Se vinde Dinamo! Un grup de investitori negociază cumpărarea clubului din ”Ștefan cel Mare”! Discuțiile sunt avansate | EXCLUSIV

Autori: Adrian ARTENE, Daniel NAZARE Publicat: 28 Aug. 2022, 16:19 Actualizat: 28 Aug. 2022, 16:36 Liga 2
Se vinde Dinamo! Un grup de investitori negociază cumpărarea clubului din ”Ștefan cel Mare”! Discuțiile sunt avansate | EXCLUSIV

Un grup de investitori, printre care și Red Lion, vehiculul de investiții al partenerilor grupului de imobiliare ”One”, poartă negocieri secrete pentru achiziționarea clubului Dinamo.

Potrivit surselor ProSport, șansele ca clubul din ”Ștefan cel Mare” să-și găsească proprietar sunt consistente, negocierile aflându-se într-un stadiu avansat.

De data aceasta, interesul pentru Dinamo este manifestat de un grup uriaș de investitori de pe piață, așa încât ”câinii roșii” ar putea redeveni o forță în fotbalul românesc.

Un grup uriaș de investitori negociază cumpărarea clubului Dinamo

Sursele noastre ne-au mărturisit, în exclusivitate, faptul că avocatul Andrei Nicolescu (foto), fost la Rapid, este reprezentantul investitorilor, unul dintre cele mai puternice grupuri din România cu afaceri în multiple domenii.

Contactat de ProSport, Andrei Nicolescu ne-a declarat că ”Politica grupului de investiții este să nu facă niciun comentariu în legătură cu orice tranzacție care nu este finalizată, așa încât, la acest moment, nu avem nimic de comentat”.

  • În acest moment, pachetul majoritar de acțiuni al clubului Dinamo este deținut de compania Lotus, deținută de Dorin Șerdean, cel care în această săptămână a fost ”atacat” printr-un comunicat de galeria Peluza Cătălin Hîldan, iar acțiuni mai au și Programul Doar Dinamo București (DDB), Nicolae Badea și Cornel Dinu.
  • ”Acționarul majoritat în momentul de față este compania Lotus, deținută în totalitate de Dorin Șerdean. El este acționarul majoritar, potrivit documentelor. DDB are puțin peste 20 la sută din acțiunile clubului. Mai este domnul Badea, cu peste 7 la sută din acțiuni, și mai este și domnul Cornel Dinu, care deține o acțiune în cadrul clubului”, spunea, de curând, la Pro Arena, administratorul special al lui Dinamo, Vlad Iacob.

Mohammad Murad, ultimul pe lista cumpărătorilor de la Dinamo

Mohammad Murad a fost personajul despre care s-a vorbit cel mai mult în ultima perioadă că ar prelua formația din șoseaua ”Ștefan cel Mare”. Libanezul a anunțat că a avut discuții cu oamenii din conducerea clubului, iar lucrurile privind preluarea lui Dinamo ar fi fost rezolvate ”80 la sută”, lângă el urmând să vină și alți investitori. Nu s-a mai întâmplat nimic ulterior.

Mohammad Murad, sosit în România din anul 1982, are afaceri în domeniul hotelier și deține și un lanț de fast-food-uri. Averea sa este estimată la 150 de milioane de euro.

Marele obiectiv al actualului adiministrator Vlad Iacob este să reducă mare parte dintre datoriile „roș-albilor”. Clubul se află din nou în insolvență din iunie 2021.

Dinamo, în cel mai jos moment al istoriei de 75 de ani

Dinamo a fost învinsă de Unirea Dej cu scorul de 3-2 (1-0), sâmbătă, pe teren propriu, la Clinceni, într-un meci din etapa a 4-a a Ligii 2. Echipa e pe locul 17 din 20 după patru etape, cu doar trei puncte acumulate. În ultimele trei meciuri a pierdut.

Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istoria sa din Liga 1, pe 29 mai 2022, după ce a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1 (1-1) în barajul de menținere / promovare, pe stadionul Dinamo. În tur fusese 2-0 pentru clujeni, pe Cluj Arena.

Dinamo este al doilea cel mai titrat club din fotbalul românesc, cu 18 titluri de campioană a României şi 13 Cupe ale României.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Autori: Adrian ARTENE, Daniel NAZARE Publicat: 28 Aug. 2022, 16:19 Actualizat: 28 Aug. 2022, 16:36 Liga 2
Pe aceeași temă