Situație critică la Dinamo, care a devenit ciuca bătăilor în Liga 2! Ovidiu Burcă și Vlad Iacob, gata să dea afară jucători după eșecul cu Unirea Dej: ”Dacă nu înțeleg ce înseamnă Dinamo, vor pleca”. Mesaj pentru fani

Răzvan STÎNGĂ 27 Aug. 2022, 18:33 Liga 2

Trei eșecuri la rând este bilanțul lui Dinamo în Liga 2, iar detaliul care le dă frisoane fanilor este acela că, până acum, favoriții lor nu au dat peste adversari care și-au anunțat dorința de a promova în SuperLiga României. Sâmbătă, în runda a 4-a, ”câinii” au cedat și în fața echipei Unirea Dej, scor 2-3.

Dinamo a ajuns la trei eșecuri la rând după 2-3 cu Unirea Dej

A fost un meci cu garda jos la Clinceni, stadionul pe care Dinamo își dispută meciurile de acasă, cele două echipe preferând să riște, de foarte multe ori, pe cartea atacului și să se lase descoperite în defensivă.

Confruntarea a fost una frumoasă pentru publicul neutru și pentru fanii Unirii Dej, dar pentru suporterii lui Dinamo cu siguranță a fost o nouă zi din totalul celor pe care le trăiesc de câțiva ani.

Dinamo a fost condusă mai tot timpul de Unirea Dej, care a deschis scorul în minutul 31, prin Angelo Cocian, care a profitat de gafe legate ale apărătorilor lui Dinamo. Bucureștenii au egalat la nouă minute de la reluarea meciului, după pauză, prin Alexandru Darius Pop, în urma unei inexactități în defensiva echipei lui Dragoș Militaru.

Angelo Cocian, coșmarul lui Dinamo în eșecul cu Unirea Dej

Patru minute a durat bucuria lui Dinamo, pentru că dejenii au revenit în avantaj prin Angelo Cocian, care a făcut dubla cu o execuție din prima, din careu, nemarcat, la capătul unei faze foarte bine legate.

Dinamo a egalat prin același Alexandru Darius Pop, în minutul 73, dar tot apărarea a ”săpat” Dinamo patru minute mai târziu, când Patriche l-a faultat în careu pe Fulga și s-a dictat lovitură de la 11 metri.

În ciuda faptului că fanii gazdelor, aflați în spatele porții favoriților, au început să strige, să înjure și să miște plasa porții lui Dujmovic pentru a-l forța pe Alexandru Mihai Pop să rateze, jucătorul Unirii Dej a transformat de la punctul cu var și a adus alte trei puncte pentru formația lui Dragoș Militaru.

Ovidiu Burcă, dezamăgit de jucătorii experimentați din lotul lui Dinamo

La finalul partidei, la interviuri, antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, a lăsat impresia că e cel mai dezamăgit de modul în care s-au prezentat jucătorii cu experiență, pentru că avea încredere mare în ei. Simte că aceștia sunt influențați, în evoluțiile slabe, de presiunea și contextul în care se află clubul.

Am pierdut un moment important, știm că răbdarea suporterilor este limitată. Și mie, unul, îmi este foarte greu. Am văzut jucători care au anumită experiență și le e teamă. Știam că este aproape misiune imposibilă, dar nu lăsăm brațele jos”, a spus Ovidiu Burcă la finalul meciului de la Clinceni, conform DigiSport.

  • Dinamo, cu Unirea Dej: Dujmovic – Moura, Patriche (cpt.), Bena, Amzăr (A. Șerban 84) – Iglesias, N. Roșu – Borbușanu, Ghezali (Buleică 70), Val. Lazăr (Ahmed Bani 46) – Buhăescu (Al. D. Pop 46);
    Rezerve neutilizate: Oncescu – Țone, Dudea, Cr. Ionescu, Bani, Giafer;

Vlad Iacob nu s-a ascuns:”Dacă sunt jucători care nu înțeleg ce înseamnă Dinamo, vor pleca”

De partea cealaltă, și administratorul special Vlad Iacob a lăsat impresia că este nemulțumit de evoluțiile jucătorilor care au rămas la Dinamo și după retrogradarea în Liga 2 și a transmis că sunt șanse să plece câțiva, ceea ce înseamnă că vor veni alții, deși Burcă afirma înaintea confruntării cu Unirea Dej că s-a încheiat campania de transferuri.

E tensiune foarte mare, îi înțeleg pe fani, încă o dată o să îi rog să aibă puțină răbdare. Atât eu cât și Ovidiu am venit în cel mai dificil moment din istoria lui Dinamo și am venit ca să construim.

Cred că au marcat trei goluri din aproximativ două ocazii. Spiritul lui Dinamo lipsește și, din păcate, lipsește la unii jucători care sunt aici de mai mult timp. Dacă sunt jucători care nu înțeleg ce înseamnă Dinamo, vor pleca”, a transmis Vlad Iacob.

Dinamo, duel cu Concordia Chiajna în partida următoare

Dinamo a câștigat doar cu Progresul Spartac până acum, în chiar prima etapă, 1-0. Apoi au urmat trei eșecuri. Pe lângă înfrângerea cu Unirea Dej, de sâmbătă, din runda a 4-a, scor 2-3, ”câinii” au cedat și cu SC Oțelul, în etapa 2-a, scor 1-3, și cu Viitorul Pandurii, în etapa a 3-a, scor 0-2.

În etapa a 5-a, Dinamo va întâlni Concordia Chiajna, în deplasare, duminică, 4 septembrie, de la ora 11:00. Și ilfovenii au pierdut în actuala etapă, 1-2 pe terenul Politehnicii Iași.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 27 Aug. 2022, 18:33 Liga 2
Pe aceeași temă