Se joacă Petrolul – Rapid? Dan Alexa spune când se va ști cu siguranță dacă echipa ploieșteană va fi programată. Temerile antrenorului giuleștenilor

Marius ANGHEL 06 Jul. 2020, 18:31 Liga 2
Se joacă Petrolul - Rapid? Dan Alexa spune când se va ști cu siguranță dacă echipa ploieșteană va fi programată. Temerile antrenorului giuleștenilor

Rapid joacă marți seară, de la ora 20:00, la Mioveni, primul meci din play-off-ul de promovare din Liga 2, iar sâmbătă, de la ora 20:15, ar trebui să aibă o nouă partidă, în etapa a 2-a a mini-turneului. Giuleștenii sunt programați să o întâlnească pe stadionul ”Ilie Oană” pe rivala Petrolul. În acest moment însă, jocul este sub semnul întrebării, după ce la trupa ploieșteană au fost descoperite mai multe cazuri de COVID-19, fapt care a și dus la amânarea meciului de pe care ”lupii” ar fi trebuit îl joace sâmbăta trecută la Arad, cu UTA.

Întrebat ce informații are despre ceea ce se întâmplă la Petrolul și despre meciul de la Ploiești, Dan Alexa, antrenorul Rapidului, spune că mai multe lucruri se vor cunoaște miercuri, când vor veni noi rezultate ale testărilor împotriva SARS-CoV-2.

”Știu că Petrolul va repeta testele mâine (n.r. – marți). Dacă cei care au fost depistați negativ vor fi la fel, se va juca meciul sâmbătă. Dar fără cinci jucători cu probleme (n.r. – sunt de fapt șase jucători). Așteptăm rezultatele de miercuri și atunci vom ști cu siguranță dacă se va juca la Ploiești sau nu”, a spus Dan Alexa în conferința de presă premergătoare meciului cu CS Mioveni.

Jucătorii Younes Hamza, Serge Yvan Ekollo, Armando Vajushi, Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru și Adrian Nicolae au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, se află în izolare pentru zece zile, astfel că nu vor fi apți de joc cel puțin pentru meciul cu Rapid, dacă va fi programat.

Dan Alexa se teme chiar de întreruperea play-off-ului din cauza pandemiei

Dan Alexa ia în considerare și întreruperea play-off-ului din cauza pandemiei. ”E posibil orice, pentru că lucrurile, de regulă, sunt foarte clare. Dacă vor mai apărea cazuri și la alte echipe, Doamne ferește!, eu cred că acolo se va ajunge”, a mai declarat Alexa.

”Este regretabil, pentru că sunt convins că şi ei s-au pregătit şi şi-au pus mari speranţe, cum, de altfel, îşi pun toate echipele în aceste cinci meciuri. Nu e o situaţie plăcută pentru ei. Le doresc în primul rând să fie sănătoşi, pentru că ăsta este lucrul cel mai important până la urmă. Le doresc multă sănătate, pentru că ea este lucrul cel mai importat pentru orice om. Trebuie să lăsăm puţin fotbalul la o parte când se întâmplă astfel de lucruri, mai ales în situaţia asta de acum”, a comentat și Claudiu Niculescu, antrenorul echipei CS Mioveni, situația de la Petrolul.

În meciul din sezonul regulat dintre Rapid și Petrolul, desfășurat în Regie, echipa ploieșteană a controlat în mare parte jocul, însă giuleștenii au câștigat cu 1-0 grație unui gol înscris în urma unui corner, prin Bogdan Manole, în minutul 80.

Înainte de debutul play-off-ului, Petrolul și Rapid ocupau ultimele două locuri, 5 și 6, ambele având același număr de puncte, 19, la fel ca Argeșul, care vinerea trecută a remizat la Turnu Măgurele cu Turris Oltul (scor 0-0).

Petrolul vinde bilete virtuale pentru derby-ul cu Rapid

Dacă se va juca, Petrolul – Rapid, sau ”Primvs Derby”, nu va putea fi urmărit de spectatori, fiindcă autoritățile nu permit încă organizarea evenimentelor sportive cu public.

În lipsa publicului, Petrolul și-a invitat fanii să cumpere bilete virtuale pentru această partidă.

”Tichetele vor costa 6 lei și vor putea fi procurate online, accesând siteul www.entertix.ro (aici). De asemenea, pentru colecționari va fi disponibil un număr limitat de bilete în format tipărit, aceste tichete urmând să fie disponibile la magazinul oficial al clubului nostru (stadionul „Ilie Oană”, str. Vlahuță).

Te așteptăm, așadar, să-ți cumperi biletul de colecție și să fii alături de noi în lupta pentru promovare, ocupând un loc, fie el și virtual, în templul fotbalului ploieștean!

Vă mulțumim pentru susținere!”, sună un comunicat al clubului Petrolul.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-draghiceanu-vrea-un-debut-cu-dreptul-al-rapidului-in-play-off-pe-terenul-unde-s-a-obtinut-victoria-cu-5-1-mergem-sa-castigam-cei-doi-jucatori-remarcati-la-cs-mioveni-si-cad-19138017

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-nu-crede-ca-rapid-va-mai-avea-un-meci-facil-la-mioveni-ca-acel-5-1-din-toamna-miza-este-imensa-fiecare-punct-va-conta-enorm-informatiile-pe-care-le-are-despre-adversar-19138023

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-meciul-uta-arad-petrolul-ploiesti-a-fost-amanat-anuntul-facut-de-frf-dupa-ce-la-echipa-prahoveana-au-fost-depistate-infectari-cu-covid-19-19137655

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-soc-la-ploiesti-inainte-de-meciul-cu-uta-mai-multi-jucatori-ai-echipei-petrolul-au-fost-depistati-pozitiv-cu-sars-cov-2-si-jocul-de-la-arad-e-ca-si-anulat-19137558

Marius ANGHEL 06 Jul. 2020, 18:31 Liga 2
Pe aceeași temă