Se mișcă lucrurile în privința noului stadion Dinamo: șase companii au depus oferte. Costurile pentru primele studii și proiecte

Daniel NAZARE 28 Jul. 2022, 13:31 Liga 2
Se mișcă lucrurile în privința noului stadion Dinamo: șase companii au depus oferte. Costurile pentru primele studii și proiecte

O viitoare arenă multifuncțională în locul vechiului stadion Dinamo este un vis de decenii al fanilor roș-albi. Vestea bună este că s-au făcut pași importanți pentru demararea construcției din șoseaua ”Ștefan cel Mare”.

S-a încheiat perioada de ofertare deschisă de Compania Națională de Investiții (CNI) în Sistemul Electronic de Achiziții Publice cu privire la contractul pentru prestarea serviciilor de elaborare studii de specialitate, fezabilitate, arhitectură și proiectare-design a viitoarei arene din ”Ștefan cel Mare”.

Șase companii au depus oferte pentru construirea noului stadion Dinamo

Ultimele informații sunt legate de faptul că s-au depus oferte de către șase companii și asocieri de firme, printre care toate cele ce au proiectat noile arene din Craiova, Cluj și București, construite în ultimii ani.

Costul estimat de CNI pentru întocmirea acestor studii și proiecte este de 1.020.337 lei.

Ce se va întâmpla în continuare? Iată următorii pași:

”În perioada următoare comisia de atribuire a CNI va trece la:

  • faza de analiză a tuturor ofertelor depuse comparativ cu Caietul de Sarcini, Tema Conceptuală și Notă de Proiectare,
  • punctare a factorilor de evaluare pentru stabilirea câștigătorului de proiect (criteriu de atribuire: cel mai bun raport calitate-preț) și deliberare
  • așteptare a termenului impus de lege pentru eventuale contestații ale pierzătorilor,
  • atribuire și semnare contract cu firma câștigătoare a contractului și publicarea ordinului de începere proiect.

Estimativ circa 6-7 săptămâni vor dura aceste operațiuni, urmând că firma câștigătoare să aibe stabilit contractual un termen de finalizare de 60 zile pentru proiectare și prezentare a randarilor 3D High details ale arenei (cu detaliile mult așteptate de design, capacitate și facilități) și încă 30 zile pentru obținerea tuturor avizelor și aprobărilor terților (ex. OCPI, Primărie, Urbanism, Arhitectură, ISU, Autoritatea Aviatică pentru helioport certificat, FRF, FRR, etc)”, informează pagina de Facebook Noul Stadion ”Dinamo”.

Dinamo va juca, cel mai probabil, tot în ”Ștefan cel Mare” în debutul sezonului de Liga 2

Dinamo a retrogradat în această vară în Liga 2, pentru prima dată în istoria sa de 74 de ani, iar noul sezon îl va începe cu un meci în deplasare, la Buftea, acolo unde va juca acasă, cel puțin pentru început, nou-promovata Progresul Spartac. Jocul va fi chiar cel care va deschide prima etapă.

În etapa a doua, Dinamo va juca pe teren propriu cu o altă nou-promovată, SC Oțelul Galați. Momentan un se știe cu exactitate arena pe care se va disputa jocul, însă, cel mai probabil, va fi tot stadionul din ”Ștefan cel Mare”, deoarece demolarea sa încă nu a început și va mai dura până se ajunge la acest proiect.

Dinamo și-ar dori să joace partidele de acasă și pe noul stadion Arcul de Triumf, însă se opune Federația Română de Rugby.

În etapa a 6-a a Ligii 2, Dinamo întâlnește marea rivală Steaua, iar meciul va fi în organizarea ”câinilor”.

ProSport a fost de curând pe stadionul din ”Ștefan cel Mare” pentru a vedea modul în care se prezintă în această perioadă. Imaginele sunt dezolante.

Daniel NAZARE 28 Jul. 2022, 13:31 Liga 2
Pe aceeași temă