Adrian ARTENE

Slujește Cuvântului dintotdeauna, iar în presa națională publică din 1996. Un sfert de secol de gazetărie. Dintre care – un deceniu – a fost reporter special în Departamentul Investigații al ziarului ZIUA. Și-a șlefuit scrisul în redacțiile ”România Liberă” și ”Jurnalul Național”, a fost redactor șef al cotidienelor „Averea” (rebranduit ”Click”), ”Cancan” sau ”Național”, iar azi este director editorial al Grupului de presă GÂNDUL. Coordonează, printre altele, ”ProSport”, ”Gândul”, ”Promotor”, ”Ciao”, ”Descoperă”, ”ApropoTV” sau ”Ce se întâmplă doctore”.

A prezentat emisiuni cu audiență consistentă la B1TV, Kanal D și Acasă TV.

Dublu licențiat în Jurnalism și Drept, a absolvit și două mastere în Teologie și Științe Penale. Este autorul cărții ”Mafia Statală”, a volumelor de poezii ”Iubirile pentru care a plâns și Dumnezeu” și ”Punctuația iubirii”.

Este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști și, totodată, al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Deține numeroase premii pentru presă de investigație, dar și premii literare.

Fotbalul îi este infinita pasiune. A iubit cu patimă Sportul Studențesc, dar a purtat în inimă Steaua, Dinamo, Rapid sau Universitatea Craiova în competițiile internaționale. A plâns pentru România la capătul meciurilor cu Irlanda (‘90) sau cu Suedia (‘94), iar victoriile românești din tenis, handbal, polo, volei sau baschet îi rămân ca un tatuaj în suflet. Iubește necondiționat sportul românesc și valorile lui.

Program
Clasament Echipe