era pe locul secund, cu 23 de puncte, în vreme ce CS Comunal Șelimbăr, cu 11 puncte, se afla pe 11. Surpriza n-a mai fost însă pe-atât de mare, pentru că diferența de pe teren n-a fost cum arăta clasamentul.

Ciocâlteu a ratat un penalty pentru Șelimbăr înainte de pauză

Prima ocazie de gol i-a aparținut lui Yameogo, fostul atacant al Chindiei, aflat la primul meci ca titular pentru CS Comunal. Fotbalistul din Burkina Faso a trimis peste transversală, de la 20 de metri (4). Un minut mai târziu, Borța a centrat din flancul drept pentru Voicu, dar nici acesta n-a prins cadrul porții, reluând alături, cu capul, din centrul careului mare. Același Voicu a trimis în plasă o minge respinsă de portarul Gal, dar a fost semnalizat în ofsaid (14).

În replică, Cărăruș a reluat cu capul, de la 7-8 metri, lateral stânga, însă în brațele lui Silveanu (22).

Alte două ocazii ale oaspeților au rămas fără rezultat pe tabelă. Codrea a trimis imprecis, dintr-un voleu de pe la 25 de metri (26), iar Balint a reluat alături din centrarea lui Borța (30).

Sibienii puteau deschide scorul cu un minut înainte de pauză, când Vodă a obținut un penalty. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Ciocâlteu, în dreapta portarului Silveanu, care l-a ghicit și a reușit să pareze. Apoi, la cornerul rezultat, Goh s-a înălțat în centrul careului, însă a trimis peste transversală, cu capul.

Robert Boboc a pedepsit Concordia din afara careului

Eforturile șelimbărenilor au fost răsplătite la 12 minute de la reluare, când Robert Boboc l-a învins pe Silveanu cu un șut plasat, de la 20 de metri, la rădăcina barei.

Nini Popescu a fost aproape de egalare cu un sfert de oră înainte de final, însă s-a opus Gal, apoi Younes Hamza, un alt jucător intrat pe parcurs, a reluat alături în urma unei lovituri de la colțul terenului (76).

Adi Cîrstean ar fi putut face ca finalul meciului să fie mai liniștit pentru sibieni, însă nu a prins cadrul porții, după o centrare din lovitură liberă a lui Neacșa (85).

Jucătorii lui Beza au gestionat cum trebuie finalul întâlnirii și au luat toate cele trei puncte, obținând un rezultat care le asigură un moral bun înaintea unui alt test dificil, derby-ul județean cu FC Hermannstadt.

CS COMUNAL ŞELIMBĂR – CONCORDIA CHIAJNA 1-0

Robert Boboc 57′

CS Comunal Șelimbăr: Gal – Monea, Natea (cpt.)(Vișa 83′), Biatoumoussoka, Al. Vodă – Cărăruș (Curtean 77′), Rob. Boboc, Antone (Al. Luca 77′), Ciocâlteu – Yameogo (Al. Neacșa 77′), Goh (Ad. Cîrstean 67′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Criștiu, Vecerdea, T. Suciu
Antrenor: Eugen Beza

Concordia Chiajna: Silveanu – Borța, Bg. Manole, Marc (cpt.), Ct. Alexe (Cherecheș 76′) – D. Codrea, Biceanu (Gab. Deac 46′), Llullaku (N. Popescu 60′), Dușmanu (Piper 46′), Ad. Voicu, Val. Balint (Younes 46′)
Rezerve neutilizate: Aldescu – Palmeș, L. Ion, Puiu
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Baza sportivă a Oraşului Avrig (Avrig – Sibiu); Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Ioan Daniel Humiță (Armeniş – Caraş Severin); Rezervă: Mihail Sebastian Lăstun (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Ioan Muresan (Timişoara) și Mircea Bucur (Târgu Mureş).

Șelimbăr, în urcare în clasament, Concordia, în cădere

CS Comunal Șelimbăr acumulează 14 puncte și urcă de pe locul 11 pe 9 în clasamentul Ligii 2, în timp ce Concordia Chiajna rămâne cu 23 de puncte și pierde, momentan, o poziție, fiind pe 3, dar putând fi depășită și de FC Hermannstadt, care joacă luni.

În etapa a 11-a, CS Comunal Șelimbăr are derby județean cu FC Hermannstadt, sâmbătă, de la ora 12:30, la Mediaș. În schimb, Concordia Chiajna joacă luni, 25 octombrie, de la ora 15:30, pe teren propriu, cu FC Brașov.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Ovidiu BOICA 17 Oct. 2021, 13:15 Liga 2
Pe aceeași temă