Cum arată terenul din ”Ștefan cel Mare” înaintea startului Ligii 2! Atmosfera din ”Groapă” e dezolantă: băncile de rezervă sunt rupte, de pe scaune a fost smulsă sigla lui Dinamo, iar în tribune sunt grămezi de gunoaie | VIDEO

Bogdan SAVIN 24 Jul. 2022, 14:59 Liga 2

ProSport a fost la stadionul din ”Ștefan cel Mare” pentru a vedea cum se prezintă situația la zi. În două săptămâni va începe noul sezon de Liga 2 și Dinamo poate juca aici până în toamnă, când se preconizează că va începe în sfârșit demolarea arenei. Există și varianta ca roș-albii să evolueze pe Arcul de Triumf, dar până în prezent nu s-a ajuns la un consens cu Federația Română de Rugby, cea care administrează stadionul respectiv.

Derby-ul Dinamo – Steaua, programat în septembrie, s-ar putea disputa în ”Groapă”.

CS Dinamo îi permite echipei proaspăt retrogradată în Liga 2, după ce a pierdut barajul cu ”U” Cluj, să mai activeze în ”Ștefan cel Mare”. Până va fi ridicat noul stadion, unul ce va avea o capacitate de 25.000 de locuri, ”câinii” vor juca în actualele condiții sau se vor muta pe Arcul de Triumf.

Cum arată terenul din „Ștefan cel Mare” înaintea startului Ligii 2! Ar putea găzdui meciurile lui Dinamo, dacă echipa nu primește acordul de a evolua pe Arcul de Triumf, dar atmosfera în ”Groapă” e dezolantă

Multe dintre scaunele ce formează cele 15.000 de locuri ale arenei ridicate în urmă cu 70 de ani și renovată în 2007 sunt rupte. Printre rânduri, zac mormane de gunoaie, pet-uri, sticle de bere sparte, ambalaje diverse. Sunt acolo strat peste strat! La masa presei, e același peisaj!

Din tribune, se coboară spre pista de atletism ce înconjoară terenul de fotbal. Aici, băncile de rezervă arată în ton: scaune rupte, dezmembrate. Sigla lui Dinamo a dispărut și ea.

Pe unele scaune, acolo unde era stema, acum a rămas doar un strat de burete, murdar și ros de timp.

Și, totuși, gazonul e gata de competiție. E irigat, iar zonele din fața porților, acolo unde era doar pământ, sunt acum acoperite de iarbă. Poate găzdui derby-ul Dinamo – Steaua, programat în septembrie, dar până atunci, fanii dinamoviști își pot vedea favoriții în meciurile de acasă, cu SC Oțelul Galați sau Unirea Dej.

De la stadion, ieșirea dinspre peluza PCH, spre terenul ”Florea Dumitrache” (amenajat pentru rugby și dotat cu nocturnă), se află și ”sinteticul” unde puștii Academiei CS Dinamo se antrenează.

În spatele parcului sportiv se pregătesc elevii lui Daniel Iftodi, antrenorul celor de la CS Dinamo, echipă nou-promovată în Liga 3. Lângă ei, pe velodrom (la un moment dat luat în calcul ca amplasament pentru noul stadion al lui Dinamo) zace același ”plug” de rugby, dar terenul de aici a fost cosmetizat.

Sper ca, în scurt timp, să anunțăm noua arenă pe care vom evalua. Arcul de Triumf este o variantă de dorit. Încercăm să rezolvăm situația de acolo cât mai repede

Vlad Iacob, noul administrator special Dinamo

Dinamo, am înțeles, nu are casă, dar din câte știu e în insolvență. Mai bine să plătească datoriile către stat și după să se gândească să vină pe Arcul de Triumf
Alin Petrache, președinte FRR

Foto și video: Mihai Pop / ProSport

Bogdan SAVIN 24 Jul. 2022, 14:59 Liga 2
Pe aceeași temă