„Se poate și mai bine”. Antrenorul echipei CS Afumați trage o scurtă concluzie la finalul primei părți a sezonului Ligii 2. Ce l-a impresionat la finalul meciului cu ACS Poli

Marius ANGHEL 16 Dec. 2016, 13:26 Liga 2

CS Afumați a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe cea mai avansată poziție în clasament dintre echipele ilfovene prezente în competiție. Nou-promovata a depășit echipe precum Academica Clinceni, CS Balotești, Unirea Tărlungeni (Ștefănești), Metalul Reșița (Snagov) sau ACS Berceni (Buftea – desființată), aflându-se la final de an 2016 pe locul 11, cu 25 de puncte obținute în 18 meciuri desfășurate în 21 de etape. Locul 11 îi va asigura liniștea necesară în această iarnă să se poată pregăti pentru partea a doua a sezonului, o parte unde nu va avea probleme cu retrogradarea având în vedere că acum se află la 12 puncte distanță de Balotești, ultima echipă care e pe loc ce duce în Liga 3.

Pe lângă evoluția destul de bună din campionat, CS Afumați a avut un parcurs impresionant și în Cupa României. Ilfovenii au trecut în 16-imi de FC Botoșani, însă s-au oprit în optimi după ce au fost învinși de ACS Poli Timișoara (0-3), bifând astfel cea mai bună performanță în această competiție.

După meciul de marți cu timișorenii, antrenorul echipei CS Afumați, Vasile Neagu, a fost invitat în studioul radioului Sport Total FM, pentru a vorbi despre evoluția formației sale în acest sezon, cât și despre experiența pe care o trăiește în Liga 2. „Sunt șase ani de când conduc echipa din Afumați. Primarul și conducerea au încredere în mine și mi-au dat continuitate. Nici nu terminasem cu meseria de jucător și am fost antrenor secund la Intergaz. Directorul sportiv Daniel Neagu mi-a propus să antrenez CS Afumați în Liga a IV-a și am acceptat. Suntem în continuare o echipă de stat, dar, ținând cont de cheltuieli, acestea se adună și nu avem un buget spectaculos pentru eșalonul secund”, a spus Neagu.

„Nu pot să spun că sunt mulțumit, se poate și mai bine”

Antrenorul echipei ilfovene crede că jucătorii săi au avut evoluții bune, însă ar fi dorit și mai mult de la ei. „Nu cred că ne-am făcut de râs în acest sezon și nu cred că ar trebui să apară răutățile pe care le auzim. După cele șase luni, nu pot să spun că sunt mulțumit, se poate și mai bine. Nu impactul cu Liga a 2-a ar fi greu. Eu sper că în retur să acumulăm mai multe puncte. Obiectivul este o plasare cât mai bună în clasament. Nu pot să spun că obiectivul este evitarea retrogradării”, a declarat Vasile Neagu, care a dezvăluit și o întâmplare petrecută după meciul de Cupă cu ACS Poli: „Ionuț Popa, antrenorul Timișoarei, a venit la noi în vestiar să ne felicite și să ne spună că scorul este nedrept. Nu vreau să ne scuzăm scorul (n.r. – au pierdut cu 3-0), dar eu zic că am făcut un joc bun în Cupa României. Am avut ocazii multe care nu s-au concretizat. Vom mai aduce doi-trei jucători, dar nu neapărat din cauza golurilor primite.”

„Se încearcă schimbarea suprafeței de joc”

Vasile Neagu a comentat și situația dramatică în care s-a ajuns în Liga 2, cu două echipe deja desființate și cu altele aflate la un pas de abandon. CS Afumați a făcut cu greu față primei părți a sezonului, iar antrenorul clubului ilfovean speră ca partea a doua să fie mai bună.

„Deplasările cu autocarul sunt foarte grele, obositoare și costisitoare, dar poate în retur o să ne obișnuim. Să sperăm că o să rezistăm să ducem campionatul la bun sfârșit. Se încearcă schimbarea suprafeței de joc, deși acesta este destul de bună, este practicabilă. La Ștefănești este un teren bun și este aproape. Salariile sunt la zi și între 31 ianuarie și 10 februarie vom începe perioada de pregătire la Sovata”, a mai spus Neagu la Sport Total FM.

Marius ANGHEL 16 Dec. 2016, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă